pátek 19. prosince 2014

The Interview: Autor knižní předlohy ke Hře o trůny kárá Sony za zrušení premiéry kontroverzního filmu

George R. R. Martin chce promítat The Interview ve svém kině.


Ve filmovém světě (a nejen v něm) vyvolaly slušný poprask události, které se týkají komedie The Interview o atentátu na Kim Čong-una, velkého vůdce Severní Koreje. Po hackerském útoku na Sony a následné výhrůžce provozovatelům kin a jejich návštěvníkům, se někteří vlastníci kin rozhodli film nepromítat, následně Sony odpískalo premiéru a uvažovalo o digitální distribuci, ale i od tohoto kroku ustoupilo. V reakci na to se společnost The Alamo Drafthouse rozhodla, že nabídne diváků jiný provokativní snímek, který si dělá srandu ze Severní Koreje Team America: Světovej policajt (2004), ale to jim zatrhl vlastník práv Paramount.

SOUVISEJÍCÍ: AMERICKÁ KINA STAHUJÍ OCAS MEZI NOHY, ODMÍTAJÍ PROMÍTAT KOMEDII, KTERÁ SI UTAHUJE Z KIM ČONG-UNA

To, co se děje, samozřejmě nenechává chladnými různé osobnosti, které nejsou obvykle nadšeně, že provozovatelé kin a Sony ustoupili hackerům a díky tomu je ohrožena svoboda uměleckého vyjádření. A k nespokojencům se přidal i George R. R. Martin, autor knižní předlohy ke skvělému fantasy seriálu Hra o trůny.

Ten dokonce přišel s nabídkou, že bude film promítat ve svém nezávislém kině Jean Cocteau Cinema v Novém Mexiku a pozval i jednoho z režisérů/scenáristů/herců Setha Rogena.

Ovšem, je tu pár problém. Zaprvé by musel dostat povolení a kopii od Sony, o čemž silně pochybujeme a zadruhé, Seth Rogen se společně s Jamesem Francem už před pád dny rozhodli nepropagovat film, takže i kdyby Sony kopii filmu Martinovi poskytlo, těžko si představit, že by Rogen přijel do jeho kina na promítání.

A spisovatel si rozhodně nebral servítky, když celou situaci okomentoval. Krok Sony nazval jako "srabáctví" a to, jak se zachovali provozovatelé kin označil za "omračující ukázku korporátního zbabělosti". Naopak nápad promítat Team America považuje za skvělou myšlenku. Jak už jsme zmínili, k tomu ale nedojde, Paramount to zatrhl.

Souhlasíte s Martinem, že to, co se děje, je srabáctví?

9 komentářů:

  1. Od Kima bychom po premiéře mohli čekat cokoliv, takže chápu jejich obavy, ale na film bych se přesto rád podíval. :D

    OdpovědětVymazat
  2. Ustupovat takovym hajzlum jako je Kim pripadne Putin by se nemelo. Ja bych ten film narval do vsech kin ve vsech hlavnich mestech ve vsech normalnich zemich sveta a at si ten tlustoprd sedne z toho na prdel. Protoze on ma ted navrh,rika si ze amici se ho ted boji. Byla hloupost ten film stahnout.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vážně tad srovnáváš Kima s Putinem to si dost mimo...

      Vymazat
    2. Mas pravdu,meli ten film normal pustit do kin. Putin je podobne hovadko jako Kim ;-)

      Vymazat
  3. Ten film je určo stejně pěkná sračka, nebo přinejlepší průměrná komedie. Za týden by si na to ani nikdo nevzpomněl a oni kvůli tomu dělají takový embargo.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Lehce nadprůměrná, pode těch, kteří to viděli. Ale už nejde o kvalitu filmu, ale o to, že provozovatelé kin a poté Sony ukázali, že není tak složité docílit stažení projektu z distribuce.

      Vymazat
    2. Co může udělat Kim, když ten film budou promítat po celé zem. Vyhlásí všem stádům válku?

      Vymazat
  4. Po rokoch v tych srackach som si uz zvykol ze to co je prezentovane cez media je klamstvo alebo cast pravdy prevratena na klamstvo. Skor by som za tym hladal nieco uplne ine ako zaujem nejakeho vodcu o stopnutie trapneho filmu ktory nikoho nezaujimal. Mne osobne to nedava zmysel takych komedii a parodii tu bolo hafo....

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. hned na to citam dalsi clanok ze Google je presvedceny ze niekto sa pokusa vzkriesit SOPA a dat veci do pohybu. Tak uz mi to teraz dava zmysel...

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.