úterý 18. listopadu 2014

Luther: Špičkový britský seriál se dočká amerického remaku

Další povedený televizní projekt, který nenechají Američané na pokoji.


Na druhou stranu, zatímco u filmů je skoro pravidlem, že když americká studia stvoří remake, stojí to za prd, u seriálů to tak jednoznačné není. Z posledních let můžeme jmenovat například slušné projekty jako je The Killing nebo The Bridge.

Navíc, americkou podobou si vezme na starosti duchovní otec té britské Neil Cross, který zastane roli producenta a scenáristy a přidá se k němu hvězda anglické předlohy Idris Elba, který bude také produkovat (zatím to nevypadá, že by si v seriálu zahrál).

Je tu tedy slušná šance, že by to mohlo dopadnout dobře. Ovšem, přiblížit se kvalitou originálu, to už bude hodně náročné. Přece jen, seriál se dočkal osmi nominací na cenu Emmy a spousty chvály ze strany kritiků i diváků.

Fox zatím objednal pilotní epizodu, poté se rozhodne, zda bude stát o celou řadu a případně určí datum, kdy by mohl seriál dorazit na obrazovky.

Zamlouvá se vám nápad na americkou verzi Luthera?

2 komentářů:

  1. Nezamlouvá. Pochopila bych to ještě u těch dvou dánských věcí, tupí američani přece neumí číst titulky a dabing neznají. Ale u anglického seriálu, kde navíc ta jinakost policejní práce a celého přístupu je právě to zajímavé, to fakt nechápu. Navíc - Luther bez Idrise prostě nebude Luther. A Alice bez Ruth. A další věc - jak chtějí toho buldoka, co si dělá věci po svém, narvat do politicky korektní amícké krabičky? Podle mě je to úplná kravina.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.