čtvrtek 28. května 2015

San Andreas: Co říkají zahraniční recenzenti na nový blockbuster s Dwaynem Johnsonem?

Katastrofická zábava nebo filmová katastrofa?

Od dnešního dne můžeme i v našich kinech zhlédnout katastrofický film San Andreas. V hlavní roli se objeví Dwayne Johnson a režie se ujal Brad Peyton. Pánové spolu spolupracují podruhé, předtím nabídli docela zábavnou Cestu na tajuplný ostrov 2 (2012). Ale jejich nový projekt recenzenty zrovna nezaujal. Co si o něm myslí?

"Nejhorší katastrofický film od Disaster Movie." - William Bibbiani (CraveOnline)

"Klasický příklad spektáklu, ve kterém vítězí forma nad obsahem, a který se vykouří z hlavy dříve, než se podruhé ozve písnička zpěvačky Sii California Dreamin´ během závěrečných titulků." - Simon Reynolds (Digital Spy)

"Ve stručnosti: Já se můžu (a budu) vrtat v rozhodnutích týkajících se příběhu a ve vývoji postav, ale na tyhle nedostatky dají zapomenout okamžiky ve stylu "Pozor, zemětřesení!", díky kterým stojí film za návštěvu kina." - Alonso Duralde (TheWrap)

"Celou dobu budete doufat, že se objeví prasklina v zemi pod nohama postav a pohltí je pro dobro lidstva." - Ali Gray (TheShiznit.co.uk)

"Kalifornie se otřásá ve velkém v tomto akčním filmu, který rychle zdegeneruje ze zábavně hloupého na fatálně hloupý." - Andrew Barker (Variety)

"Film vylíčí Johnsona jako zachránce a vykoupe ho v takovém množství ranního slunečního svitu, že budete mžourat, ale síla filmu se skrývá v tom, co jeho hrdina tvrdí zpravodajskému štábu na palubě: ´Dělám pouze svou práci, madam!" - Robbie Collin (Daily Telegraph)

"Zemí to zrovna neotřese." - Justin Lowe (Hollywood Reporter)

"Jestli toužíte po katastrofickém pornu ve stylu Emmericha, ve kterém zemře spousta lidí, je tu toho pro vás spousta. Ale když přijde řeč na postavy nebo příběh, je San Andreas nepříjemně povědomou pustinou." - Dan Jolin (Empire Magazine)

"Tenhle film ví, čím je a nestydí se za to, když nabídne ne úplně povedené momenty a je hrdý na spektakulární akci." - Matthew Pejkovic (Matt´s Movie Review)

"Méně než prostý katastrofický film bez emocionálního dopadu." - Eric Eisenberg (CinemaBlend.com)

"Jsou tu chvíle, kdy je San Andreas tak špatné, až je zábavné, ale většinou je jen špatné." - Edward Douglas (ComingSoon.net)

"Film, který se vyhýbá sentimentalitě, by si sice zasloužil větší hloubku, ale Peytonova oddanost čistokrevné zábavě je neochvějná." - Stefan Pape (HeyUGuys)

"Sympatická práce obsazení mizí v dírách ve scénáři." - Kevin Harley (Total Film)

"Seriózní lidské drama příliš dobře nesouzní s akcí a moc tomu nepomáhají některé nepřesvědčivé herecké výkony a nepovedené dialogy." - John Hazelton (Screen International)

"Tenhle film nepotřebuje režiséra, což je dobře, protože má Brada Peytona... katastrofické porno... malátný a dmoucí se filmový zmatek." - Marshall Fine (Hollywood & Fine)¨

"Katastrofické filmy toho obvykle nenabízejí více než tento: akce, u které se vám zastaví srdce, strhující kaskadérské kousky a příběh, který vás zahřeje na srdci. A hodně pomáhá, že se toho účastí i Dwayne Johnson." - Louise Keller (Urban Cinefile)

"Na konci už budete unavení z té vší digitální destrukce, ale svým způsobem budete chtít vidět víc Dwaynea Johnsona." - Mike Ryan (Uproxx)

"Katastrofické sekvence fungují, scénář moc ne." - Roger Moore (Tribune News Service)

"Chybí tu jakékoliv napětí. Dvě hodiny strávíte obdivem práce zvukařů a specialistů na vizuální efekty." - Matthew Toomey (ABC Radio Brisbane)

"Ve srovnání s Emmerichovými kolosy je toto vyloženě minimalistické. A to není kompliment." - Matt Prigge (Metro)

Dáte tentokrát na názor recenzentů nebo se vydáte do kina?

1 komentářů:

Děkujeme za Váš názor.