úterý 21. dubna 2015

Test seriálů 2014/2015: The Messengers - Dostane se vám nový mysteriózní seriál pod kůži?

Stanice The CW nabízí další projekt plný andělů.

Základní informace

Název: The Messengers
Datum premiéry: 17. dubna 2015
Žánr: Nadpřirozený/dramatický/mysteriózní
Stanice: The CW

Kdo za tím stojí

Tvůrci: Eoghan O'Donnell (Vlčí mládě)
Hrají: Shantel VanSanten (Gang Related), Diogo Morgado (Bible) , J. D. Pardo (Hidden Palms), Joel Courtney (Super 8), Jon Fletcher (Pan Am) a další

O co jde

Na Zemi dopadne podivný objekt, který způsobí, že několik lidí na pár vteřin zemře. Když se probudí, jsou na první pohled v pořádku. Nikdo, ani oni sami, zatím netuší, že se změnili. To pochopí ve chvíli, kdy se u nich začnou projevovat nadpřirozené schopnosti jako je nadlidská síla nebo telepatie.

Klady

The Messengers si pohrávají s náboženskou tématikou, což může být zajímavé a vypadá to, že by v tomto případě skutečně být mohlo. Je nastoleno několik otázek, na které bych docela rád znal odpověď. Příběh je nastíněn tak, aby člověka zajímalo, co se bude dít dál. Je sice otázkou, zda s námětem dokáží scenáristé pracovat tak, aby to diváka pobavilo, ale to se dozvíme až v dalších dílech.

Příjemné je, že na poměry stanice The CW nevypadá seriál lacině a pokud jde o herecké obsazení, tak tu nemáme jen mladé a krásné osoby, ale i obyčejné lidi, což je příjemná změna.

Zápory


Na druhou stranu, obsazení není úplně ideální. Většina herců v hlavních rolích není špatná, ale je tu pár těch, kteří mi úplně nesedli. Hlavně to platí pro Muže (Diogo Morgado), který se sice snaží tvářit hrozně tajemně a chce působit jako zákeřný zloduchu, ale podle mého zbytečně tlačí na pilu.

Ne úplně ideálně dopadly některé dialogy, kdy pár rozhovorů šustí papírem. Není tu vysloveně jedno klišé za druhým, ale pár frází si scenáristé mohli ušetřit.

Upřímně řečeno mi také unikla pointa dějové linky Petera (Joel Courtney). Ten je šikanovaný za to, že je gay. Poté, když získá velkou fyzickou sílu, práskne s tím, který ho tyranizoval o auto a políbí dívku svých snů. Není tak jasné, čeho chtěli tvůrci docílit tím, že nejdříve divákovi naznačili, že je homosexuál a pak se ukáže, že tomu tak není.

Sledovat nebo nesledovat?


Mě seriál zaujal a zajímá mě, co se bude dít dál. Navíc obvykle neodolám projektům, kde se lidé s výjimečnými talenty musí spojit, aby zastavili zlo. Dám šanci dalším dílům.

Verdikt


Zatím to vypadá na kombinaci superhrdinské podívané s mysteriózním seriálem ve stylu Lovců duchů. A to nezní vůbec špatně. Zápletka je nastíněna lákavě, divákovi není lhostejné, co se bude dít dál, některé postavy jsou zajímavé a triky nedopadly špatně. Ale projekt má i své slabiny. Ať už je to ne úplně ideální obsazení v případě Muže nebo nedotažené dialogy. Přesto ale zatím převládá (mírně pozitivní) dojem.

Hodnocení: 6/10

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.