pátek 17. dubna 2015

Star Wars: Síla se probouzí - co nám prozradil trailer a hosté na Star Wars Celebration

Nový trailer ke Star Wars: Síla se probouzí (resp. solidně vytuněný teaser) už jsme viděli, ale to je ve skutečnosti pouze zlomek informací, které nám Star Wars Celebration dala. Tak si to pojďme trochu rozebrat, obrázek po obrázku informaci za informací.

Trailer v podstatě nepřinesl nic zásadně nového, ale spíš zpřesnění, nové impulsy a lákavé scény. Víme, že hlavní záporák Kylo Ren si libuje v černé kápi a teď už známe i jeho tvář - resp. masku. Záběr na poškozenou Vaderovu helmu potvrzuje, že Kylo Ren bude Vaderem fascinován tak, jak se spekulovalo už před časem.

V teaseru se objevuje také scéna, v níž muž v kápi a s kovovou rukou sahá na R2D2. Všeobecně se má za to (na základě bílého oblečení pod kápí), že to je Luke, ale mohl by to být i Kylo Ren, který by měl mít kovovou ruku také. Bílé oblečení k tomu ale nesedí, na to svět Star Wars příliš pracuje s archetypy. Princezna Leia by pak měla být ta postava/ruka, které jakási malá emzačka předává lightsaber.

Související: Star Wars: The Force Awakens - Síla se probouzí a spoilery o Luku Skywalkerovi prosakují



Celým teaser trailerem provází hlas zestárlého Luka Skywalkera, který někomu vypráví o tom, že on a jeho sestra (Leia) vládnou Sílou - a že silou vládne i ten, ke komu Luke mluví. Kdo to je, to je otázka dne. Rey a nebo Poe Dameron? Skoro bych si vsadil na Poe Damerona, který se jako pilot může mnohem spíš ocitnou v klasické situaci, kdy v X-wingu míří na srdce bitevní stanice impéria - což je situace, která si vyloženě koleduje o citaci (a že Abrams má ve zvyku osvědčené situace variovat, ostatně záběr na BB8 vykukujícího v teaseru zpoza rohu je zjevnou citací na úvod EPI IV, kde stejně vykukuje Leia ). Na druhou stranu, možná by to bylo až moc kopírování originálu, navíc se zdá, že nejdůležitější postavou bude Rey. Je tu ovšem ještě jedna šílená možnost a totiž, že Luke mluví ke Kylo Renovi - i ten totiž podle záběrů z teaseru vládne Silou. A pak další možnost, že Han a Leia měli děti dvě a rozdělili je, takže Dameron a Rey o sobě neví.

Související: Star Wars: Síla se probouzí - Vyrojily se spekulace o zlomové události sedmé epizody



Daisy Ridley (Rey), která je mimochodem alespoň podle dosavadních záběrů skvěle obsazená, protože to není typická hollywoodská kráska a navazuje tak na tradici Lucasova castingu v původních Star Wars, kde si Luca záměrně vybral nedokonalé nehollywoodské typy (všimněte si drobné jizvy na tváři), prozradila, že Rey se živí sbíráním a prodejem věcí z vrakoviště vesmírných lodí na planetě Jakku (takže to není Tatooine, jak se spekulovalo). Rey přitom žije stranou civilizace sama na vlastní pěst a spekuluje se o tom, že je pravděpodobně dcerou Hana a princezny Lei a na Jakku byla v mládí ukryta z bezpečnostních důvodů.

John Boyega přikývnutím potvrdil, že jeho postava Finn je stormtrooper a dodal, že se ocitne ve velkém nebezpečí (což se v trailerech nedá přehlédnout:-D)

Oscar Issac svoji postavu (Poe Dameron což zní skoro jako Cameron Poe z Con Air:-) popsal jako nejlepšího pilota v Galaxii, který je jistou nejmenovanou princeznou vyslán na důležitou misi, při níž se setká s Finnem. Poprvé se zřejmě potkají při konfliktu (dost možná při úvodní vesmírné bitvě, po níž Finn ztroskotá na Jakku), později spojí síly.

