sobota 2. května 2015

Star Wars: Josh Trank nebude režírovat spin-off ke Hvězdným válkám

AKTUALIZOVÁNO: VYPADÁ TO, ŽE LUCASFILM TRANKA "VYKOPL". Režisér Kroniky a nové Fantastické čtyřky světelným mečem dál mávat nehodlá.

Je to už relativně dlouho, co se s velkou pompou začala šířit zpráva, že Josh Trank (Fantastická čtyřka) bude režírovat druhý ze spin-offů k Hvězdným válkám. Bylo to oficiálně potvrzeno, neobjevovaly se žádné informace o tom, že by vše nešlapalo jako hodinky, takže je docela překvapením, když bylo oznámeno, že Trank ze svého postu vycouval.

Samozřejmě, v rámci zachování dobrých mravů je jeho oznámení o odchodu velmi profesionální:

"Po roce, během kterého jsem měl tu čest pracovat s nesmírně talentovanými lidmi z Lucasfilm, jsem se z osobních důvodů rozhodl vydat jiným směrem. Do tohoto projektu jsem vložil velké množství nápadů, ale hluboko v srdci cítím, že se chci věnovat originálním kreativním příležitostem. Bylo řečeno, že universum Star Wars bylo vždy jednou z věcí, které mě ovlivnily nejvíce a nemůžu být více nadšený z toho, že bude svědkem jeho budoucnosti po boku dalších milionů fanoušků Star Wars. Chci poděkovat mým přátelům Kathleen Kennedy, Kiri Hart, Simonu Kinbergovi a všem v Lucasfilm a Disney za neuvěřitelnou příležitost, abych toho mohl být součástí. Ať vás všechny provází Síla."

Tentokrát tedy nepřišlo oficiální vyjádření ve stylu "kreativní rozdíly", ale Trank chce očividně pracovat na něčem jiném, zřejmě na projektu, u kterého bude mít volnější ruku. Možná už ho omrzely megalomanské sci-fi, u kterých vám neustále na krk dýchá někdo z vedení filmové společnosti.

Co se týče Lucasfilmu, tak ten se ústy jedné ze svých šéfek, zmíněné Kiri Hart vyjádřil takto:

"Bylo privilegiem pracovat s Joshem. Jsme mu vděční za energii a lásku ke Star Wars, kterou do toho investoval a přejeme mu jen to nejlepší."

Film bez ohledu na odchod Joshe vznikne, Lucasfilm za něj hledá náhradu. Kdo to bude, by mělo být oznámeno brzy.

První spin-off nazvaný Star Wars: Rogue One je nadále v rukou Garetha Edwardse, dočkat bychom se ho měli 15. prosince 2016.

AKTUALIZACE: Tak ono to nakonec nebude tak "sluníčkové". Přestože Trank prohlásil, že jde o jeho osobní rozhodnutí, vypadá to, že se důvod, proč se nevydá do daleké předaleké galaxie skrývá někde jinde.

Proslýchá se, že už během natáčení Fantastické čtyřky se režisér choval poněkud odtažitě, nevypočitatelně a nepříliš komunikativně, díky čemuž Lucasfilm znervózněl.

Následně se Trank neobjevil ani na domluvené oslavě Star Wars v Anaheimu. Oficiálně proto, že prý byl nemocný, ale některé zdroje uvádějí, že ho sám Lucasfilm požádal, aby nedorazil, protože v dané době zvažoval, zda je tím pravým, kdo by měl na spin-offu ke Star Wars dohlédnout.

A není divu, zprávy, které se týkají jeho chování na natáčení Fantastické čtyřky, nejsou zrovna uklidňující. Na jedné straně nikdo nepopírá jeho talent, na té druhé se ozývají nespokojené hlasy, které tvrdí, že spolupráce s ním je hodně, ale hodně náročná.

Plus je nutné zmínit, že pouhých pár měsíců před premiérou bylo nutné provést přetáčky, což byl docela problém, protože představitelé hlavních rolí i členové štábu mají jiné závazky. Muselo se to tak zvládnout během víkendů.

"Třešinkou na dortu" je pak to, že Trank nechal své psy řádit v pronajatém domě, kde bydlel během natáčení a jeho domácí mazlíčci tam napáchali škodu v hodnotě 100 tisíc dolarů (co to má kruci za čokly?).

Producent Simon Kingberg (který se kvůli přetáčkám musel vrátit z Kanady, kde pracuje na X-Men: Apocalypse) si tak nakonec postěžoval prezidentce Lucasfilm Kathleen Kennedy a jak to dopadlo, to už víme.

Po natáčení Kroniky se o Trankovi začalo šířit, že má sice talent, ale zatím neví, jak s ním naložit. A očividně na tom bude něco pravdy.

Kdo by se vám líbil jako náhrada za Joshe?

1 komentářů:

  1. Také se objevily spekulace, že je Trank na drogách. A nespolehlivý feťák holt není pro Disney to pravé.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.