čtvrtek 1. ledna 2015

Nejočekávanější filmy roku 2015, část druhá


Co nás čeká od poloviny nového roku až do jeho konce?

Jako každý rok, i letos jsme pro vás připravili přehled očekávaných filmových novinek, které se dostanou do kin v příštím roce (uváděna jsou data premiér v USA). Dnes pokračujeme závěrečnou (PRVNÍ ČÁST) částí našeho přehledu.

Entourage

Premiéra: 5 června 2015
Pokud jste měli rádi seriál HBO Vincentův svět, rozhodně byste si neměli nechat ujít jeho završení ve verzi na stříbrném plátně. Hollywoodský herec Vincent a jeho parta se vrací při natáčení potenciálního filmového hitu a my opět dostaneme šťavnatý pohled do zákulisí Hollywoodu.
  

 Jurassic World

Premiéra: 12. června
Na reboot Jurského parku se čekalo hodně dlouho. Teď je to konečně tady a v hlavní roli se představí stoupající hvězda Chris Pratt. Co víc si přát, než vidět Starlorda, jak nakopává prdel dinosaurům?
 

The Transporter Legacy

Premiéra: 19. června 2015
Po Jasonu Stathamovi (filmová trilogie) a Chrisi Vanceovi (seriál) se role Franka Martina ujme Ed Skrein. Půjde tedy o reboot filmové série opět pod taktovkou Luca Bessona. Trailer k dispozici zatím není, ale už teď můžeme očekávat pořádnou akční podívanou a pár drsných automobilových honiček.

Ted 2

Premiéra: 26. června 2015
Po úspěchu prvního dílu kontroverzní komedie o oživlém plyšovém medvídkovi přijde na řadu i dvojka. Zatím se ještě točí, takže trailer nemáme.

Terminator: Genisys

Premiéra: 1. července 2015
Po chladně přijímaném čtvrtém Terminátorovi, který měl být pokládán za reboot série, přichází po letech další film, který má ambice stát se rebootem série. Ve své nejslavnější roli se vrátí Arnold Schwarzenegger a my jsme zvědaví, co z toho vyleze. První promofotky vypadaly spíše jako k béčkovému televiznímu filmu, trailer reputaci trochu napravil, ale i tak to pořád není nic, co by nás posadilo na zadek.


 

Minions

Premiéra: 10. července 2015
Bylo jen otázkou času, než tyhle populární animované postavičky dostanou vlastní film. Jen aby ho také dokázali utáhnout. Vedlejších postav z animáku, které jsou schopny utáhnout vlastní film, není moc. Naposledy snad jen Tučňáci z Madagaskaru.
 

Ant-Man

Premiéra: 17. července 2015
Po dvou filmových fázích je na čase, aby Marvel nastartoval třetí s novými hrdiny. A jako první na řadu přijde Paul Rudd s Ant-Manem. Přípravy na natáčení bohužel provázely problémy s režisérem Edgarem Wrightem, který z projektu odstoupil a na jeho místo byl dosazen Peyton Reed, jenž nemá s tak velkým filmem příliš zkušeností. Tak snad se vše podaří.

Pan

Premiéra: 24. července
Když už nejsou originální nápady, tak v Hollywoodu použijí to, co už fungovalo. Tentokrát dojde na origin story Petera Pana v Zemi Nezemi. V jedné z hlavních rolí se představí Hugh Jackman jako Černovous - hlavní padouch filmu.

Fantastická čtyřka

Premiéra: 8. srpna 2015
Protože první dva filmy s Fantastickou čytřkou jsou pokládány za nepovedené, studio to zkouší znovu s rebootem od režiséra Joshe Tranka. Čeká nás i kompletně nové obsazení.
 

Hitman: Agent 47

Premiéra: 28. srpna 2015
A je tu další reboot. Teď se Hollywood zase nehodlá vzdát filmů na motivy herní série Hitman. V tomto snímku si zahraje Zachary Quinto a Rupert Friend jako Agent 47.

The Maze Runner: Scorch Trials      

Premiéra: 18. září 2015
Přímé pokračování předchozího filmu Labyrint: Útěk.

Kniha džunglí 

Premiéra: 9. října 2015
Jon Favreau se tentokrát rozhodl v animované podobě oživit klasickou knihu Rudyarda Kiplinga. Své hlasy postavám propůjčí například Scarlett Johansson nebo Idris Elba.

The Last Witch Hunter

Premiéra: 23. října 2015
Vin Diesel si zahraje nesmrtelného posledního lovce čarodějnic, který musí lidstvo ochránit před ofenzívou nejhorších čarodějek naší planety.

The Hunger Games: Mockingjay, part 2

Premiéra: 20. listopadu 2015
Slibovaný strhující závěr série Hunger Games.

Star Wars: The Force Awakenes

Premiéra: 18. prosince 2015
Všichni ti, kteří vyrostli na původních Hvězdných válkách se těší. Ti, kteří vyrostli na prequelové trilogii se děsí. My patříme do té první skupiny, takže věříme, že nová sága Hvězdných válek naváže na původní filmy.
 

Mission Impossible V

Premiéra: 25. prosince 2015
Nikdy neříkej nikdy. A pro Toma Cruise to platí dvojnásob. Ačkoli se říkalo, že po Tomu Cruisovi by měl sérii Mission Impossible už ve čtvrtém dílu převzít Jeremy Renner, nakonec to tak nebude a Tom se vrátí i v páté nemožné misi.  

Na který film z nabídky se těšíte vy? Myslíte si, že rok 2015 je ve filmové nabídce pestřejší než rok předchozí? 

3 komentářů:

  1. Ant-Man bude údajně ještě součástí druhé fáze. Sami tvůrci totiž řekli, že třetí fázi odstartuje Captain America : Civil War. Majá to tak zařazené i na Marvel Wiki. http://marvel.wikia.com/Earth-199999

    OdpovědětVymazat
  2. Tak to já vyrost na prequelové trilogii a tešim se na Abramsovo SW jak malý děcko! :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.