úterý 13. ledna 2015

TOP 3: Nejočekávanější filmy podle redakce Gorilly

V roce 2015 se bezesporu objeví pár zajímavých kousků, na které půjdeme do kina. Ale které z nich jsou ty, kterých se nemůžeme dočkat?


Lukáš Franta

Alespoň zmínku si zaslouží Spectre, Hateful Eight, Ant-Man, Kingsman: Tajná službaRychle a zběsile 7 a Hacker, ale kupodivu o prvních třech jsem měl jasno velmi rychle.


Komiksová pecka, která zřejmě posune filmový svět Marvelu o pořádný kus dál. Jednička je společně se Strážci Galaxie díky mixu humoru a akce jedním z mých nejoblíbenějších blockbusterů posledních let a i když pod vládou Ultrona zřejmě tolik srandy nebude, pořád věřím, že Whedon na hlášky nezapomene.


J.J. Abrams je pro mě Spielbergovým nástupcem a má moji absolutní důvěru. Nejsem extrémní fanoušek Star Wars, ale v 80. letech byly jedním z pilířů filmové zábavy, na které jsem vyrůstal...a teď na nich doufám i zestárnu:-) Trailer nalákal, sázka na klasické a nikoli počítačové efekty mi vyloženě sedí - tohle bude událost roku.

Šílený Max: Zběsilá cesta

Mám slabost pro postapokalyptické akční filmy. Díky Mad Maxovi. A bohužel v tomto žánru toho dobrého vzniklo strašně málo, takže se nemůžu dočkat, až to do nás šílený George Miller napálí. Tom Hardy jako nová Maxova tvář už je pouze třešinkou na dortu. Tohle musí vyjít, písečné inferno s vůní benzínu mi chybělo už několik /skorodesítek/ let.
 
 
 
Honza Liška
 
 
3. Avengers 2: Age of Ultron
 
 
Viděl jsem všechny marvelovky, chystám se i na ukončení druhé fáze. Trailer nabídl dostatečně hutnou atmosféru a zatím to vypadá, že se Joss Whedon překoná.
 
 
 
 
Knižní předlohu jsem si zamiloval od první stránky. Příběh mě chytil a nepustil, dokud jsem celé tři knihy nepřečetl v rámci jediného týdne. Filmy se sice knihám nevyrovnají, ale i tak jsem zvědavý na to, jak si filmaři poradí s velkolepým završením série, která dala fanouškům zapomenout na HarryhoPottera.
 
 
1. Star Wars: Síla se probouzí
 
 
Na Hvězdných válkách jsem prakticky vyrůstal. První tři díly (4., 5. a 6.) považuji za lepší než ty další tři především proto, že to bylo něco nového a příběh se mohl odvíjet jakýmkoli směrem. Prequelová série už neměla moc čím překvapit a navíc si George Lucas začal až moc libovat v počítačových tricích, které stvořily Jar-Jara. Sedmá epizoda rozjede novou sérii, příběh zase není limitován tím, že víme, co se stane, takže já se samozřejmě těším. A jméno J. J. Abramse jako režiséra je pro mě jenom takovým malým příjemným bonusem. Na film bych se těšil i bez něj.   
 
 
Honza Lysý  
 
 
Pokoj mám plný figurek a dalších "hraček" ze Star Wars a komiksů od Marvelu, takže asi není úplně těžké odhadnout, na které filmy se těším nejvíce.
 
 
Star Wars: Síla se probouzí
 
 
Na tohle jsem hodně zvědavý. J. J. Abrams dokázal "oživit" konkurenční Star Trek, takže se nemůžu dočkat toho, jak si poradí s Hvězdnými válkami. Upřímně řečeno bych asi více ocenil návrat do dob Staré republiky nebo to, kdy se pozornost věnovala příběhům z takzvaného "rozšířeného universa", ale i tak se na další epizodu Star Wars těším jako malé dítě a už pomalu nabíjím baterky do své repliky světelného meče, kterou mám nad postelí.
 
 
 
 
Už od dětských let ujíždím na dinosaurech. Zbožňuji Cestu do pravěku i Jurský park a skoro každý den si ho připomínám, protože má čtyřletá neteř si neustále dokola pouští Avatara, Ledové království a všechny díly Jurských parků. Ale bez ohledu na to, že u nás domě Jurský park běží několikrát do týdne, neomrzel mě a napjatě očekávám, jak si povede reboot Jurský svět.
 
 
Avengers: Age of Ultron
 
 
První díl byl skvělý a ukázky z druhého dávají vědět, že Joss Whedon neusnul na vavřínech a připravuje podívanou, u které komiksoví fandové budou juchat blahem. Trošku mě mrzí neustálé protežování Iron Mana a to, že on bude ve filmu tvůrcem Ultrona, přestože v komiksu je jeho "otcem" Ant-Man, ale to nějak překousnu. Navíc se těším na Scarlet Witch a Quicksilvera. I když druhý zmíněný se bude muset hodně snažit, aby oslnil stejně jako jiná varianta, která se objevila v X-Men: Budoucí minulost.
 
Na které filmy se nejvíce těšíte vy? Pokud tápete, tak se koukněte na náš přehled nejočekávanějších filmů tohoto roku (první část, druhá část)

3 komentářů:

  1. Avengers: Age of Ultron
    Star Wars: Síla se probouzí
    Spectre
    + Maze Runner: Scorch Trials, jedničku jsem viděl nedávno a strašně mě to dostalo.

    OdpovědětVymazat
  2. Spectre
    Jurský svět
    Mission Impossible V

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.