úterý 4. listopadu 2014

Trailer: Chappie - Číslo 5 žije ve verzi pro 21. století?

Neil Blomkamp má po ne zcela kulervoucím Elysiu co napravovat. Ještě pořád má ale v Hollywoodu pověst chlapíka, co z prdu udělá kuličku a ještě navíc takovou, ze které se vám protočí bulvy. Jeho nové sci-fi Chappie ale zas takovou originalitou nezavání. Pozitivní je, že nese sympaticky nevyžehlený rukopis svého režiséra. Na druhou stranu je to, jako by Blomkamp točil zas a znovu variace na svůj nejúspěšnější film District 9. Kulisy ho připomínají víc než dost. Nejvěrnějším fanouškům jeho tvorby to zřejmě bude vyhovovat, ostatní to asi tak jednoznačně vnímat nebudou.

Samostatnou zmínku pak zaslouží samotný příběh policejního robota, který objevuje sám sebe a je lidštější než lidé okolo. Kdyby mi někdo řekl, že šlo původně o scénář k animáku od Pixaru, vůbec bych se nedivil. Navíc to samozřejmě připomíná legendární sci-fi komedii z 80. let Číslo 5 žije. 

SOUVISEJÍCÍ: Top 5 - naši nejoblíbenější filmoví roboti

Trailer sice není úplně přesvědčivý, na druhou stranu jde o první upoutávku, která příliš nezachycuje příběhovou linii, v níž by měl být Chappie unesen dvěma zlodějíčky s nekalým plánem v hlavě. A na lehkou váhu nelze brát ani to, že právě tenhle film si zvolili Hugh Jackman a Sigourney Weaver. Jak se Chappie zatím jeví vám? Jede Blomkamp z kopce nebo stoupá vzhůru?

 

2 komentářů:

  1. Zlatý řetězy, afroamerický typ chůze...Kurvafix kdy přestanou běloši lézt černochům do zadnice. Tenhle projekt mě celkem zajímal až do této chvíle. :(

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.