pátek 17. dubna 2015

Hvězdy našeho mládí: Jsem do tebe blázen - Sitcom, díky kterému si zamilujete Helen Hunt

Milý a zábavný sitcom se sympatickým obsazením.

Seriál Jsem do tebe blázen se začal vysílat v září 1992 a na obrazovkách vydržel sedm let. Dočkal se sedmi řad a celkem 164 dílů. Sitcom nabídl několik crossoverových epizod, například s Přáteli a projektem Show Jerryho Seinfelda.

Hlavní představitelé si díky projektu namastili kapsy, během poslední řady dostávali za každý díl milion dolarů a to i přesto, že sledovanost slétla díky přesunu na jiný den výrazně dolů.

Sitcom se zaměřuje na dvojici novomanželů, kteří s humorem sobě vlastním řeší problémy běžného života. Humor nebyl kdovíjak třeskutý, ale díky sympatickému obsazení a svižnému tempu si seriál získal slušný ohlas.

Paul Reiser/Paul Buchman

Paul, který se na seriálů podílel jako spolutvůrce (a pomohl i s úvodní znělkou), se po konci natáčení dál věnoval herectví, ale ne zrovna intenzivně. V průběhu let byl k vidění ve filmech jako Začalo to jedné žhavé noci (2001), Podzimní cesta (2005) nebo v ceněné Liberaci! (2013), případně jste si ho mohli všimnou v další kritiky milované podívané a to Whiplash (2014). Paul nezapomněl ani na hudební branži a v roce 2010 (společně se zpěvačkou Julii Fordham) natočil CD Unusual Suspects. Jedna z písní byla věnována vojákům sloužícím v Afghánistánu. Dvojice se po vydání alba vydala na akustické turné po USA. V roce 2010 herec pracoval na seriálu The Pauil Reiser Show, ale z toho byly odvysílány jen dvě epizody a poté byl stažen z obrazovek kvůli nízké sledovanosti. Reiser je také spisovatel, zatím vydal tři knihy a to zaměřené na rodinný život. Od roku 1988 je ženatý s Paulou Ravets, mají spolu dvě děti.

Helen Hunt/Jamie Buchman

Role Jamie vynesla Helen hromadu cen, kromě jiných tři Zlaté glóby a čtyři ceny Emmy, ale v průběhu natáčení získala i Oscara. Samozřejmě, že ne za seriál, ale za svůj výkon ve skvělé hořké komedii Lepší už to nebude (1997).  V jednom roce si tak odnesla Oscara, Emmy i Zlatý glób. Díky Jsem do tebe blázen si vyzkoušela i režii, vzala si na starost několik epizod, včetně finálního dílu. Po konci seriálu se rozhodla dát si od televizního/filmového herectví pauzu a vrhla se na divadlo. Později se opět vrhla před kamery a to ve filmech jako Pošli to dál (2000), zábavné komedii Po čem ženy touží (2000) nebo Prokletí žlutozeleného škorpióna (2001). V roce 2007 se odehrál její režijní debut, pokud jde o celovečerní filmy. Natočila projekt Konečně spolu, který se dočkal vcelku pozitivního přijetí. Svou pozornost ovšem dál směřovala hlavně na divadlo. Ve filmech je ale stále k vidění. Nedávno například v životopisném dramatu Surfařka (2011) a za film Sezení (2012) byla nominována na Oscara. Od roku 2001 je ve vztahu se scenáristou/režisérem Matthew Carnahanem, mají spolu dvě děti.

Sedl vám styl humoru, který seriál nabízel nebo to nebylo nic pro vás?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.