neděle 13. září 2015

Návštěvnost kin: Jak dopadl M. Night Shyamalan se svým hororem The Visit?

Tento týden to bylo těsné. Nejspíš proto, že mezi filmy nebyl žádný jasný favorit. A jak to nakonec dopadlo?

Na prvním místě najdeme s 26,7 milionu dolarů The Perfect Guy. Thriller Davida M. Rosenthala stál pouhých 12 milionů, na Rotten Tomattoes pouhých 31% ale mezi diváky má hodnocení A- a to znamená, že mu dech jen tak nedojde a šuškanda ho ještě podrží v žebříčku i po další týdny, kdy mu ale přibude konkurence. The Perfect Guy je už třetí ryze černošský film v řadě, který dobyl první místo, před ním to byli Straight Outta Compton a War Room, celkem už afroameričané (abychom byli politicky korektní) vládnou žebříčku návštěvnosti 5 týdnů. Pro herce Michaela Ealyho je to navíc už třetí film, který startuje s tržbami nad 25 milionů.

Shymalan se vrátil

Na druhém místě s 25,69 milionu dolarů (takže skoro plichta) může slavit návrat M. Night Shyamalan se svým hororem The Visit, který kritici označují za jeho nejlepší dílo za poslední hodně dlouhou dobu. V podstatě by se dalo říct, že Shyamalan s rozpočtem 5 milionů dolarů udělal reparát a od producentů dostane i do budoucna peníze. Stačí, když jim připomene, že The Visit nejen vydělal, ale je zatím nejúspěšnější hororovou premiérou roku 2015. Mezi diváky má hodnocení B- a dalších 3,8 milionu si připsal film ze 14 zemí Evropy, takže celkem už je na 30 milionech, což je šestinásobek rozpočtu. Hororový producent Jason Blum, který má s Universalem smlouvu na několik filmů a který The Visit do Universalu přinesl, může být spokojený. Tohle pomohlo všem.

Na třetí místo spadlo drama War Room, připsalo si dalších 7,4 milionu, což je oproti minulému týdnu pád jen o 22%. Klobou dolů. Celkem má film na kontě už skoro 40 mega.

Na čtvrté místo o příčku spadli Robert Redford a Nick Nolte ve filmu A Walk In The Woods. Utržili 4,6 milionu (propad 44%) a celkem mají 19, 87.

Tom Cruise ve vatě, Transporter v průšvihu

První pětku uzavírá Mission: Impossible - Národ grázlů se 4,15 milionu a celkovými tržbami z US 188,2 milionu dolarů po sedmi týdnech. Tom Cruise rozhodně nemá důvod ke smutku, spíš naopak. V Číně tentokrát nabouchal rovných 80 milionů a celosvětové tržby filmu tak činí hezkých 612,2 milionu dolarů při nákladech 150 milionů.

Na šestém místě najdeme Straight Outta Compton, které si přivydělalo něco málo přes 4 miliony a s rozpočtem 28 milionů je při tržbách 155 milionů vysmáté.

Sedmá příčka patří No Escape, na osmé se trápí Transporter: Refueled, který se po dvou týdnech vyhrabal na celkové tržby 13,3 milionu, což je jen o málo víc než výsledek třetího Transportera za první víkend. A 63 procentní pád oproti minulému týdnu. Au!

Teprve na devátém místě najdeme další premiéru - 90 minutes in Heaven s Haydenem Christensenem. Startovala jen v 997 kinech, přesto jde pro Samuel Goldwyn Films o největší premiéru od premiéry filmu Rock-A-Doodle v roce 1992.

Žebříček uzavírá animák Un Gallo con Muchos Huevos.

V hlavě porazilo Vina Diesela

Jiný animák, pixarovský V hlavě tento týden může slavit. S tržbami 351,4 milionu na americkém trhu se dostal před Rychle a zběsile 7 a je letošním třetím nejúspěšnějším filmem v USA. Ve světovém měřítku je sice za Vinem Dieselem, ale celkové páté místo se 743,3 miliony ho určitě hřeje.

Příští týden nás čeká velký mazec, startují Black Mass: Špinavá hra se skvěle hodnoceným Johnnym Deppem (trailer), skvěle hodnocený a hvězdně obsazený Everest, s lehkým zklamáním přijaté pokračování skvělého Labyrintu s podtitulem Zkoušky ohněm, které ale stejně může přilákat spoustu mladých diváků, k tomu všemu se přidá Kate Mara v Captive a v předpremiéře startuje i Sicario.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.