neděle 31. května 2015

Návštěvnost kin: San Andreas recenzenty neokouzlilo. Poslechli je diváci a zamířili do kina na něco jiného?

Jak dopadla novinka Dwaynea Johnsona?

Novináři u katastrofického blockbusteru San Andreas zrovna nejuchali blahem, ale nízké hodnocení rozhodně automaticky neznamená jistotu finančního neúspěchu. A v tomto případě se zdá, že San Andreas si z názoru recenzentů nemusí dělat hlavu. Začíná s docela slušnými 53,22 miliony dolarů. To rozhodně není špatný start s ohledem na rozpočet 110 milionů dolarů, který je na poměry letních pecek docela skromný.

SOUVISEJÍCÍ: SAN ANDREAS: CO ŘÍKAJÍ ZAHRANIČNÍ RECENZENTI NA NOVÝ BLOCKBUSTER S DWAYNEM JOHNSONEM?

Úspěšná hudební komedie Ladíme 2 dostala k dispozici dalších 100 kin (byla k vidění v 3 660 sálů), ale tržby přesto klesly o více než 53 % na 14,38 milionů. To ale není žádný problém, film za 29 milionů se blíží k hranici 210 milionů celosvětově.

Nevzpamatovala se sci-fi Země zítřka, která zklamala během premiérového víkendu a ani teď finančními výsledky neokouzluje. Aktuálně přidává 13,8 milionů dolarů. Celkově jich pak má 63,19 při rozpočtu 190 milionů.

Maxi, bojuj

Povedené sci-fi Šílený Max: Zuřivá cesta skončilo na bramborové pozici, když získalo od diváků 13,63 milionů dolarů. Celosvětové tržby začínají vypadat docela slušně (film brzy zdolá hranici čtvrt miliardy dolarů), ale projekt rozhodně ještě není za vodou. Bude muset ještě dost vydělat, aby se dostal do černých čísel.

1,29 miliardy celosvětově. Takovou částkou se chlubí Avengers: Age of Ultron (recenze), kteří o tomto víkendu získali od amerických diváků 10,92 milionů dolarů.

Druhá novinka a to projekt Aloha stačil na kulatých, ovšem ne příliš veselých 10 milionů dolarů. Ale uklidňující pro tvůrce může být to, že stál jen 37 milionů. Naopak, recenze jim asi radost neudělají.

Škodolibí duchové zažili sešup

Relativně koukatelný horor Poltergeist zažil slušný propad, když tržby klesly o 65,5 % na 7,8 milionů dolarů. Díky tomu se film dostal ze čtyřky na sedmičku.

O jednu příčku klesl film Daleko od hlučícího davu, který si tentokrát odnáší 1,42 milionů dolarů, což je téměř 38 % méně než minulý týden.

Komedie Divoká dvojka se musela spokojit s 1,37 milionem dolarů a 1,15 milionů patří animáči Konečně doma.

Ceněná komedie, filmová verze oblíbeného seriálu a třetí díl úspěšné hororové série

Příští víkend budou mít diváci rozhodně z čeho vybírat. Fandové komedií mohou zajít na film Špión, který se recenzentům velmi líbí.

A stejně tak celovečerní podoba oblíbeného seriálu Vincentův svět. Novináři hlavně chváli.

Jak je na tom horor Insidious 3: Počátek, to se zatím neví, aktuálně nejsou k dispozici recenze. Ale snad neudělá ostudu předchozím dílům.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.