čtvrtek 4. června 2015

Komiksové novinky: Kdo bude režírovat Aquamana? A co říká Samuel L. Jackson na to, že ho neuvidíme v Captain America: Civil War

Kdo dohlédne na nejlepšího plavce od DC?


Jedním z množství komiksových filmů, které vzniknou pod hlavičkou Warner Bros., bude i sólovka vládce Atlantidy, Aquamana. Toho si zahraje Jason Momoa. To není žádné tajemství. Stejně tak už se ví, že se film objeví v kinech 26. července 2018.

Co ale jasné nebylo, bylo jméno režiséra. I to je aktuálně venku. Není jim nikdo jiný, než James Wan. Tedy onen asijský šikula, který má na kontě nejen hromadu povedených hororů, ale také sedmý díl Rychle a zběsile 7, který se stal nejen nejúspěšnějším projektem ze série, ale také jedním z nejvýdělečnějších filmů všech dob, když své tažení kiny ukončil s 1,51 miliardou dolarů.

Informaci o účasti Wana oznámil Greg Silverman, jeden z vysoce postavený pracovníků Warner Bros.:

"Měli jsme velké štěstí, že jsme pracovali s Jamesem a to nejdříve na V zajetí démonů od New Line Cinema, teď na chystaném V zajetí démonů 2 a jsme nadšení, že je s námi na palubě, ve chvíli kdy pokračujeme s rozšiřováním projektů od DC. Aquaman je pro nás jedním z hlavních pilířů a Jamesův rozsah projektů dokazuje, že zvládne jakýkoliv typ projektu, do kterého vnese svůj kreativní talent a unikátní úhel pohledu."

Jako scénárista Wana podpoří Kurt Johnstad (300: Vzestup říše) a na produkci se bude podílet Zack Snyder.

Žádný Nick Fury v Captain America: Občanská válka?

Ve třetím Captain America uvidíme hromadu postav. Není bezdůvodné, že je film často nazýván Avengers 2.5. A je tak velké překvapení, že nepřivítáme i Nicka Furyho (Samuel L. Jackson). Přece jen, ten měl v předchozím dílu důležitou roli a navíc S.H.I.E.L.D. má výrazný part v komiksové předloze.

Absence Nicka Furyho tak nezaskočila jen diváky, ale i samotného Jacksona, který reagoval na to, že jeho jméno chybí na oficiálním seznamu herců, takto:

"Byl jsem překvapený, že nejsem v Občanské válce, protože mi bratři Russoové (Anthony a Joe Russo, režiséři a scenáristé filmu, pozn. redakce) řekli, že v ní budu. Netuším, co se děje."

Zatím není jasné, co je důvodem toho, že se Nick Fury neukáže. A můžeme jen doufat, že to není definitivní rozhodnutí. Nám by tedy zrovna tahle postava dost chyběla. Co vám?

Film má premiéru pátého května příštího roku.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.