úterý 23. června 2015

TOP 5: Nejlepší televizní akční hrdinky

Seriál Agent Carter (recenze) znovu dokázal, že ženské akční hrdinky prostě mohou zabodovat. Peggy ale není samozřejmě jedinou slečnou, která na obrazovkách nakopává zadky. Tohle je pětice našich favoritek.


5. Sydney Bristow (Jennifer Garner)

Kde nakopává zadky: Alias

Aby byl někdo dobrý špión, nemusí být vlastníkem penisu. Naopak, ženské mají pořádnou výhodu a to jejich sexappeal. A co si budeme povídat, ten vám otevře dveře na místa, kam se s pomocí zbraní a pěstí nedostanete. Ale Sydney zvládají obojí. Umí být zatraceně sexy, ale také vás seřeže jako žito. To dokázala v seriálu Alias od legendárního J. J. Abramse. A šlo o velmi povedený projekt, posbíral hromadu cen a objevil se na seznamech nejlepších seriálů několika význačných kritiků.

4. Nikita (Maggie Q)

Kde nakopává zadky: Nikita
Recenze

Další americká verze klasického akčního filmu Luca Bessona je skvělá. Maggie Q je sice vyžle, ale má velmi dobrou průpravu v bojových uměních, takže nepůsobí až tak nevěřitelně, pokud seřeže dvakrát (nebo i třikrát) těžší chlapy na hromadu. Seriál Nikita se velmi líbil recenzentům, ale divácký zájem nebyl bohužel až tak vysoký. Přesto mu stanice The CW dopřála šest řad a my jsme za to vděční.

3. Buffy Summers (Sarah Michelle Gellar)

Kde nakopává zadky: Buffy, přemožitelka upírů

V našich končinách není Buffy až tak oblíbená, ale v USA jde o kultovní záležitost, díky které se Joss Whedon stal miláčkem geeků. I my jsme si Buffy oblíbili. Byla to holka od rány, se smyslem pro humor a kromě toho se stala průkopnicí nového stylu filmových a televizních hrdinek. Dost bylo upištěných slečen, které slouží hlavnínu hrdinovi jen jako ozdoba. V módě začaly být ženské, které se o sebe umějí velmi dobře postarat samy. Není tak divu, že se Buffy objevila v několika přehledech nejlepších televizních postav.


2. Xena (Lucy Lawless)

Kde nakopává zadky: Xena

Teď se sice někteří tváří, že je Xena nikdy nebavila, protože je to hrozná ptákovina, ale v době, kdy se u nás vysílala poprvé, jsme ji sledovali a žrali skoro všichni. Jasně, že to bylo přepálené a zběsilé, ale také zatraceně zábavné. A navíc docela odvážné, ne každý seriál pro mládež má silný lesbický nádech (nebo teď už ano, ale tenkrát to bylo vcelku výjimečné).

SOUVISEJÍCÍ: HVĚZDY NAŠEHO MLÁDÍ: JAK VYPADAJÍ A CO DĚLAJÍ HERCI ZE SERIÁLU XENA

1. Sarah Walker (Yvonne Strahovski)

Kde nakopává zadky: Chuck

My už samozřejmě vlhké sny nemáme, protože máme spoustu sexuálního vyžití (ehm), ale kdybychom je měli, tak se v nich jistě vyskytuje Sarah Walker. Sexy drsná agentka, která se s ničím nepáře, ale umí být také roztomilá a k sežrání. Nikoho tak asi nepřekvapí, že byla vyhlášena jednou z nejvíce sexy bojovníků proti zločinu magazínem TV Guide. Sympatické je i to, že se Yvonne na vlastní žádost účastnila většiny bojových scén, takže i v reálu je to slečna, kterou není radno namíchnout.

Která televizní hrdinka je vaše favoritka?

13 komentářů:

  1. Jasně že Sarah Bartowski

    OdpovědětVymazat
  2. Umrel James Horner,nekdo by to napsat mel,kdyz ne redaktori.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Proto je čas to tady opustit. Tahle stránka šla do kytek

      Vymazat
    2. Anonymní: nechceš dělat redaktora

      Vymazat
    3. Na místě Honzy Lysého bych se skoro cítil až polichocen, že jsem někomu šlápnul na kuří oko tolik, že tráví už přes týden čas psaním těhle komentářů. Jsem zvědav, jak dlouho tohle trollení vydrží, ale vzhledem k míře fňukání bych si sázel, že ještě rozhodně pár dnů. Tak na viděnou zítra pod dalším "hrozným" článkem :)

      Vymazat
    4. Já nějak nechápu, proč místo psaní o opouštění webu to pan Diskuter a jeho banda haterů konečně neudělají. Očividně sem chodí asi nejvíc z nás všech....

      Vymazat
    5. Pan Lysy je urcite vzhledem k mnozstvi reklam na Gorille stestim bez sebe.

      Vymazat
  3. V Chuckovi jsem miloval ty slow-mo na Sarah, když přicházela do Buymoru :D Nikitu považuju za jeden z nejlepších, trochu nedoceněných, špionážních seriálů a ano, naše generace, která sledovala Xenu ještě v předpubertálním věku, chápe význam jejího kultu :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Sílu Xenina kultu chápe každá lesba, které Xena pomohla vylézt ze skříně :D. Nevím teda kolik je takových u nás (kromě mě :D) ale v USA má XWP kultovní status mezi LGBT komunitou která vyrůstala v devadesátých letech právě kvůli tomuhle.. Nehledě na to, že jsem četla spousty článků od žen, kterýmžto tenhle seriál pomohl najít sílu v těžkých časech. Takže u nás si všichni hrají na to jaká je to přepálená blbost, ale když se člověk oprostí od některých věcí,tak má status kultu celkem oprávněně (stejně jako Buffy)

      Vymazat
    2. Já jí obdivoval z čistě heterosexuálních pohnutek (třeba amazonskou srandistku Gabrielu jsem moc nemusel), obzvlášť její rošťácký vztah z Aresem byl velmi vtipný. Jinak mám lesby moc rád a jsem rád že lesby mají rády Xenu :)

      Vymazat
  4. a co takhkle Kavalérie z Agents of S.H.I.E.L.D.S. - není to přímo hlavní hrdinka, ale řezat se umí

    OdpovědětVymazat
  5. som zena, takze co sa tyka sexepealu sa nevyjadrim :) ale najradsej som pozerala Alias (kym sa z toho nestal totalny trapas v tretej serii) a Buffy. Obe hlavne hrdinky boli miestami otravne, ale dodnes super serialy. Buffy jednoznacny kult

    OdpovědětVymazat
  6. Jednoznačně Yvonne. Teť právje sleduju serial Chuck (už po 3).

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.