úterý 26. května 2015

Komiksové novinky: Na jakého dalšího mutanta se můžeme těšit v X-Men: Apocalypse? A co má v plánu Robert Rodriguez?

Co se děje ve světě filmových adaptací kreslených sešitů?

V X-Men: Apocalypse (2016) uvidíme hromadu mutantů a aktuálně k nim přibyl další. Režisér Bryan Singer totiž na svém Twitteru prozradil, že se můžeme těšit na postavu jménem Caliban. Ten v komiksu působil v několika týmech, ale nejčastěji je zmiňován ve spojení se skupinou mutantů, která si říká Morlockové.

Ti žijí v podzemí a právě fotografii z něj ukázal Singer s popiskem: "Shooting Caliban´s place of  ´bussiness".

Pokud jde o schopnosti Calibana, tak ten dokáže vycítit a stopovat jiné mutanty. Mimochodem, v X-Men: Poslední vzdor (2006) jsme viděli další členku Morlocků a to Callisto, která disponovala podobnými talenty.

V komiksové předloze ho právě Callisto zrekrutovala do řad Morlocků, protože jeho nadání se ukázalo být velmi užitečné. Ovšem, později ho zajal El Sabah Nur alias Apocalypse a udělal z něj jednoho ze svých jezdců apokalypsy.

Kdo si Calibana zahraje, zatím není jasné.

Zda ho čeká i na stříbrném plátně (a my předpokládáme, že ano) totožný osud jako jeho komiksovou předlohu, se dozvíme v příštím roce, konkrétně 27. května.

Klasický animáč v rukou Rodrigueze

Následující novinka není úplně komiksová, ale je z oblasti, která má ke komiksům hodně blízko. Týká se totiž animovaného seriálu z šedesátých let Jonny Quest. Ten pochází z díly legendární společnosti Hanna-Barbera. Jonny se ale nezařadil k jejich největším hitům. Seriál se dočkal jen 26 epizod. Oživen byl v osmdesátých a devadesátých letech, kdy slavil větší úspěch.

Inspirací pro seriál se staly radiové hry a právě komiksy a jak bylo u projektů z šedesátých letech zvykem, byl poměrně naivní a "neškodný". Příběh o chlapci Jonnym, který společně se svým otcem a jeho bodyguardem prožívá různá dobrodružství, byl jednoduše velmi "family friendly".

A zřejmě podobně na tom bude i hraná filmová verze, která našla svého režiséra. Je jím Robert Rodriguez. Ten se sice více proslavil záměrně béčkovými krváky, ale čas od času si (bohužel) odběhne k projektům pro děti, jako je série Spy Kids nebo film Prckové (2009). Dá se očekávat, že Jonny Quest se bude svým stylem právě zmíněným projektům blížit.

O scénář se postarají Rodriguez a Terry Rossio (Shrek), kteří přepíši verzi od Dana Mazeaua (Hněv Titánů).

Tak uvidíme, co pánové dají dohromady. Třeba nás mile překvapí, ale silně o tom pochybujeme.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.