pátek 17. října 2014

Hvězdy našeho mládí: Čarodějky - Co dělají a jak vypadají herečky ze seriálu plného kouzel

Velmi populární seriál o nejmocnějších dobrých čarodějkách skončil před osmi lety. Co se s představitelkami hlavních rolí dělo pak?


Přestože by se zápletka mohla zdát laciná - tři sestry, nejmocnější hodné kouzelnice musejí chránit svět před bytostmi temna, seriál se dočkal velké popularity jak mezi diváky, tak mezi kritiky. Nakonec vzniklo 178 epizod (osm řad, které běžely od 7.října 1998 do 21.května 2006) a jde tak o druhý nejdéle vysílaný dramatický seriál na stanici The WB a druhý nejdéle vysílaný seriál s hodinovou stopáží s kompletně ženským obsazením v hlavní roli. V roce 2012 se pak Čarodějky staly druhým nejsledovanějším projektem skrze streamovací služby jako je Netflix a další.

Shannen Doherty/Prue Halliwell

O Shannen je známo, že je vcelku problémová slečna. A ukázalo se to i při natáčení Čarodějek. Tam vydržela tři řady (několik dílů také režírovala), ale nakonec byla její postava zabita. Mluví se o tom, že důvodem odchodu byla její nesnášenlivost s další herečkou v hlavní roli Alyssou Milano. Doherty ale o další práci neměla nouzi, moderovala reality show Scare Tactics, zahrála si se ve filmu Jay a mlčenlivej Bob (2001) a začala se objevovat v seriálu North Shore. V roce 2006 produkovala reality show Breaking Up with Shannen Doherty, ale pořad vydržel na obrazovkách jen jednu řadu, důvodem zrušení byla nízká sledovanost. Následovaly ne úplně známé projekty (Láska s.r.o.), ale v roce 2008 se vrátila do své ikonické role Brendy Walsh v 90210: Nová generace. O dva roky později byla jednou z účastnic reality show Dancing with the Stars. Roli Brendy si znovu zopakoval v sitcomu Úplně normální. Aktuálně Shannen připravuje se svou kolegyní z Čarodějek Holly Marií Combs pořad, ve kterém herečky procestují jihovýchod USA. Pořad Off the Map with Shannen & Holly bude mít premiéru příští rok. Shannen žije od roku 2011 s Kurtem Iswarienkem. Ve volném čase herečky intenzivně bojuje za práva zvířat.

Holly Marie Combs/Piper Halliwell

Holly získala první větší roli už ve třinácti letech (Tanec sladkých srdcí). Následně se objevila ve filmu Olivera Stonea Narozen 4. července (1989). Za její zlomový projekt je považován seriál Picket Fences (1992) a právě Čarodějky. V nich nejen hrála, ale od páté řady je také produkovala. Během natáčení Čarodějek se mihla v několika projektech, například v Dannyho parťáci (2001). Po konci Čarodějek se objevila v televizním filmu Stupnice strachu (2007). Ve stejném roce podepsala smlouvu na americkou verzi britského seriálu Mistresses. Seriál se ale v této podobě nedostal na obrazovky. Později stanice ABC natočila jinou variantu, ve které si zahrála Alyssa Milano. V roce 2010 získala Holly roli v seriálu Prolhané krásky. Aktuálně spolupracuje s Shannen Doherty na zmíněném pořadu Off the Map with Shannen & Holly. V roce 2004 se vdala za Davida Donoha, člena štábu Čarodějek. Mají spolu tři syny. Přesto se v roce 2011 rozvedli.

