neděle 1. února 2015

Návštěvnost kin: Ne, ani potřetí nikdo Amerického snipera nesestřelil z prvního místa

Z filmu se klube ještě větší hit, než se původně zdálo.


Není zase takovým šokem, že si Americký sniper vede dobře. Clint Eastwood není žádné režisérské béčko (i když i on občas uklouzne, jako například nedávno s Jersey Boys, kteří nebyli špatní, ale ani nic extra a ekonomicky zrovna nezabodovali). Ovšem, asi jen největší optimisté očekávali nejen to, že film bude nominován na spoustu cen, ale ještě, že si povede finančně takhle dobře. Tři týdny v distribuci, tři týdny na prvním místě. Přestože od minulého víkendu došlo k výraznému poklesu tržeb (skoro o 51 %), 31,85 milionů dolarů bohatě stačilo na to, aby se projekt udržel v čele žebříčku nejvýdělečnějších filmů. Celosvětově se Americký sniper přiblížil k hranici 300 miliónů dolarů.

Na druhém místě je s velkým finančním odstupem chválená rodinná podívaná nazvaná Paddington, který si připisuje 8,51 milionů dolarů. V minulém týdnu byl projekt na trojce, takže si o jednu příčku polepšil.

Nejúspěšnější novinkou je nepříliš dobře hodnocené sci-fi Welcome to Yesterday, které se muselo spokojit s 8,5 miliony dolarů. To není nic moc, ani s ohledem na rozpočet ve výši 12 milionů dolarů.

Černá nebo bílá?

Zrovna nadšení nejsou recenzenti ani z další premiérové podívané Black and White s Kevinem Costnerem v hlavní roli. Film startuje s 6,46 miliony dolarů. Na druhou stranu, na rozdíl od Welcome to Yesterday, které bylo nasazeno do 2 893 kin, Black and White se muselo spokojit s 1 823 kiny.

Z bronzové pozice se na pětku poroučel thriller s Jennifer Lopez a hezounem Ryanem Guzmanem The Boy Next Door. Ten získal 6,09 milionů dolarů.

Komedie Dokonalý svědek s.r.o. klesla od dvě příčky na šestku a tržby se snížily téměř o 50 procent na 5,7 milionů dolarů.

Katastrofální The Loft

Jeden z miláčků filmových porot Kód Enigmy tentokrát obsadil sedmé místo, pohoršil si tak pouze o jednu příčku a ani zisky neklesly nějak razantně (pouze o 25,5 %), projekt získal 5,17 milionů dolarů.

3,65 milionů dolarů patří třetímu (a bohužel podle novinářů ne zrovna povedenému) dílu série 96 hodin s podtitulem Zúčtování. Diváci o víkendu zaplatili za vstupenky 3,65 milionů.

Animáč Strange Magic po dvou týdnech vyklízí pole, skončil na deváté příčce s 3,44 miliony dolarů. Zatím stačil vydělat necelých 10 milionů.

Velký důvod k radosti nemají tvůrci thrilleru The Loft. Recenzenti film strhali a diváci zvesela ignorovali. Projekt tak začíná s pouhými 2,88 miliony dolarů. Ale zase film stál jen 1,2 milionů, takže se zaplatí.

Wachowští se vracejí

Nabídka bude příští víkend vcelku rozmanitá. Získat srdce fanoušků sci-fi se pokusí sourozenci Wachowští se svým vědeckofantastickým spektáklem Jupiter vychází.

Ti, co fandí spíše fantasy, mohou zajít na Sedmého syna, adaptaci populární knižní předlohy. Podle prvních názorů se dá soudit, že půjde o vcelku snesitelnou (i když ne zázračnou) podívanou.

Nejvíce se ale věří animáči SpongeBob ve filmu: Houba na suchu, který bude nasazen do více než 3 500 kin. Tak snad budou fanoušci mořské houby s jeho dalším filmem spokojeni.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.