pátek 31. července 2015

Hra o trůny: Nakonec se dočkáme minimálně osmi řad

Není to zase takové překvapení.

Původně se sice tvůrci nechali slyšet, že rozhodně nehodlají seriálový hit Hru o trůny přehnaně protahovat a mluvilo se o tom, že sedmá řada by mohla být poslední, ale asi vás nezaskočí, že skutečnost bude trochu jiná.

Programový ředitel HBO Michael Lombardo prozradil na akci Television Critics Association toto:

"Sedm řad nikdy nebylo tématem interních rozhovorů. Otázkou je, ´Jak dlouho po sedmé řadě budeme pokračovat?´ Samozřejmě, teď točíme šestou a mluvíme o sedmé. Showrunneři David Benioff a Dan Weiss věří, že by se mělo točit další dva roky. Byl bych rád, kdyby změnili názor, ale tohle je aktuálně to, s čím počítáme."

Padla i otázka, zda je tu šance na prequelovou sérii:

"Je tu množství příběhů, které by se z prequelu daly vytěžit, pokud by se George R. R. Martin a Dan a David rozhodli, že by se do toho pustili. Aktuálně se ale soustředíme na následující roky našeho seriálu. O tomhle jsme se ještě nebavili."

A samozřejmě došla řeč i na to, že byly zabity některé velmi oblíbené postavy. Je tu šance na jejich vzkříšení?

"Mrtvý je mrtvý je mrtvý. Bude mrtvý. Vše, co jsem viděl, slyšel a četl naznačuje, že je skutečně mrtvý." 

Samozřejmě, stále je tu možnost, že danou osobu uvidíme, v páté řadě se poprvé objevily flashbacky, ale zatím to vypadá, že tvůrci nemají v plánu tohoto nejmenovaného oblíbence vzkřísit. A je asi dobře, že nechtějí podlehnout tlaku těch, kteří se s tím nemohou smířit.

Jinou věcí je, že začínáme mít obavy s ohledem na délku seriálu. Mile nás překvapilo, když původní prohlášení filmařů naznačovala, že nehodlají "dojit krávu" za každou cenu a mluví o sedmi řadách. Ale teď se zdá, že HBO se nehodlá jen tak vzdát a mohlo by na showrunnery tlačit.

Uvidíme, kolika řad se nakonec dočkáme. Martin ještě nemá hotové všechny knihy, takže dva tři další roky jsou pochopitelný krok, ale neradi bychom viděli to, kdyby HBO hodlalo natáčet dalších X řad jen proto, že se nehodlá vzdát svého největší hitu.

Kolik sezón by podle vás bylo optimálních?

8 komentářů:

  1. Ten název prequel zrovna tady moc nesedí. Pochybuju, že by chtěli dělat Robertovu rebelii, což by prequel byl, protože je propletená s událostmi v GoT, ale ta by jim vystačila maximálně na jednu řadu. A podle castingu teď bude flashback právě na konec té rebelie. Takže se mi to zdá zbytečné.

    Dunk & Egg je perfektní materiál, noví herci, bez přeobsazování. Žádné obrovské bitvy.

    Jediné co od toho chci je, aby si D&D dodělali ten bordel, co způsobili teď a do dalších věcí ze Západozemí se nemíchali.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Souhlasím s tebou, ale pokud by měli převést na plátno Dunka a Egga (bylo by to skvělé, ne že ne), tak se toho chopí opět Weiss a Benioff a to už samo o sobě je dost velké ale, pokud budou například chtít pokračovat dál a dostat tu dvojici tam , kam víme že se dostane, budou muset opět jet bez předlohy, což jim moc nejde.

      Jasně že to třeba Martin dopíše, povídku po povídce, ale ten ať se radši věnuje Snu o jaru (pokud jsou zvěsti o tom, že Winds of winter už má hotové).

      A Jon Snow je mrtvý, taky si to myslím, ale rozhodně to není definitivní. V každé téhle proklamaci, kdy tvrdí "je 100% mrtvej" - přeci ten pán nemusel "vidět a číst" úplně všechno. Je to jenom zadržování vody holýma rukama. Jsem zvědav jestli se bude Kit převlékat do ženských šatů aby ho na natáčení nikdo nepoznal, když už teď chodí na porady k natáčení v kapuce děsně inkognito.

      Vymazat
  2. DOPORUCUJU https://www.youtube.com/watch?v=jhBvsjeOy_U

    OdpovědětVymazat
  3. Nekomentujte to do hloubky, když tomu nerozumíte.
    Je mrtvý a bude normálně vzkříšen a pokračovat dál, o žádné flashbacky nepůjde.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Toho jsem si vůbec nevšiml :D

      To je fakt, k čemu jsou flashbacky pro mrtvou postavu? Jediné, co v knize, jsou vzpomínky jak Jon s Robbem házeli sníh z brány na vojáky a jak strašili Sansu s Aryou jako duchové obalení v mouce. K čemu by to bylo v seriálu? Co udělal Jon tak speciálního, aby si jako mrtvola zasloužil flashback?

      A tady opravdu není jak "podlehnout tlaku těch, co se nemůžou smířit". V knihách je milion náznaků, že žije. I v 5. sérii něco málo bylo.

      Ti dva tataři Weis a Benioff a zbytek HBO se snaží až moc nás ujistit, že je tuhej jak biftek (tedy on je, ale jak řekl Sam, on se vrátí). Šance na flashback s Jonem je -100% a v Kit je Belfastu už tak dlouho, že je nemožné, aby natáčel jen spálení těla.

      Vymazat
  4. já bych klidně uvítal, kdyby to producenti udělali jako se Spartakem..po 6. serce bych udělal 1 řadu preqielovou jako Spartacus:bohové areny, a mezitím vyjdou vichry zimy (kniha) a osmá serie by byla druhá část vichrů třeba no a devátá (max. desátá) serie by bylo o ději v "sen o jaru" to by nebylo špatný :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jste z ostravska nebo proč píšete občas chybně krátce, jako třeba "serie". Vždyť to červeně podtrhává :D

      Vymazat
  5. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.