neděle 17. května 2015

Návštěvnost kin: Hudební komedie Ladíme 2 to natřela Šílenému Maxovi. A druzí Avengers jsou miliardoví

Překvapení v amerických kinech.

Komedie Ladíme! (2012) byla sympatickým překvapením pro novináře i diváky. A tak se tržby vyšplhaly na pěkných 115,35 milionů dolarů při rozpočtu 17 milionů dolarů. Druhý díl (jehož režii si vzala na starost jedna z hereček z jedničky, Elizabeth Banks) se také chlubí hlavně kladnými recenzemi, ale i tak je docela šokem, kolik film utržil během premiéry.

Je to 70,3 milionů dolarů. To je úspěch jako hrom. Za takové částky se modlí i tvůrci některých blockbusterů. Rozpočet byl v případě pokračování sice o něco vyšší (29 milionů dolarů), ale to producenty nemusí vůbec trápit s ohledem na premiérové tržby.

Šílený Max: Zběsilá cesta ostudu také rozhodně neudělal. Názory jsou v drtivé většině pozitivní a to velmi. Přesto jsou ale tržby o poznání nižší než v případě prvního místa. Konkrétně jde o částku 44,44 milionů dolarů. To není málo, ale film vyšel na 150 milionů, takže film ještě nemá vyhráno. Uvidíme, jak si nový Šílený Max povede ve zbytku světa.

Na trojce jsou Avengers: Age of Ultron (recenze), jejichž 38,84 milionů stačilo na obsazení bronzové pozice. Celkové tržby filmu jsou 1,03 miliardy dolarů. To znamená, že jsou druzí Avengers zatím sedmnáctým nejvýdělečnějším filmem všech dob.

Nepovedená komedie padá

Kritiky strhaná komedie Divoká dvojka zažila výrazný propad na tržbách a to o celých 58,5 %. Aktuálně si odnáší 5,78 milionů dolarů.

Další ne zrovna oslnivá podívaná, Policajt ze sámošky 2 získal ještě méně a to 3,6 milionů dolarů. Film tak skončil na pětce.

Ale není tam sám, o páté/šesté místo se dělí s Rychle a zběsile 7, které si tedy připisuje také 3,6 milionů dolarů. Celkově má sedmý díl na kontě už skoro 1,472 miliardy dolarů.

Skvostná  záležitost Ex Machina předposlední

Romantické drama The Age of Adaline spadlo ze třetího místa na sedmé a utržilo 3,2 milionů dolarů. Celkové tržby jsou zatím 37 milionů a pár drobných.

2,7 milionů dolarů patří animáči Konečně doma, který je prý docela slušnou podívanou, ale nic, co by se do historie kinematografie zapsalo zlatým písmem.

Přemýšlivé sci-fi Ex Machina (recenze) si odnáší 2,1 milionů dolarů. A na desítce je pak film Daleko od hlučícího davu, který se začal promítat v 289 kinech (to je o 190 více než v minulém týdnu) a poskočil o pět příček výše, když utržil 1,3 milionu dolarů.

Velkolepé sci-fi i remake klasického hororu

Příští víkend budou mít premiéru dva výrazně odlišné projekty. Prvním z nich je vizuálně přitažlivé sci-fi Země zítřka, za kterým stojí společnost Disney.

Druhou novinkou je nová podoba hororu Poltergeist a trailery naznačují, že by to nemusel být klasický "nepovedený remake".

2 komentářů:

  1. Držím pěsti Maxovi. Ten film si úspěch zaslouží

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.