Související: Star Wars: Co jste možná nevěděli o Hvězdných válkách (epizody IV - VII)



V Síla se probouzí se samozřejmě objeví víc postav. Jednu z nich by si měla zahrát Gwendoline Christie (Hra o trůny), mluví se o tom, že by to měla být Captain Phasma - nadřízená Finna, která má současně své tajemství. Tomu by dost možná odpovídal i záběr v traileru na kovového stormtroopera s červeným pláštěm, který má docela ženské pohyby.

Související: TOP 10: Nejlepší filmoví záporáci - Zlodušská elita na stříbrném plátně

Domhnal Gleeson by si měl zahrát Generála - muže, který v souboji Jediů a Sithů nestojí ani na jedné straně.

Max von Sydow se objeví jako The Vicar - napůl člověk, napůl stroj, který obchoduje s Rey.

Otazník pořád spíš visí nad rolí Andyho Serkise. Ten by měl hrát Ubera - muže, který cítí Sílu a jehož hlas nás provázel prvním teaserem.

Plnohodnotný trailer nás čeká už brzy - přiložen bude k premiéře druhých Avengers.

8 komentářů:

  1. Proc tak ignorujete Finna? O nem je z dosavadnich spoileru zname, ze ovlada silu, coz poe neovlada. Je tedy mnohem logictejsi kandidat. luke nemusi nutne mluvit na clena rodiny.
    Dava to smysl hlavne pokud jedeme podle vzorce rey=leiam poe=han, finn=luke.
    Vubec tohon pisete o Finnovi malo, je o nem venku docela dost informaci.

    Jinak ja sazim, ze luke mluvi na rey a ze ona bude nejhlavnejsi hrdinkou pribehu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Finn má navíc na některých konceptech na pásku zavěšený starý Lukův světelný meč.Ale i Rey je na konceptech často s aktivovaným světelným mečem modré barvy...takže možná obě tyhle postavy budou Sílou nadaní jedinci.Ale jako budoucí Jedi by se mě líbil i Poe Dameron.Jinak naprostá většina toho monologu je přímo z Návratu Jediho kde tak Luke mluví k sestře předtím než se vydá k finální konfrontaci na Hvězdu smrti.Akorát ta poslední věta z jeho monologu je nová.

      Vymazat
  2. ted jsem četl, že Domhnal Gleeson by měl teoreticky být syn Luka, snažíce se zastavit obě strany v sestrojení super zbraní, double agent prostě, a že se Han stropro obětuje kvůli ostatním a zabije ho Kylo Ren kterýho Han z nějakýho důvodu děsně štve, spoustu dalšího, můžou to být jen zvěsti, ale vypadá to hrozně uvěřitelně něco :D

    OdpovědětVymazat
  3. A je jisté že před Avengers budou vysílat plnohodnotný Trailer?Já myslel že tam přiloží právě tenhle druhý teaser.Leda že by v kině dávali jeho rozšířenou verzi protože se mi zdá že by to bylo dost brzy potom co se objevil druhý teaser.

    OdpovědětVymazat
  4. Ano i mně se to zdá brzy, ale takto se o tom mluví. A je to jen logické - synergický efekt, který zajistí aby Avengers bourali rekord a současně se maximálně podpořily Star Wars - a toho by asi nešlo docílit s něčím měsíc starým.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já bych byl jenom rád za další materiál...i když možná by bylo lepší abych se už nic dalšího nedozvěděl ale to de dost těžko v naší době .-)

      Vymazat
  5. Vsechno vypada uzasne. Zamiloval sem se do noveho robotka BB8 ;-) Nevite estli bude pritomny i C3PO?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No...zkus hádat.C3PO byl úplně ve všech filmech po boku R2D2 jako takový věčný spojovací článek a je extrémě nepravděpodobné že by najednou chyběl zrovna tady, obzvláště když se v nové trilogii snaží navázat na atmosféru té původní.-)

      P.S: Ano,určitě bude.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.