čtvrtek 9. dubna 2015

Jupiter´s Legacy: Tvůrce Wanted, Kingsman nebo Kick-Ass chystá další film na motivy komiksů

Mark Millar hodlá přivést na stříbrné plátno další svůj komiks.

Mark Millar se dá označit za komiksovou legendu. Má na kontě jak klasičtější komiksové série (Ultimate Fantastic Four, Civil War nebo Marvel Knights Spider-Man), tak odvážnější a politicky nekorektní projekty (Kick-Ass, Kingsman a další).

Netřeba připomínat, že jeho kreslené sešity už se na plátně objevily několikrát a vždy to stálo za to. Na motivy jeho komiksů se aktuálně chytají další dva filmy a to Fantastická čtyřka a Captain America: Civil War, ale brzy by se mělo začít pracovat na dalším.

Konkrétně jde o komiksovou řadu Jupiter´s Legacy, kterou Millar stvořil ve spolupráci s Frankem Quietly.

A Millar je na Jupiter´s Legacy opravdu hrdý:

"Je to příběh, o které jsem přemýšlel posledních pět let. Je to masivní projekt a je plánován jako enormní trilogie a o první části si myslím, že je to to nejlepší, co jsem kdy napsal... Mám v plánu vytvořit universum plné postav, které tu budou delší dobu, budou propojeny, a se kterými si budeme moci hrát... Takový rozsah, tahle dějová linie plná událostí, to je něco, o čem jsem si myslel, že jsem na to předtím nebyl připraven. Je to něco, k čemu jsem se propracoval."

Zní to zajímavě. Pokud vám tvůrce Millarovu formátu řekne něco takového, dá se očekávat, že to bude opravdu něco výjimečného. Ale o čem vlastně komiks je?

"Děti největších světových superhrdinů možná nebudou nikdy schopny dosáhnou stejné velikosti jako jejich rodiče. Když v rodině propuknou rozbroje, jedna její část začne rebelovat, zatímco druhá se stáhne do ústraní. Jak dlouho může přežít svět, když se problémy jedné superhrdinské rodiny projeví na globální úrovni?"

Aktuálně se pátrá po scenáristech. Zatím není jasné, kdy padne první klapka. Ale doufejme, že brzy. Zápletka sice nezní až tak originálně, něco podobného už tu bylo, ale ti, co znají Millarovu práci ví, že se máme na co těšit.

Který film na motivy Millarových komiksů se vám zatím líbil nejvíc?

1 komentářů:

  1. Za mě jednoznačně Kick-Ass, i když Kingsman byl taky dost dobrej. Kéž by se scénáře a režie chopil opět Matthew Vaughn, ten podle mě ví nejlíp, jak vynaložit s jeho příběhy.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.