neděle 23. listopadu 2014

Návštěvnost kin: Hunger Games zdecimovaly divácké peněženky

Na předchozí dva díly se ale nechytají.

Samozřejmě, že Hunger Games: Síla vzdoru 1. část obsadily první místo. Šlo o jedinou novinku, která se dostala do širší distribuce a to dokonce do 4 151 sálů. Film si tak odnesl skvěle znějících 123 milionů dolarů. To je dobrá zpráva. Horší je, že to není ani zdaleka tolik, kolik získala během premiérového víkendu jednička (více než 158 milionů dolarů) nebo dvojka (152,5 milionů dolarů).

Obecně řečeno je 123 milionů dobrý výsledek, ale radost tvůrců trošku opadne, když dojde na srovnávání s předchozími filmy ze série.

20,08 milionů si odnáší chválený projekt od Disneyho, animáč Velká šestka, který zatím vydělal přes 172 milionů dolarů celosvětově. Ale ještě se bude muset ohánět, rozpočet byl 165 milionů.

To Interstellar (recenze) už se dostává k plusovým číslům. Jeho rozpočet byl také 165 milionů, ale film je v distribuci déle a stačil (se započtením 15,1 milionů dolarů z tohoto víkendu) utržit už skoro 347 milionů dolarů

SOUVISEJÍCÍ: INTERSTELLAR: JAKÉ JSOU NÁZORY ZAHRANIČNÍCH RECENZENTŮ NA NOLANOVU ROZPORUPLNĚ PŘIJATOU SCI-FI ODYSEU?

Blbý a blbější se na vrcholu dlouho neudrželi

V minulém týdnu byl sice Návrat blbýho a blbějšího v čele, ale to mu dlouho nevydrželo. Tentokrát obsadil až čtvrté místo a tržby filmu klesly o 61,7 % na 13,82 milionů dolarů.

To je ale pořád paráda, ve srovnání s tím, co si odnášejí projekty na dalších příčkách. Skvělá Zmizelá tentokrát vydělala jen 2,82 milionů dolarů.

Kritiky oceňované drama o těžkostech, které se sebou nese sláva, Beyond the Lights si připisuje "skromných" 2,63 milionů dolarů. Na druhou stranu, film stál jen sedm milionů.

Brad Pitt stále bojuje

Komedie s Billem Murrayem Miluj souseda svého, která se novinářům líbí, je na sedmičce. Aby obsadila tuhle příčku, musela od diváků získat 2,35 milionů dolarů.

Válečná Želená srdce s Bradem Pittem jsou na osmičce. Aktuálně si přišly na 1,9 milionů dolarů. Celkově jsou zatím na 138,52 milionech dolarů.

Předposlední místo patří francouzsko-americkému filmu Birdman, který získal 1,86 milionů dolarů a poslední pozice v elitní desítce připadla kriminálce Slídil. Ta stačila na 1,21 milionů dolarů.

Katniss, měj se na pozoru, chystají se na tebe tučňáci i Šéfové na zabití

Následující víkend se objeví dvě velké novinky. První z nich je spin-off k úspěšné animované sérii Madgaskar nazvaný Tučňáci z Madagaskaru a druhou premiérou je pokračování komedie Šéfové na zabití. Tučnáci se zatím recenzí nedočkali, ale Šéfové na zabití 2 ano a vypadá to, že nepůjde o zrovna povedenou záležitost.

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.