čtvrtek 8. ledna 2015

Test seriálů 2014/2015: Agent Carter - A máte to pochybovači, agentka Carter vám to pěkně natřela

Seriál Agent Carter začal skvěle. Já jsem Peggy Carter věřil, ale bylo pár těch, kteří ohrnovali nos. Ti teď ovšem musejí stáhnout ocas mezi nohy a přiznat, že se mýlili (a nebo se dál nabubřele tvářit, že Agent Carter není zase tak povedený, přestože opak je pravdou).


Základní informace

Název: Agent Carter
Datum premiéry: 6. ledna 2015
Žánr: Akce/dobrodružství/sci-fi/drama
Stanice: ABC

Kdo za tím stojí

Tvůrci: Christopher Markus a Stephen McFeely (scenáristé obou dílů Captain America)
Hrají: Hayley Atwell (agentka Carter), James D´Arcy (Edwin Jarvis), Chad Michael Murray (Jack Thompson) a další

O co jde?

Seriál se odehrává v roce 1946, kdy se Peggy Carter snaží skloubit svou kariéru důstojnice organizace Strategic Scientific Reserve a pomoc Howardu Starkovi, který byl obviněn z nelegálního prodeje smrtících zbraní.

Klady

Odpověď na to, co je největším pozitivem seriálu je jednoduchá - Peggy Carter. Tahle charismatická slečna má ostrý jazyk, rychlé pěsti a dostat ji do úzkých, to je úkol v podstatě nemožný. Hayley Atwell byla jedním z nejlepších aspektů v Captain America: První Avengers (2011), potenciál Peggy Carter potvrdila v krátkém filmu a nyní ukazuje, že vybrat ji jako postavu, která dostala vlastní seriál, byl vynikající nápad. Lákavé je také retro pojetí seriálu, který se odehrává ve druhé polovině čtyřicátých let minulého století. Z toho samozřejmě plyne i to, že jsou používány jednoduché, ale efektivní špiónské hračičky, které jsou prostě roztomilé. Oceňuji také výrazné provázání s filmovým universem.

Zápory

Dalo se čekat, že držet krok s Hayley Atwell bude těžké a vyplnilo se to. Většina hereckých kolegů prostě nestíhá (až na pár výjimek jako je James D´Arcy v roli Jarvise). Třeba se to změní v dalších dílech, ovšem zatím většina ostatních působí jen jako křoví, které se ztrácí na pozadí.

Sledovat či nesledovat?

Říkám jednoznačně ano.

Verdikt:

Hlavní hrdinka je skvělá, seriál má spád, příjemný retro nádech a samozřejmostí jsou odkazy na filmový svět od Marvelu. Možná by se tvůrci mohli trošku krotit s obrazovými filtry, které mají navodit atmosféru čtyřicátých let minulého století (klidně bychom se bez nich obešli, ona ta "rozplizlost" není moc přitažlivá) a také by to chtělo trošku zapracovat na vedlejších postavách, ale jinak jsem nadmíru spokojen. Agents of S.H.I.E.L.D. jsou díl od dílu lepší a teď tu máme další povedený přírůstek do rodinky televizních projektů od Marvelu.

Hodnocení: 8/10

3 komentářů:

  1. No já nevím, asi jsem divnej ale mě to teda přišlo strašně nudný a nezáživný, po prvním díle jsem to vzdal.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hayley Attwell uplne milujem takze aj keby som sa mal unudit na smrt ked tam bude ona tak si to pozriem ... uz sa na to chystam :D

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.