úterý 21. dubna 2015

TOP 5: Nejhorší hororové seriály podle kritiků - U těchto sérií se budete bát. Ale toho, že budou pokračovat

Neustále se řeší to, které jsou nejlepší a nejhorší filmové horory. Ale co seriály z děsivého žánru? Které se podle novinářů povedly nejméně?


5. True Blood: Pravá krev

Hodnocení Metacritics: 54 % (sedmá řada)
Hodnocení Rottentomatoes: 6/10 (sedmá řada)

Pravá krev začala skvěle. První řady byly vynikající kombinací hororových prvků, černého humoru, svérázných postav a propracované mytologie. Jenže postupem času se seriál začal odklánět od knižní předlohy a na kvalitě se to odrazilo a ne málo. Pozdější sezóny tak byly zmatené, přehnaně absurdní, jednoduše scenáristé nevěděli kudy kam. Bohužel situaci nezachránila ani finální řada (recenze). Ta nebyla důstojným koncem, který bychom si přáli.

4. Z Nation

Hodnocení Metacritics: 54 %
Hodnocení Rottentomatoes: 6/10

Poté, co AMC zabodovalo s Živými mrtvými, Syfy se rozhodlo, že chce také přispět svou troškou do mlýna. Proto nabídlo Z Nation. Zombíci jsou v módě a Syfy mělo dojem, že je čas prezentovat svou verzi světa, ve kterém se prohánějí oživlé mrtvoly. Ale zatímco Živí mrtví nabízejí vizuální zpracování, za které by se nemusely stydět ani mnohomilionové filmy, Z Nation působí poněkud... no prostě lacině. A neoslní ani po scenáristické nebo herecké stránce. Jednoduše, dokonalý příklad "slabého odvaru".

3. Salem

Hodnocení Metacritics: 49 %
Hodnocení Rottentomatoes: Nehodnoceno

Salem sází na bizarnost, která ale neokouzlí každého. Brutalita a zvrácené nechutnosti jsou nám sice nabízeny skoro neustále a atmosféra umí být příjemně mrazivá, ale očividně to není dost, aby to novináře posadilo na zadek. Je pravda, že Salem hodně hraje na efekt a forma často vítězí nad obsahem. Ale přiznáváme, že nás seriál docela baví.


2. Hemlock Grove

Hodnocení Metacritics: 45 %
Hodnocení Rottentomatoes: 4,4/10

Pro některé diváky docela zábavná podívaná plná nadpřirozených monster, pro většinu těžká nuda, která nemá, co nabídnout. Jde o onen typ projektu, které publikum buďto osloví nebo vůbec, málokdy něco mezi. Velkou bolístkou Hemlock Grove je scénář, který je zbytečně natahovaný a díky tomu je místy nezáživný. Seriálu se ale nedá upřít určitá bizarnost a obrazová působivost.

1. Za svitu měsíce

Hodnocení Metacritics: 38 %
Hodnocení Rottentomatoes: Nehodnoceno

Tak v tomto případě se diváci a kritici neshodnou. Zatímco veřejnost hodnotí seriál poměrně kladně, profesionální recenzenti mu dávají pořádně za uši. Holt příběh detektiva/upíra není něčím, co by oslovilo každého. A přestože publikum zklamáno nebylo, k obrazovkám neusedl dostatek diváků a seriál se dočkal jen jedné řady. Podruhé už jsme se  společně s upířím detektivem do Los Angeles nevydali.

Jaký hororový seriál je podle vás zklamáním?

1 komentářů:

  1. s Z nations nesouhlasím, jako vizuálně to sice není zázrak, ale zase se v tom díle pokaždý něco děje, oproti Walking dead, kde místama přešlapujou na místě

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.