pátek 1. srpna 2014

TOP 5: Nejlepší seriály letošního léta


Co se letos urodilo zajímavého?
Jak už bývá zvykem, letní sezóna je rájem pro americké kabelovky, protože celoplošné stanice jim vyklidí prostor a více diváků se tak může podívat na novinky i veterány na bezpočtu kabelových stanic. My jsme pro vás vybraly zatím ty nejzajímavější kousky, které letos během léta odstartovaly nebo jsou vysílány poprvé. Berte to jako tipy na zkrácení dlouhých chvil při čekání na nové díly podzimních pecek.

5) DOMINION (fantasy)

Co by to bylo za léto bez trochu fantasy? Stanice Syfy nám nabídla seriál na motivy béčkového filmu Legion o válce mezi lidmi a anděly. Sice se upřímně nejedná o žádnou strhující podívanou, mix politiky, andělských bojů. tajemství a zajímavé mytologie stačí k tomu, aby se z Dominion stala zábavná letní série na vyplnění času.




4) MURDER IN THE FIRST (krimi)

V létě se také mimořádně daří kriminálkám, čehož kabelovky pravidelně využívají a nabízejí nové a nové tituly. To, čím se Murder in the First odlišuje, se je strhující příběh, který se točí kolem jediné vraždy. Postavy procházejí důvěryhodným vývojem a k tomu jsou i sympatické. Svým způsobem je tato novinka TNT takový odlehčený Killing, ale určitě stojí za pozornost.





3) THE LAST SHIP (akční)

Pokud byste si raději namísto fantasy a kriminálky dopřáli nefalšovanou napínavou akci, pak raději sáhněte po The Last Ship. Ačkoli mnozí vůči němu mají výhrady kvůli tomu, že je zoufale neoriginální a nudný, není to pravda. Jistě, příběh o vymření lidstva není převratný, ale o napínavé a dramatické situace tu není nouze. Mě osobně seriál upoutal zejména tím, že dokáže bez problémů prodat napjatou atmosféru na lodi. Velkým plusem jsou i dva ústřední sympaťáci Eric Dane a Adam Baldwin




2) THE STRAIN (horor)

Co jiného se dá čekat od Guillerma del Tora než solidně zpracovaný hororový seriál? Jenomže del Toro nám toho nabízí daleko víc - zajímavý příběh, mrazivou atmosféru, vynikající herce a výborný vizuál. The Strain rozhodně patří k tomu nejlepšímu, co kabelovka FX kdy nabídla. 




1) POWER (mafiánské drama)

Kdo kdy mohl čekat, že drama od rappera 50 Centa bude tak výborné? Power nabízí to nejlepší z blýskavého pozlátka zalitého hustou krví mafiánů a jejich odpůrců. Herecké výkony jsou parádní, scénář nadprůměrný a příběh chytlavý. Asi největší překvapení letošního léta. Minimálně z mého pohledu to tak je.



Sledujete některý z těchto seriálů? Jaké letošní letní novinky zaujaly vás?

12 komentářů:

  1. Jsem slepý nebo tam fakt nejsou The Leftovers? :)

    OdpovědětVymazat
  2. Leftlovers sú ako letná láska, na jeseň si už nikto ani nespomenie, vďaka bohu.

    OdpovědětVymazat
  3. Nikoho nezaujal Extant?

    OdpovědětVymazat
  4. pro mě jsou nej Extant a The Leftovers... což je pro mě podceňovaná novinka... a Last Ship je guilty pleasure... jinak článek opět od hrůzného Lišky :( prosím, už ho vyhoďte :(

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Můžete mi říct, co jsem udělal, že mě tak nesnášíte? Díky.

      Vymazat
  5. zatim jen strain jinak bida.. btw t ostim hruzny liskou je blabol, pan ma asi zacpu tak ty exkrementy vypousti na net, kdyz to nejde jinde

    OdpovědětVymazat
  6. Super clanek, diky za nej, Power a The Strain urcite omrknu... jen tak dal :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mimochodem rad bych tu videl clanek o Rick and Morty, je to skvelej serial. Doporucuju!

      Vymazat
  7. Pozeram len last ship(pri ktorom nakoniec tiez musim logic off)...zvysok zoznamu som ani nezacal pozerat po zhliadnuti trailerov...extant je zatial nemastny neslany, naopak mile prekvapenie je Satisfaction.

    OdpovědětVymazat
  8. Díky za tipy, možná se mrknu :)

    OdpovědětVymazat
  9. Last Ship je odpad. Odpad.

    OdpovědětVymazat
  10. Nejlepší byl jednoznačně Halt and Catch Fire

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.