úterý 25. srpna 2015

Star Wars: Síla se probouzí - J.J. Abrams mluví o Temné straně Síly

Kdo posloužil jako inspirace pro záporáky?

V sedmé epizodě Star Wars uvidíme několik zajímavých zloduchů a jedním z nich je muž jménem Kylo Ren (Adam Driver). Ale pozor, přestože se tento chlapík ohání rudým (a dost podivným) červeným mečem, nejde o Sitha. To potvrdil režisér J.J. Abrams:

"Kylo Ren není Sith. Pracuje pod vedením nejvyššího velitele Snokea (mimiku a hlas mu poskytne Andy Serkis, pozn. redakce), který je mocnou postavou přiklánějící se k Temné straně Síly." 

A kdo vůbec posloužil jako inspirace pro zloduchy v Síla se probouzí?

"Všechno to vzešlo z rozhovorů o tom, co by se stalo, kdyby nacisté dorazili do Argentiny a znovu začali spolupracovat? Co by z toho vzešlo? Mohl by First Order (vojenská skupina, která se inspirovala u Impéria a bojuje proti rebelům, pozn. redakce) existovat jako uskupení, které skutečně obdivuje Impérium? Mohla by být práce na Impériu hodnocena jako nenaplněná? Mohl by být Vader mučedníkem?"

Inspirací se tedy stali nacisté, kteří se po 2. světová válce ukryli v Argentině. First Order ale pracuje s myšlenkou toho, že by se zastánci filozofie Impéria znovu vzchopili a začali bojovat proti rebelům.

Jedno je jisté, First Order nebude zrovna mírumilovná organizace.

Sedmá epizoda dorazí do kina 16. prosince tohoto roku.

5 komentářů:

  1. Houby nacisté... stejně to okoukali v knížkách... hodně silně to totiž připomíná Ruku Thrawnovu pod vedením admirála Thrawna, strategického génia, kterého Imperátor před pádem Impéria poslal i se značnou armádou do neobjevených částí galaxie, jelikož si ho natolik oblíbil, že se to Vaderovi nelíbilo a o Vadera Imperátor přijít nechtěl...

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To ale nemusí nutně znamenat že to obšlehli.Něco na tenhle způsob by vymyslela spousta lidí.

      Vymazat
    2. souhlasím s anonymem výše. Je to těžce obšlehnutá knížní trilogie o Thrawnovi, která navazovala na šestou epizodu (Ruka Thrawnova se odehrávala později a byla trošku o něčem jiném). Zde taky pracoval klon jediho C'baotha pro nejvyšího velitele (generála) Thrawna. C'baoth zde také nebyl přímo sith. Je to trapný. Prostě to Disney celý zkazil. Expanded universe 4ever !!! Ještě ať zprzněj Hana Sola nějakým Chriss Prattem - zničit vše jen, aby ždímali love na mladších generacích trapnýma tříhrotýma lightsaberama...

      Vymazat
    3. Tak jestli jste už předem rozhodnutí že to obšlehli a basta tak vás těžko může někdo přesvědčit že to tak být nemusí.Všechni zmíněné knížky jsem četl mimochodem a taky vím že patří k naprosto základním kamenům starého a nyní nekanonického EU takže vyloženě něco obšlehnout z jedněch vůbec nejznáějších příběhů by bylo teda sakra odvážné.Hate na Disneho je směšný.Lucasfilm o tom rozhodl ne Disney.Disney akorát rozhodl že chce další filmy Star wars-jasně že aby na nich vydělal.

      Vymazat
  2. 1. Určitě nejsem tak skálopevně přesvědčený jak si myslíš... jen jsem podotkl, že to vypadá velmi podobě. ;-) Navíc bych byl jedině rád, kdyby to alespoň trochu obšlehli, ty první knižní rozšíření nebyly vůbec špatné. Na druhou stranu si jsem vědom, že vesmír je veliký a představuje hlubokou studnici různých námětů, takže nemám ani nic proti tomu, že se nebudou knihami řídit :-) 2. Souhlasím, že Disney za nic z toho nemůže, alespoň ne přímo, protože to jak řekl Amelianvs, řídí to LucasFilm a zase tak špatně to dopadnout nemůže... třeba že to nemusí dosahovat kvalit předešlých dílu (původní trilogie), tak to zase nemůže být o moc horší než ta nová trilogie. Tak nebo tak, na nové díly i vyplňovací filmy se jako správný fanoušek těším.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.