neděle 26. července 2015

Návštěvnost kin: Kritiky ztrhané Pixely na Ant-Mana nestačily

Komedie s Adamem Sandlerem zklamala. A příliš parády nenadělal ani další film na motivy knihy autora hitu Hvězdy nám nepřály.


Je pravda, že Ant-Man minulý týden odstartoval rozpačitě. Na jednu stranu obsadil první místo, na té druhé měl druhé nejhorší premiérové zisky, pokud jde o filmy od Marvelu. Ovšem, i tak to bylo slušné číslo.

To tentokrát kleslo o celých 56,7 % na 24,77 milionů, ale i tak to stačilo, aby si film udržel první místo. A to měl potencionálně velkou konkurenci v podobě komedie Pixely. Ta ovšem recenzenty vůbec ale vůbec neoslnila a očividně ani diváky, kteří za vstupenky zaplatili 24 milionů dolarů. Rozpočet byl sice "jen" 88 milionů, ale tvůrci asi očekávali o něco lepší číslo.

22,1 milionů dolarů získali animovaní Mimoni, kteří za 17 dnů v distribuci stačili utržit skoro 760 milionů dolarů celosvětově.

Novinky rekordy nelámou

Velice dobře hodnocená komedie Vykolejená klesla o jednu příčku a tržby se snížily o 42,5 % na 17,3 milionů dolarů.

Sportovní drama Bojovník s Jakem Gyllenhaalem začíná na čtvrtém místě a odnáší si 16,5 milionů dolarů. Film byl nasazen do 2 772 kin a stál 30 milionů. Pokud jde o recenze, tak ty jsou mírně pozitivní.

Romantická podívaná Papírová města (recenze) inspirovaná knihou autora Hvězdy nám nepřály (recenzeJohna Greena odstartovala s 12,5 miliony. A to byla nasazena do 3 031 kin. Hvězdy nám nepřály si z premiérového víkendu odnesly 48 milionů dolarů. 12,5 milionů tak nezní jako kdovíjak velký úspěch, ale malou útěchou pro producenty může být to, že film vyšel jen na 12 milionů dolarů.

Terminátor se loučí

550,14 milionů má zatím na účtu nejnovější pixarovka V hlavě (recenze), která tentokrát získala 7,36 milionů dolarů.

Pokud započítáme 6,9 milionů z tohoto víkendu, tak má Jurský svět na kontě už 1,54 miliardy dolarů. To znamená, že jde o třetí nejúspěšnější film všech dob.

Netradiční pohled na život Sherlocka přináší film Mr. Holmes, který skončil na devátém místě s 2,85 miliony dolarů. Poskočil z jedenácté příčky, když mu bylo přidáno 325 kin (k vidění byl aktuálně v 686).

Na poslední místě desítky nejvýdělečnějších filmů skončil Terminator Genisys. Ten získal 2,4 miliony dolarů. Celkem má nějakých 305 milionů.

Vrací se elitní agent i povedená rodinka

Příští víkend se dočkají fanoušci Ethana Hunta, kterého uvidíme v Mission Impossible - Národ grázlů. A podle prvních recenzí jde o návrat velkolepý.

To, zda i návrat rodinky Griswoldů bude stejně zábavný, se ještě neví, recenze zatím nejsou k dispozici. Ale podle trailerů se dá soudit, že nová Bláznivá dovolená by mohla mít pár světlých momentů. Ovšem, divili bychom se, kdyby se zábavností přiblížila originálu.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.