neděle 3. května 2015

Návštěvnost kin: Překvapení, druzí Avengers první díl nepřekonali

Ale rozhodně se nemají za co stydět. A jak vysoko v žebříčku nejúspěšnějších filmů všech dob je Rychle a zběsile 7?


Avengers: Age of Ultron (recenze) se mají čím chlubit. Povedlo se jim stát se druhým nejúspěšnějším filmem, jestliže se bavíme o tržbách za jeden den. Stejně tak jsou druzí, pokud jde o páteční tržby.

Přesto se jim ale nepodařilo porazit staršího bratříčka. První Avengers totiž startovali s 207,44 miliony dolarů (4 349 kin) a Age of Ultron se musel spokojit s trochu menšími premiérovými tržbami a to 187,66 milionů dolarů (4 276 kin).

To je samozřejmě pořád skvělý výsledek, nemluvě o tom, že celosvětově už komiksový projekt stačil získat skoro 528 milionů dolarů. Jinak řečeno, miliardu zdolají noví Avengers určitě.

Ostatní filmy se musely spokojit s "drobnými", většina diváků se hnala do sálů, ve kterých byli k vidění nejmocnější hrdinové světa. Finanční odstup na druhém místě je tak propastný. Romantické drama The Age of Adaline získalo 6,25 milionů dolarů.

Rychle a zběsile 7 si připisuje 6,11 milionů dolarů. V celkovém součtu už má na kontě skoro 1,36 miliardy dolarů. Rychle a zběsile 7 je tak čtvrtým nejvýdělečnějším filmem všech dob.

Podle novináři opravdu nepovedený Policajt ze sámošky 2 spadl na tržbách o 62,4 % na 5,55 milionů dolarů.

Popelka si polepšila

O jednu příčku klesl animáč Konečně doma, který od diváků získal 3,3 milionů dolarů a celosvětově má zatím na kontě 303,43 milionů dolarů při rozpočtu 135 milionů.

Přestože bylo nové Popelce ubráno 608 sálů, vyskočila z dvanáctého místa na páté. Na účet se jí přikutálelo 2,36 milionů dolarů.

Dobře hodnocenému sci-fi Ex Machina sice bylo přidáno 24 kin, ale nebylo to dost, aby se udrželo na šestce. Film klesl na sedmičku a utržil 2,23 milionů dolarů.

Povedený horor dál padá

Chválený horor Odebrat z přátel pokračuje v propadu. Aktuálně získal o 67,7 % méně než v minulém týdnu. Získal tak 1,99 milionů dolarů.

Ještě méně vydělala romantika ze The Longest Ride, konkrétně je to 1,7 milionů dolarů. Stejně jako minule, i tentokrát je historické drama Woman in Gold na desátém místě. Připisuje si 1,68 milionů dolarů.

Kdo se pokusí obstát tváří v tvář Avengerům?

Do širší distribuce se příští týden dostanou dva filmy. Je v podstatě jasné, že ani jeden z nich se neprobojuje na první místo. Když budou mít štěstí, některý z nich se dostane na stříbrnou příčkou.

Spíše to asi bude akční komedie Divoká dvojka, která bude promítána v 2 700 kinech. Další novinka, taktéž komedie a to D-Train se bude muset spokojit s nějakými sedmi stovkami sálů.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.