neděle 12. dubna 2015

Návštěvnost kin: Rychle a zběsile nepřekvapivě v čele. A budete koukat, na jakou částku se vyhlouply celosvětové tržby

Dalo se čekat, že Rychle a zběsile 7 nedá konkurentům šanci.


Poté, co v minulém týdnu Rychle a zběsile 7 pořádně otřáslo kiny, se dalo předpokládat, že si i o tomto víkendu udrží první místo. Udrželo a odnáší si 60,59 milionů dolarů.

To je sice propad o 58,8 %, ale pořád je to částka, za kterou by mnohé filmy byly rády i během premiérového víkendu. Pokud jde o celosvětová čísla, tak je film někde na 800,52 milionech. Jinak řečeno, stačily dva týdny a ze sedmičky je nejúspěšnější díl série.

Animáč Konečně doma zůstal na druhém místě, ale tržby se mu také snížily a to o necelých 30 % na 19 milionů dolarů.

Romantika The Longest Ride byla jedinou premiérou, které jsme se dočkali a nevypadá to, že by extra zabodovala. Pokud pomineme nepříliš lichotivé recenze, tak třetí místo a 13,5 milionů dolarů, to není nic, co by si zasloužilo oslavu. I když projekt vyšel jen na 34 milionů, takže 13,5 milionů není žádná katastrofa.

Popelka pořád láká

Nevalně hodnocená komedie Zocelovací kúra je na čtvrté příčce, přišla si na 8,64 milionů dolarů, což je o 34,2 procent méně, než minulý týden.

7,23 milionů patří chválené hrané verzi Popelky, která zatím vydělala 410,77 milionů celosvětově při rozpočtu 95 milionů dolarů. To nejsou složité počty.

Na šesté místě je sci-fi Rezistence, které aktuálně získalo 6,85 milionů dolarů. Film dosud vydělal necelých 235 milionů celosvětově. Předchozí Divergence si z kin odnesla necelých 289 milionů dolarů.

Historická podívaná si polepšila

Historický film Woman in Gold sice zůstala na sedmém místě, ale zisky byly oproti minulému týdnu vyšší a to o téměř 180 %. Konkrétně mluvíme o částce 5,85 milionů. To ale není překvapení, film dostal k dispozici dalších 1 246 kin. Původně jich bylo jen 258.

Povedený horor Neutečeš si pohoršil o 19,4 % a odnáší si 2,03 milionů dolarů. ´

To Danny Collins je podobný případ jako Woman in Gold. Byl k vidění v 739 kinech (což je o 656 sálů více než v minulém týdnu) a utržil 1,6 milionů dolarů.

Na konci je drama While We´re Young, které si přišlo na 1,38 milionů (opět filmu pomohlo to, že byl k vidění ve více kinech, původně jich bylo 34, tentokrát 246).

Tak kdo má šanci porazit Rychle a zběsile?

Příští víkend budou k vidění tři novinky z různých žánrů.

Fanoušci dokumentů mohou vyrazit na Monkey Kingdom. Milovníci hororů zase jistě nebudou váhat s nákupem lístku (a to i proto, že recenze chválí) na Cybernatural. A nakonec je tu komedie Policajt ze sámošky 2.

Nabídka je docela bohatá, ale těžko asi očekávat, že nějaký z filmů obsadí první místo.

1 komentářů:

  1. Tržby Rezistencie sa po pripočítaní zo sveta pohli na čiastku bez pár drobných na 265 mega

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.