pátek 25. září 2015

John Wick 2: Keanu Reeves se vrátí, co všechno už víme?

John Wick byl akčním překvapením roku 2015 (i když mně se víc líbil Equalizer). Fanoušci pomlaskávali blahy nad množstvím vystřílených zásobníků i zpřelámaných kostí a záhy bylo jasné, že i bez velké reklamy se z Johna Wicka stane když ne přímo kult, tak rozhodně něco, co tu s námi bude déle, než se počítalo. A na více frontách než jen v kině. Wick byl zakomponován do hry Payday 2 a jen o něco později bylo oznámeno, že se začíná připravovat druhý díl.

O čem bude John Wick 2 zatím nevíme. Příběh byl v podstatě uzavřen, Johnův svět sám ale nabízí spoustu možností. Natáčení začne už letos na podzim. A společně s Keanu Reevesem se vrátí i tvůrčí duo Chad Stahelski a David Leitch, které má Johna Wicka na svědomí. Tentokrát bude ale režírovat jen Chad Stahelski, zatímco David Leitch se ujme role executive producera. Scénář napsal Derek Kolstad.

SOUVISEJÍCÍ: Recenze: John Wick - Keanu Reeves v nejlepším filmu od Matrixu?

Důvodů proč Leitch nebude režírovat může být víc, jako ten nejpravděpodobnější se jeví, že se možná chystá na režii jiného filmu. A ne ledajakého. Za sebou má práci second unit režiséra na Wolverinovi a tak je docela možné, že jako akčního specialistu si ho studio FOX vybralo jako jednoho z nových kandidátů na post režiséra Gambita. Ten totiž přišel před pár dny kvůli rozpočtovým tahanicím o Ruperta Wyatta. A Leitch jako člověk, který se podílel například na akční scéně Wolverin vs. ninjové na motorkách a řadě dalších filmů, by pro režii Gambita mohl být ideální, protože půjde pravděpodobně o podobně ,,velký" film jako byl John Wick.  Díky loňskému úspěchu Johna Wicka tak dost možná nedostaneme pouze jeden další akční film, ale rovnou dva.

SOUVISEJÍCÍ: 16 nejlepších filmů o pomstě


0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.