čtvrtek 5. března 2015

Komiksové novinky: Šéf Warner Bros. tvrdí, že DC film jsou více realistické než ty od Marvelu. A videa ze zákulisí Avengers. Age of Ultron

Kevin Tsujihara dráždí fanoušky Marvelu. Srovnává filmy od Marvelu s těmi od DC.


Je to spor starý jako lidstvo samo (dobře, tak starý ne, ale už trvá dekády). Jsou lepší komiksy od DC nebo od Marvelu? Tato diskuse se v posledních letech začala týkat i filmového světa, když kina ovládaly adaptace komiksů.

SOUVISEJÍCÍ: FANOUŠCI VS FANOUŠCI - MARVEL VS DC, STAR TREK VS STAR WARS NEBO TÝM JACOB VS TÝM EDWARD

Zatím je výraznějším hráčem Marvel, ale DC ve spolupráci s Warner Bros. dýchá Marvelu na krk. A Kevin Tsujihara, jeden z šéfů Warner Bros., projektům inspirovaným kreslenými sešity od DC věří a tvrdí, že mají něco, co filmy od Marvelu nenabízejí:

"Světy od DC jsou velmi odlišné. Stávají se více realistickými a jsou také o něco provokativnější, než ty od Marvelu."

Na druhou stranu říká, že právě odlišný přístup obou společností prospívá publiku:

"Klíčové je, že filmy, seriály a videohry vypadají úplně jinak... a to je dobrá věc, protože si můžete užít různorodost postav."

Nakonec se vyjádřil k tomu, proč je filmový a televizní svět oddělený:

"Velké filmové a televizní série se stávají cennějšími a cennějšími. Nemusíte divákovi vysvětlovat, co je Batman v Superman."

Zřejmě naznačuje, že postavy od DC jsou tak známé, že není nutné, aby se filmové a televizní universum podporovala navzájem. Každé bude úspěšné samo o sobě.

Jaké bylo natáčení Avengers: Age of Ultron?

Včera nás potěšil další trailer k Avengers: Age of Ultron, dnes tvůrci uvolnili několik videí, která vám ukážou, jaké to bylo na place chystaného blockbusteru.





Souhlasíte s názorem, že filmy inspirované komiksy od DC jsou realističtější a odvážnější?

15 komentářů:

  1. Tak jakožto fanoušek Marvelu musím potvrdit, že DC je opravdu více "reálnější", to jim brát nebudu. Jde jen o to, jestli fanoušek o tu drsnou realitu stojí, či ne. U Marvelu mohou zase vznikat více zajímavější situace, když jsou hranice reality posunuty o něco výše.
    DCčku hlavně "závidím" kvalitu her ve srovnání s Marvelem je to úplně jiný level. Batman hry jsou špica, oproti poslednímu bídnému Spidermanovi, Ironmanovi, Hulkovi, atp. Jediné, co stojí u Marvelu trochu za řeč je hra s Wolverinem.
    Další souboje kromě filmů a her jsou animované seriály a klasické seriály, které se poslední dobou vyrojily, ale to už tu bylo několikrát probíráno. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s tím můžu souhlasit. Je pravda, že většina filmů od Warner Bros. na motivy komiksů od DC je temnější. Někdy mi to vyhovuje, někdy ne. Ona zběsilá snaha, aby vše bylo Nolanovsky mrazivé, je někdy mimo mísu :D. Pokud jde o hry, tak zatím vítězí DC, u kreslených seriálů je to tak 50:50, u hraných aktuálně vede DC (i když Agenti se hodně zvedli a Agent Carter se mi líbila moc) a co se týče animovaných filmů, tak to Marvel teď nějak fláká, Warner Bros. zase chrlí jeden projekt za druhým, ale třeba Throne of Atlantis pro mě byl zklamáním.

      Vymazat
  2. Částečně je to pravda, ale jinak to říkají, protože chtějí Marvel shodit a podpořit svou DC sérii.

    OdpovědětVymazat
  3. Man of steel prolitnuti mrakodrapu ketrej okamzite celej spadne? to ze je realnejsi?

    OdpovědětVymazat
  4. Mozna tak batman byl realnejsi, ale to neni tak tezky, kdyz nema zadny schopnosti, jinak mi to vubec neprijde. Co se temnejsiho tyce fajn, u batmana mi to sedelo, ale jinak naopak mnohem vic cenim marvel, protoze se to proste comicsum blizi mnohem vic a mne osobne to tak vyhovuje.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Blíží mnohem víc?! Co to má jako znamenat? Komiksy můžou být na milion způsobů. Každý film podle komiksů se bude nějakému blížit. Žádný přístup není špatný.