Alyssa Milano/Phoebe Halliwell

Představitelka dcery Matrixe ztvárněné Arnoldem Schwarzeneggerem v Komandu (1985) se po konci Čarodějek zavázala seriálu Reinventing the Wheelers, ale ten se nedostal do vysílání. Místo toho jsme ji mohli vidět v deseti epizodách Jmenuju se Earl. Kromě se objevila v několika reklamách a také působila jako sportovní redaktorka. V roce 2010 nadabovala hru Ghostbusters: The Video Game a mluvilo se o tom, že by si mohla zahrát i ve třetím filmovém dílu. To zatím potvrzeno nebylo, ale bylo oznámeno, že v hlavní roli se opravdu objeví kompletně ženský tým. Alyssa si zahrála v několika dalších seriálech (Castle na zabití) a filmech (Kluk mojí holky, Týden bez závazků, Šťastný nový rok). Od roku 2013 se začala objevovat v seriálu Mistresses, ale kvůli rodině se rozhodla odejít po druhé řadě. Od třetí řady moderuje a je členem poroty v reality show Project Runaway: All Stars. Alyssa je velmi aktivní v charitě, pomáhá například africkým ženám a dětem s AIDS, bojuje za práva zvířat, pomáhá zvýšit informovanost o opomíjených tropických nemocech nebo situaci v Sýrii. Od roku 2008 je herečka vdaná za uměleckého agenta Davida Bugliariho, mají spolu syna a dceru.

Rose McGowan/Paige Matthews

Stejně jako Alysse a Holly, i Rose bylo nabídnuto, aby produkovala seriál Čarodějky, ale ona odmítla a zůstala pouze u hraní. Během natáčení Čarodějek se objevila ve Zlatým glóbem oceněné minisérii o životě Elvise Presleyho nazvané Elvisovy začátky. Následovala role v seriálu Plastická chirurgie s. r. o.. Také jsme ji mohli vidět v thrilleru Černá Dahlia (2006). Výrazně na sebe upozornila díky filmu Grindhouse: Planeta Teror (2007) (ale objevila se i v Grindhouse: Auto zabiják, ovšem v jiné roli). Následoval chválený film Štvanec IRA (2008) a s Robertem Rodriguezem znovu spolupracovala a to na filmu Machete (2010). Šlo o cameo, které bylo z filmu vystřiženo, ale k vidění bylo v bonusových materiálech. Následně byla spojována s několika projekty, například novou verzi Barbarelly nebo fantasy Rudá Sonja, ale z obou sešlo. Její hlas bylo možné zaslechnout v několika hrách, například Darkwatch a Terminator Salvation a v roce 2008 spolumoderovala pořad o klasických hollywoodských filmech The Essential. V roce 2011 si zahrála zápornou roli v Barbar Conan. Následovaly seriály Once Upon a Time a Chosen. V tomto roce ji uvidíme ve filmu na motivy povídky Edgara Allana Poea The Tell-Tale Heart a Rise of the Lonestar Ranger. V roce 2016 si pak zahraje v dramatu The Bell Jar. Rose se věnuje i hudbě, nazpívala píseň se svým expartnerem Marilynem Mansonem, ale spolupracovala i s jinými umělci. Rose je velká bojovnice za práva homosexuálů. Pokud jde o partnery, tak chodila se zmíněným Marilynem Mansonem, ale rozešla se s ním (přestože byli dva roky zasnoubení). Poté se stýkala s Robertem Rodriguezem, zasnoubili se, ale také to nevyšlo. V roce 2013 se pak vdala za hudebníka Daveyho Detaila.

Sledovali jste poctivě Čarodějky?

9 komentářů:

  1. Rose McGovan vypadá jako z plastu - její obličejová mimika úplně zmizele

    OdpovědětVymazat
  2. Kde je Leo Wyatt a Cole Turner??? Sice vedlejsi, ale ne neduleziti.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důležití sice jsou, ale kdybychom se věnovali i vedlejším postavám, tak z toho zešílíme. Prostor tak dostávají obvykle jen hlavní.

      Vymazat
    2. Leo neni hlavní role? byl ve ve více dílech než Rose McGowan

      Vymazat
    3. To s vyřiďte s tvůrci, hlavní role měly pouze představitelky čarodějek, ostatní herci ztvárňovali vedlejší postavy. Tak to je oficiálně stanoveno.

      Vymazat
  3. Další seriál mého dětství. Takové lehké pokoukání.

    OdpovědětVymazat
  4. Rose McGowan má ty plastiky fakt děsné...proč to ty holky dělají? Kór herečky, pro které je obličej výrazovým prostředkem. Nechápu. No tak by zestárla a dostávala by role matek, až by pak nedostávala žádné role. Furt lepší než se na tohle dívat každý den do zrcadla. Ewww.

    OdpovědětVymazat
  5. Rose!Pro boha,chápu asi chtěla být hezký,ale podle mě si jen zkazila obličej a výraz nevinného miminka...

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.