neděle 5. července 2015

Návštěvnost kin: Terminátor i Magic Mike stáhli ocas mezi nohy. Jurský svět jim to natřel

Ani Arnie, ani Channing neměli proti dinosaurům šanci.

Už čtvrtý týden se v čele žebříčku návštěvnosti kin drží Jurský svět. A stále se nenašel nikdo, kdo by jeho pozici ohrozil. Tentokrát se sice objevila docela zajímavá konkurence a to Terminator Genisys a Bez kalhot XXL, ale ani jeden z nich prostě nezaujal diváky tak, aby ho poslali na první místo.

Jurský svět si tak odnesl 30,9 milionů dolarů a celkově jsou pak jeho tržby 1,39 miliardy dolarů. Za měsíc se z filmu stal pátý nejvýdělečnější projekt všech dob.

Žádná ze dvou zmíněných novinek dokonce neobsadila ani druhé místo. Na tom zůstal animáč V hlavě, který ukazuje, že Pixar má stále, co nabídnout. Film si připisuje 30,11 milionů dolarů, celosvětově pak má na kontě více než 363 milionů dolarů.

Až na trojce startuje Terminator Genisys, který začíná s 28,7 miliony dolarů, což není nic moc s ohledem na rozpočet 155 milionů dolarů. Navíc jde o druhý nejhorší premiérový víkend, hůře na tom byl jen první díl, který ale začínal v 1 112 kinech. Genisys jich měl k dispozici 3 758. Přičtěme si silně kritické recenze a je jasné, že film není zrovna restartem, ve který filmaři doufali.

Bez kalhot XXL se sice recenzentům líbí, ale tržby neoslnily. 11,6 milionů je docela zklamání, když si člověk uvědomí, že jednička začínala s více než 39 miliony. Navíc, stála jen sedm melounů, dvojka už vyšla na skoro patnáct.

Méďa si nepolepšil

Bez kalhot XXL není jediným pokračováním v žebříčku, které nedostálo svým očekáváním. Nenaplnil je ani Méďa 2, který minulý víkend začínal na trojce. Tentokrát skončil na pětce a tržby mu klesly o 67,2 % na 11 milionů.

Film o statečném armádním psovi Max klesl také o dvě příčky, z bramborové pozice spadl na šestku a připisuje si 6,61 milionů dolarů.

5,5 milionů patří povedené komedii Špión, která už má na účtu skoro 204 milionů z celého světa. Rozpočet byl 65 milionů.

Povedená dramata

Ještě lépe je na tom katastrofické drama San Andreas, které, pokud započteme 3,03 milionů z tohoto víkendu, má na kontě 446,57 milionů dolarů.

Poté, co bylo filmu Me and Earl and the Dying Girl přidáno 516 kin (byl k vidění v 870 sálech), vyskočil na deváté místo a připsal si 1,32 milionů.

Na konci je pak drama Dope, které získalo 1,1 milionů dolarů.

Horor, očekávaný spin-off a sci-fi

Všechny děti a jistě i spousta dospělých napjatě očekává spin-off/prequel k sérii Já, padouch Mimoňové a podle recenzí půjde o povedenou podívanou.

Pro milovníky sci-fi je připraven film Nesmrtelný, ale ten podle recenzí nebude zrovna trefou do černého.

Nakonec tu máme horor Šibenice, u kterého zatím není jasné, zda půjde o zajímavý film. Recenze ještě nejsou k dispozici.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.