čtvrtek 19. března 2015

TOP 10: Naše oblíbené seriálové znělky

V současné době se spíše od dlouhých úvodních znělek ustupuje, ale je ještě pár seriálů, které se jich nehodlají zbavit. A je to dobře.


Tady je desítka znělek, které si užíváme, i když je vidíme každý týden.

10. Rodina Sopránů

Znělka, ve které hlavní "hrdina" projíždí "svým" městem za doprovodu zajímavé hudby, je něčím, bez čeho si mnozí fandové asi legendární mafiánský seriál neumějí představit. Samozřejmě, že Rodina Sopránů by obstála i bez ní, ale něco by jí prostě chybělo.

Znělku najdete tady.

9. Dexter

I sériový vrah má své denní rituály. Od holení, až po konzumaci velmi výživné snídaně. Jenže v jeho podání mají tyto zdánlivě rutinní činnosti poněkud "maniakální" nádech.



8. M*A*S*H

Skvělá hudba, zajímavé záběry mobilní vojenské nemocnice plné lidí, kteří zachraňují životy v těch nejobtížnějších podmínkách, taková je znělka k legendárnímu seriálu, který trefně a vtipně kritizuje válečné konflikty.



7. American Horror Story: Freak Show

Každá z dosavadních čtyř sérií téhle bizarní podívané měla zajímavou znělku, ale nám se nejvíce líbila (i když to není to správné slovo, řekneme spíše, že nás zaujala) ta, která doprovázela sérii s podtitulem Freak Show. Je znepokojivá a obsahuje pár hodně podivných věcí.



SOUVISEJÍCÍ: TV RECENZE: AMERICAN HORROR STORY: FREAK SHOW - PO ROZPAČITÉ TŘETÍ ŘADĚ NABRALO AHS DRUHÝ DECH

6. Přátelé

Veselá, dynamická, vtipná a složená ze zábavných záběrů, taková je znělka k milovanému sitcomu Přátelé. Znělka se sice často měnila, ale pořád byla skvělá. A zapomenout samozřejmě nesmíme na legendární písničku od skupiny I´ll Be There For You od Rembrandts, které nám vždy zvedne náladu.



5. Mad Men

Jak popsat znělku k seriálu Mad Men? Jednoduše, prostě stylová. A také zajímavě umělecky řešená. Skvělý úvod ke skvělému seriálu.



4. Pán času

Znělka ke kultovnímu sci-fi seriálu se také dočkala několika obměn, ale obvykle ne takových, které by jí uškodily.



3. Mission: Impossible

Hudební doprovod znělky ke špionskému seriálu Nulová šance patří bezesporu k těm úplně nejznámějším.



2. Hra o trůny

Sice poměrně dlouhá, ale také obrazově poutavá znělka, která nás provede po důležitých místech světa, ve kterém se kultovní seriál Hra o trůny odehrává.



SOUVISEJÍCÍ: TOP 7: NEJDELŠÍ TELEVIZNÍ ZNĚLKY - KLIDNĚ SI DEJTE KÁVU A SKOČTE SI NA WC, ČASU DOST

1. Simpsonovi

Překvapení se nekoná, naší nejoblíbenější znělkou je ta, která provází Simpsonovi. A není divu, každá je trošku jiná, vždy se těšíme na to, co napíše Bart na tabuli nebo jakým stylem usedne žlutá rodinka na pohovku.



Tohle jsou naše oblíbené znělky a v diskusi si rádi počteme, které jsou ty vaše. Tak povídejte.

