středa 8. července 2015

Star Wars: Objeví se Darth Vader ve spin-offu ke Star Wars? A kdo zrežíruje sólový film Hana Sola

Informace z daleké předaleké galaxie.


Není žádným intergalaktickým tajemstvím, že kromě přírůstků do hlavní série Star Wars se můžeme těšit také na sólové filmy. Tím prvním bude Star Wars Anthology: Rogue One, který se objeví v kinech v prosinci příštího roku a dohlédne na něj Gareth Edwards (Godzilla).

Zápletka už je známá, scénář se bude točit kolem jednotky rebelů, kteří ukradnou plány Hvězdy smrti a Gareth k tomu dodal:

"Je to realita války. Dobří hoši se stanou špatnými. Špatní hoši dobrými."

Další věc, kterou o filmu víme, je, že Darth Vader nebude ústředním zloduchem, ale aktuálně bylo potvrzeno, že ho na plátně stejně uvidíme a to jako "šedou eminenci", která tahá za nitky.

Jiná zpráva z universa Star Wars se týká opět spin-offu, ale jiného a to toho, který se bude věnovat příběhům mladého Hana Sola.

Ten má mít premiéru v květnu 2018 a napíší ho Lawrence Kasdan (Star Wars: Epizoda V - Impérium vrací úder) a Jon Kasdan (The First Time).

Lucasfilm nyní oznámil, kdo se postará o jeho režii. A opět to nebude jedinec, ale dvojice a to Chris Miller a Phil Lord, kteří si udělali jméno díky LEGO příběhu (2014). Pánové jsou z této šance samozřejmě nadšení:

"Slibujeme, že budeme riskovat, abychom publiku nabídli svěží zážitek a zavázali jsme se k tomu, že budeme věrní služebníci postav, které pro nás tolik znamenají. Tohle je splněný sen. A ne ten druh snu, kdy přijdete pozdě do práce a vaše oblečení je z pudingu, ale sen, ve kterém můžete natočit film s jedněmi z nejlepších postav vůbec z filmové série, kterou jste milovali dříve, než jste si vůbec uvědomili, že můžete snít."

Duo Kasdanů také neskrývá radost z toho, že bude s Millerem a Lordem makat na očekávaném filmu:

"Jsme tak nadšení ze spolupráce s Chrisem a Philem, kteří přinesou do universa Star Wars novou svěží dimenzi. Jsou to dva z nejvíce chytrých, vtipných a originálních filmařů a jsou ideální volbou pro odvyprávění příběhu Hana Sola, jedné z nejskvělejší postav v galaxii."

A pokud vám přijde, že je lichotek málo, tak svou trošku do mlýna přidává i prezidentka Lucasfilm a producentka filmu Kathleen Kennedy:

"Ne každý filmař může odvyprávět příběh tak milované ikonické postavy jako je Han Solo a já jsem nadšená, že jsme našli perfektní tým, který si s tímto úkolem poradí. Larry a Jon vědí vše, co je potřeba o této postavě vědět a Chris a Paul nabídnou svůj důvtip, styl, energii a srdce, aby odvyprávěli Hanův příběh."

Tak snad pánové na režijní židli vydrží, u spin-offů ke Star Wars se režiséři docela střídají. Původně měl na jeden z filmů dohlédnout Josh Trank, ale byl odejit (nebo odešel, existují různé verze příběhu o tom, proč režírovat nebude).

4 komentářů:

  1. Wow, Han Solo od Lorda s Millerem podle Kasdaneho scenare? Tak to me pomalu zacina zajimat vic nez samotna sedma epizoda. Snad to dobre dopadne, ale zatim me me duo Lord/miller nezklamalo :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím zda li film o Hanu Solovi bez Hana Sola ( Harrison ) bude to pravé ...

      Vymazat
    2. pri dnesnom trende si ho asi zahra Chris Pratt :D... co by bola dalsia postava Harrisona do zbierky ( ak by mal hrat v spin-off-e Indiana Jones)

      Vymazat
    3. Pravda, obsazeni asi bude dost stezejni, preci jen vyrovnat se charismatu Forda nebude lehke. Marne hledam v pameti po hollywoodskem herci, ktery by se mi do te role hodil, doufam tak, ze se spis sahne po nejakem cerstvem masu :) Pratta mam rad a ikdyz by do te role nebyl zas tak spatny, tak mi tam nesedi. Ale to bude asi problem s kazdym hercem. Holt to vzdycky budem srovnavat s Fordem a pravdepodbne ani sebelepsi uchazec o roli nebude vyhovovat vsem fandum. Ale nechme se překvapit, věřím, že to dopadne dobře tak jako tak :)

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.