      K tématu, DC bylo vždy vážnější. A to rozhodně není špatně. Když se vyhnou trapnostem typu "je adoptovaný" a tý stupiditě jako je shawarma scéna, když tam ve městě můžou být zraněné stovky lidí tak budu spokojený, pak je tam umírající Coulson a poslední slova jsou vtip?! To jako vážně? Bravo, Whedone! Jsme uprostřed krize, ale budeme vtipkovat.

      Naopak "Welcome to the Planet" na konci Man of Steel funguje. Tak by to mělo být.

      Vymazat
    2. No blizi se svym predloham jsem mel namysli a nikdo nerika, ze je spatny, rikal jsem, ze mi vic vyhovuje.

      No tak to se prave nesmi brat tak vazne, je to comics, ty si zrovna na realnosti nikdy moc nezaklady(opet zduraznuji, ze mluvim o techto konkretnich), kazdopadne fakt nevim v cem je superman, kterej zdemoluje pulku mesta jenom protoze nechce zabit zoda, radsi necha pochcipat statisice lidi, lepsi. (Ale uznavam, supermama jsem nikdy nemel rad ani jako comics a uz vubec ne jako filmy, takze jsem mozna moc negativni)

      Vymazat
    3. Tak tady Superman neměl moc na výběr, Zod byl jeho první nepřítel, neměl zkušenosti a Zod dělal, co mohl, aby zabil co nejvíc lidí. Už neměl co ztratit.
      A podle všeho se BvS tímto bude částečně zabývat. No a ty budovy, to není nic, co by Superman za pár týdnů nepostavil.

      Vymazat
  5. Tou realicnosti bych se fakt moc neohanel, je to dvousecna zbran. Jo, u batmana to fungovalo (cemuz tak nejak pomohla i samotna "povaha" komiksu a postavy), ale u Supermana jsem byl timhle pristupem nesmirne zklamany a rozhodne to nefungovalo. Marvel proste na poli filmu dominuje. Ano, kolikrát je to dost odlehcena podivana. Ale posledni dobou, kdy se marvelacka masinerie rozjela naplno, ocenuji hlavne pomerne siroky zaber vsech tech filmu. Velka cast sice pokracuje v marvelackym "ne az tak prehnane vaznym" stylu, mame tu ale pak i filmy, ktere tou zanrovosti uz trosku vybocuji. Na jedne strane pohodovy, troufnu si rict az komedialni Guardians, na druhý strane pak druhého Kapitána, z kterého se po dost rozpačité jednicce, vyklubal az skoro polticky thriller (s troskou nadsazky), ktery hral na vaznejsi strunu nez predesle filmy a svete div se to fungovala a fungovalo to vazne skvele (povazuji to prozatim za nejlepsi marvelackej film). Takze zatimco co me filmova budoucnost DC nechava pomerne chladnym, te marvelacke uz se nemuzu dockat. Ikdyz ja jsem vzdy osobne tihnul spise k marvelu.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak s tou realističností taky moc nevím, ale temnější Muž z oceli po vzoru Nolanových Batmanů byl pecka. Supermanovi takový přístup rozhodně sedl a pomohlo to, aby se ta postava dala brát vážněji. Hodně lidí má Supermana zafixovanýho jako takový plochý, černobílý charakter a ta temnota a vážnost mu dodali větší hloubku. Ta realističnost oproti Marvelu... hmm... jediné co mě napadá a co mi vadí, že Marvel hodně situací až moc odlehčuje humorem a prostě ty filmy nejde brát vážně. Třeba finální bitva v Avengers, kde na město utočí mimozemšťani a lidi umírají a je to proložený různýma vtipnýma odlehčenýma scénama, tak to působí hodně nereálně a divně. A Guardians byli už obyčejná komediální taškařice, ketrá se nedala brát vážně ani trochu. V té finální destrukci v Man of Steel možná mohli trochu ubrat, ale jinak to vypadalo víc reálně. Žádný dementní vtípky, lidi jen řvali a utíkali a nevěděli kam se schovat a co dělat - prostě totální nekontrolovatelný chaos, který by v dané situaci určitě nastal. Kdyžto v Avengers bylo to finále takový uhlazený a nemístě zlehčený. Ale já zase víc tíhnu k DC. Uznávám, že každýmu se líbí jiný přístup a já se nemůžu dočkat ostatních DC filmů. Marvel byl pro mě většinou zklamaním a nečekám se to do budoucna změní.

      Vymazat
    2. Tak pár těch blbých hlášek tam bylo, třeba po tom polibku Lois a Clarka, to bylo zbytečné, pak ta scéna s generálem a tím letounem... Ale bez Goyera u BvS to musí být lepší.

      Vymazat
  6. Jo ze Supermana ta realicnost primo kape ... :D

    OdpovědětVymazat
  7. Když se mi něco líbí, tak rozdíly nedělám. Mám rád jak DC, tak i Marvel!!

    OdpovědětVymazat
  8. No nevim... Prostě lét alétoucí mám raději DC než Marvel, ale tak podívám se na oboje....

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.