19 komentářů:

  1. atka x, knight rider, pobrezni hlídka, mestecko south park,chalupáři,csi: vegas,miami,new york,sandokan,chobotnice,profesionalove,kobra 11,animovane serialy-pokemon,chip a dale,my z kacerova...... a i ty sileny cz seialy jako ulice,ordinace,pojištovna štěstí.. toho je určitě by ten seznam šel poupravit kdyz je to top 10 nebo zmenit nadpis

    OdpovědětVymazat
  2. Beru to podle toho, že tyhle nikdy nepřetáčím - AHS1 + 4, Hannibal, Bron/Broen, Dexter, IT Crowd, True Detective, DW a asi i Simpsonovi, páč vždycky čekám na nápad s gaučem :-)

    OdpovědětVymazat
  3. Airwolf, Lovci pokladů, Futurama, Tudorovci, Vikings, Dr. House (MA v americké verzi), Pilíře země, Boyard, Survivor (bejvávalo),... je toho mraky.

    OdpovědětVymazat
  4. Kobra 11 a původní super hudba ze znělky zde chybí :/

    OdpovědětVymazat
  5. Dost mě překvapilo tak vysoké umísteni Pána času v tak nevýslovně silné konkurenci...
    Serial Doctor Who upřímně miluji,a znělky byly vždy super,jenže v této kategorii si podle mě zaslouží jen čestnou zmínku někde na konci :)
    (třeba že se za více jak 50(!) let měnil hudební motiv jen minimálně)

    OdpovědětVymazat
  6. Pro mě je nejlepší rozhodně znělka Smallville (Save Me) tu prostě zbožňuju. Pak je taky třeba originální/kultovní i znělka Buffy: TVS a Stargate.

    OdpovědětVymazat
  7. Určitě nesmí chybět Angel a jeho úvod od Apocalyptiky

    OdpovědětVymazat
  8. Prison Break mel taky skvelou znelku

    OdpovědětVymazat
  9. Bratrstvo neohrožených a Pacific

    OdpovědětVymazat
  10. Hawaii Five-O (a novější 0) mají obě skvělou melodii a znělku. Dále JAG, Kobra 11, Krok za krokem, Alf, Ženatý se závazky, Dallas, Beze stopy, Byl jednou jeden člověk, Jmenuju se Earl, Jistě pane ministře, Profesionálové, Scrubs, Želvy Ninja, Willy Fog, Amazing Race, Kdo přežije, Pevnost Boyard, Tom a Jerry, seriály Walta Disneyho atd atd. Ono těch legendárních znělek je už dohromady děsná spousta..

    OdpovědětVymazat
  11. Hé znělky, moje oblíbené téma :D. Hodně jich mám i v MP3 jako samostatnou hudbu. Za mě rozhodně Pevnost Boyard, Xena (ano na začátku ty dudy sice děsně mňoukají, ale dál to pak má svoje kouzlo), znělka ze seriálu Crossbow (vzpomene si na tohle ještě někdo? Seriál mého dětství, vždycky to mělo dvacet minut a znělka mi přišla strašně geniální), Knight Rider, McGyver, E.R. a Twin Peaks z těch starších a z těch novějších Haven, australský Wentworth (instrumentální verze z první série, ty kroky dunící po chodbě tomu dávají nádech správné depresivnosti), Spartacus (byť u něj šla ta hlavní melodie až jako podkres pod závěrečnými titulky), australské Underbelly (australské seriály mají vůbec hodně dobré znělky jak jsem si všimla), Cold case, Third watch (Crystal method FTW), Copper nebo třeba HEX... Je toho hodně, ale tohle je takový ten můj best of výběr :D.

    OdpovědětVymazat
  12. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  13. Death note znělka 2 se zařízne do hlavy jak motorová pila! Ta tady musí být taky!:D Takovou úvodní řezavku jsem ještě u žádného seriálu neslyšel :D

    https://www.youtube.com/watch?v=15jmDPnZPRw

    OdpovědětVymazat
  14. Já mám nejradši znělky k Babylonu 5 a Farscape. U B5 vypráví historii z předchozích sérií, ale ve Farscape zrcadlí vztah hlavního hrdiny k ostatní (v 1. sérii mimozemšťani, a nepředvídatelní zločinci, ve 3. sérii pak už přátelé).

    OdpovědětVymazat
  15. A co True detective? Peaky Blinders? Řím?

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.