středa 29. července 2015

PODZIM 2015 - Česká televize sází na Jiřího Stracha a Miroslava Donutila, uvede Labyrint i Doktora Martina


Co Česká televize nabídne na podzim svým divákům?


Opět nastala doba, kdy české televize postupně odhalují své podzimní plány. Jako první se k tomuto kroku odhodlalo veřejnoprávní médium, kterému se poslední dobou daří nabízet povedené seriálové kousky vlastní tvorby. A zdá se, že v tomto trendu se bude pokračovat.

SERIÁLOVÉ NOVINKY

Letos nás čekají celkem čtyři nové české seriály - dvě kriminálky, jeden převzatý britský lékařský seriál a adaptovaný sitcom z USA.

Doktor Martin

Zde ČT sází na jistotu v podobě populárního herce Miroslava Donutila, který se ujal hlavní role namyšleného a arogantního lékaře, jenž z Prahy přestoupí do malé horské vesnice, kde bojuje nejen se zákeřnými chorobami, ale především s vlastní neschopností komunikovat s lidmi. Česko-slovenská verze seriálu je inspirována britským originálem Doc Martin a dočká se prozatím 16 dílů. Nasazen je na páteční osmou hodinu.



Místo činu Plzeň

ČT také pokračuje v tradici klasických kriminálek. Místo činu Plzeň nabídne v celkem šesti epizodách nejrůznější kriminální případy. Jednu z hlavních postav ztvární herec Martin Stránský. Seriál se prostřídá s Labyrintem a bude vysílán v pondělí od 20:00.


Labyrint

Režisér Jiří Strach se vrací k tomu, co mu jde v posledních letech přímo výborně - k mysteriózním kriminálkám. Po Ďáblově lsti a Ztracené bráně přichází nový sedmidílný seriál Labyrint, ve kterém hlavní roli ztvární Jiří Langmajer. Kriminalisté budou řešit sérii vražd prováděných středověkým způsobem. Podle všeho by tento projekt mohl být další trefou do černého a navíc půjde i o vítané zpestření běžných kriminálek.



Rudyho má každý rád

ČT ve svém programu pravidelně nezapomíná na vlastní komediální seriály. Tentokrát přišla řada na seriál Rudyho má každý rád, který je českou verzí amerického sitcomu Raymonda má každý rád. Podle prvních ukázek to na velkou řachandu nevypadá, ale uvidíme, třeba dvanáctidílný seriál překvapí. Poběží každé pondělí od 21:00.




OSTATNÍ POŘADY

Zatímco na seriálovém poli se Česká televize snaží nabízet novinky, na poli zábavném žádné převratné novoty nečekejte. Diváci se dočkají pouze nových dílů Zázraků přírody, Hodiny pravdy, Zpívá celá rodina a pravděpodobně od října či listopadu vyjede sedmá řada Stardance. O ní už víme například to, že v ní bude účinkovat Leoš Mareš.

Letošní podzimní schéma přináší i daleko větší zaměření na žánr docu-reality. Třetí série populární show Čtyři v tom se nově přesouvá na první kanál. Tu doplní novinky Zlatá mládež o dnešní generaci teenagerů a Sezóna za vodou, jež zmapuje životy vybraných českých hokejistů angažovaných v NHL. Vrací se i druhá řada projektu Tajemství rodu, ve kterém známé osobnosti pátrají po svých předcích.

Z filmových premiér ČT nabízí snímek Ondřeje Sokola Krásno, Polski film nebo My 2.


DVOJKA

Druhý program ČT již tradičně pokračuje v nabídce nových českých dokumentů. Dočkáme se například cyklů Zvláštní znamení touha a České himalájské dobrodružství. Z akvizičních seriálů Dvojka nabídne Panství Downton, německý výpravný seriál Hotel Adlon, druhou řadu Mostu a třetí řadu Wallandera.




ČT :D

Kanál pro děti letos přináší zajímavý cyklus Sám v muzeu, kterým budou provázet Oldřich Vízner s Annou Polívkovou v roli hlídače a uklízečky. Ti v každé epizodě potkají zajímavé historické osobnosti, které se váží k danému exponátu. Půjde tedy o takovou menší českou verzi Noci v muzeu.


Zaujaly vás programové novinky České televize? Který pořad si nenecháte ujít?

Zdroj: Česká televize

2 komentářů:

  1. Takže Donutil bude hrát sám sebe?Supr.Proč už neni v důchodu spolu s Jiřinkou?Nebo aspoň mrtvej!

    OdpovědětVymazat
  2. Rudyho ma kazdy rad? To jako vazne? Koho tohle v CT sakra napadlo? Trailer vypada strasne a bojim se, ze raymondovi (ktereho mam moc rad), to nebude sahat ani po kotniky.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.