sobota 25. října 2014

Hobit: Bitva pěti armád - Závěrečnou píseň nazpívá Billy Boyd, představitel Pippina z Pána prstenů

Billyho už jsme slyšeli zpívat v Pánovi prstenů.

A představitel hobita Pippina vyzkouší své hlasivky znovu. Tentokrát spolu s filmaři napíše a sám nazpívá píseň, která zazní během závěrečných titulků Hobit: Bitva pěti armád (2014) a ponese název The Last Goodbye.

Oficiálně to oznámili tvůrci Hobita:

"Je těžké, po šestnácti letech a šesti filmech, přijít na to, jak se správně rozloučit. Věděli jsme, že chceme přímo promluvit ke všem těm, kteří si tímto dobrodružstvím prošli s námi, speciálně k fanouškům, kteří tak milovali naše filmy, že nám to dávalo sílu pokračovat dál. Proto jsme požádali Billyho Boyda, který byl s námi od samotného počátku a jehož ztvárnění Peregrina Tooke v Pánovi prstenů je tolik milované, aby nám pomohl napsat a nazpíval finální song trilogie. Billy není jen herec, ale také nesmírně talentovaný zpěvák/autor - a my jsme nadšení, že znovu souhlasil, že se s námi podělí o svůj talent. Vždy je tu něco jednoduchého, pravdivého a srdečného, co najdeme byť v těch nejvelkolepějších dílech profesora Tolkiena. Jak Thorin řekl Bilbovi na konci Hobita, pokud si svět bude vážit více písně a oslavovat ji více než zlato, bude veselejším místem. Bitva pěti armád je stejně tak epickým příběhem o válce, obětování se a ztrátě, jako osobní příběh o důležitosti přátelství, rodině a domově. The Last Goodbye nazpívaná Billy Boydem je naše rozloučení se Středozemí i s publikem. Nedokážeme si představit lepší hlas, který by nás znovu vzal na břehy Středozemě... naposledy."

Billy Boyd k tomu dodal:

"Chtěl jsem, aby píseň byla rozloučením se všemi fanoušky, kteří byli součástí tohoto úžasného dobrodružství a s celým světem Tolkiena, který byl naší generaci představen v kině. Nikdo nezná Tolkienův svět lépe než Peter, Fran a Phillipa (Jackson, Walsh a Boeyns, pozn. redakce) a jsem nesmírně dojatý a poctěný, protože jsem byl požádán, abych napsal a nazpíval tuto píseň a také, že jsem mohl být součástí těchto nádherných historických příběh od začátku do konce. Znovu s nimi pracovat, to je jedna z pravých poct mého pracovního života."

Tady si můžete poslechnout Billyho, který nazpíval jednu z písní už v Pánovi prstenů:



Poslední díl trilogie Hobit má premiéru v prosinci tohoto roku. Jste rádi, že znovu uslyšíme Billyho?

4 komentářů:

  1. Doufal jsem, že závěrečnou píseň bude zpívat pro změnu žena, a to Lorde. Ale tahle volba, už je z nostalgie by šla taky...

    OdpovědětVymazat
  2. No, poslední rozloučení se Středozemí.. Myslím že pár let počkají a zfilmují některou část Silmarilionu.. 10 útočících balrogů nebo kolik jich bylo proti elfům ve 3D, myslím že Jackson neodolá (jestli bohužel nebo hurá nechám na vás..)

    OdpovědětVymazat
  3. LOTRA více nefilmovat, už tohle bylo docela nepovedené a pochybuji že se někdy podaří natočit něco alespoň vzdáleně se přibližujícího Jacksonovu zpracování. Trochu si to protiřečí.. ale je to tak :D

    OdpovědětVymazat
  4. Billy Boyd je trochu nečekaná, ale vynikající volba. Za mě naprostý souhlas s tvůrci.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.