středa 13. května 2015

New Mutants: Fox oznámil, že chystá spin-off k X-Menům

V kinech se dočkáme ještě spousty mutantů.


Nové přírůstky do filmové série X-Men si vedou kvalitativně i finančně velmi dobře. A dovolíme si tvrdit, že nezklame ani chystaný další díl X-Men: Apocalypse, který dorazí do kin za rok a šest dnů. Ale Fox hodlá mutantní vemeno dojit dál a tak oznámil, že připravuje další projekt z tohoto universa.

Tentokrát se do centra dění dostanou hrdinové komiksu New Mutants. Tento tým měl premiéru v roce 1982. Jeho vlastní komiksová série pak vycházela až do roku 1991. Druhá se pak objevila až v roce 2003. Třetí o šest let později.

V grupě se vystřídala hromada různých postav a některé už se na filmovém plátně objevily. Řeč je například o Blink, Sunspotovi nebo Warpathovi (všichni byli k vidění v X-Men: Budoucí minulost). Těžko říct, zda právě oni budou mít prostor i v New Mutants, časová kontinuita "x-meního universa" je docela spletitá, ale podle nás se zřejmě filmaři zaměří na druhou mutaci týmu, který byl poskládán ze studentů Xavierova institutu pro nadané studenty. Jen pro zajímavost, v komiksu se ukázaly i jiné známé postavy, od Deadpoola, přes Profesora X až k Magnetovi. Nebude tak vůbec složité propojit New Mutants s X-Meny.

Fox už našel i režiséra, bude jím Josh Boone, který se blýsknul filmem Hvězdy nám nepřály. Boone se bude také podílet na scénáři, na kterém bude spolupracovat Knate Gwaltney. Ten se zatím věnoval hlavně produkci.

New Mutants budou produkovat matadoři komiksových adaptací a to Lauren Shuler Donner a Simon Kinberg. Právě druhý zmíněný je tím, kdo pronesl nutné pochvalné fráze:

"Jsme nadšení z toho, že prozkoumáme tuto novou část universa X-Men. A také nadšení ze spolupráce s Joshem, který je vynikající volbou pro odvyprávění příběhu o mladých postavách."

Datum premiéry zatím stanoveno nebylo, ale Fox oznámil, že v roce 2018 vyjde další film z universa X-Men a možná by jím mohli být New Mutants.

Které postavy byste ve filmu rádi viděli? A máte o něj zájem nebo už je toho moc?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.