středa 13. srpna 2014

Téma: Pět animovaných seriálů, u kterých bychom se rádi dočkali celovečerní verze

Americká kina ovládly o víkendu Želvy Ninja. A přestože se poprvé objevily v komiksu, my si je pamatujeme hlavně díky kultovnímu animovanému seriálu. Ale zmutované želvy nejsou jediné, koho bychom chtěli vidět v celovečerním filmu.

Young Justice (2011 - 2013)

Přestože DC nabízí komiks stejného jména, seriál není doslovnou adaptací, ale spíše se jen volně inspiruje. Zápletka zní poněkud děsivě, alespoň pro dospělého diváka, v centru dění je partička teenagerovských superhrdinů chránící svět, což obvykle zavání infantilnímu humorem, ale Young Justice je docela dospělá animovaná podívaná plná zajímavých dějových linií a postav a dočkáme se i překvapivě drsných okamžiků. Naneštěstí seriál byl po dvou řadách zrušen, což nás velmi zamrzelo. Ale docela by nás zajímalo, jak by vypadal film. To by byla milá útěcha a příjemná tečka za sérií. Zatím ale žádné plány na celovečerák nejsou.

Šance na vznik filmu: 5 %

Legenda Korry (2012 - )

Animovaný seriál Legenda Korry navazuje na veleúspěšný seriál Avatar: Leganda o Aangovi. A jak asi víte, ten už se hrané filmové verze dočkal. Nebyla to úplná katastrofa, ale své předloze film nesahal ani po kotníky. A s ohledem na nepřesvědčivé finanční výsledky bylo jasné, že plánovaná série se konat nebude. Ale když se i z Legendy Korry vykubala hodně povedená a velmi dobře hodnocená podívaná, začalo se řešit, zda by nebylo fajn, aby vznikl další film. Mluvilo se ale o tom, že by měl být animovaný. Ovšem ani to se zatím nepotvrdilo, prý mají tvůrci příliš práce se seriálem. Škoda, škoda, svět, ve kterém se prohánějí lidé se schopností ovládat živly, volá po filmové adaptaci.

Šance na vznik filmu: 25 %

Vládci vesmíru (1983 - 1985)

Vládci vesmíru odstartovali jako velmi oblíbená kolekce hraček a popularitu si získali také díky seriálové podobě. I ta už má na kontě jednu filmovou adaptaci. Objevila se v roce 1987 a hlavní roli si zahrál Dolph Lundgren. Přestože nešlo o klenot stříbrného plátna, tak my se u projektu hodně slušně pobavili. A byli jsme tak docela rádi, že se plánuje další verze příběhů partičky hrdinů z planety Eternia, kteří bojují proti zlotřilému Skeletorovi. Poprvé se o něm začalo mluvit v roce 2007, ale nedařilo se protlačit film k produkci. Měnila se jména režisérů i scenáristů a první klapka ne a ne padnout. V roce 2010 bylo oznámeno, že film bude režírovat Jon M. Chu a cameo si střihne Dolph Lundgren (měl si zahrát krále Randora). Chu ale nakonec režírovat nebude a spekulovalo se o tom, že by se měl filmu ujmout Jeff Wadlow. Ale později se ukázalo, že byl najat "jen" na přepsání scénáře. Zatím ani není jasné, kdy (a zda vůbec) začne natáčení.

Šance na vznik filmu: 55 %


Jen počkej, zajíci! (1969 - 2006)

Tak tohle je naprostá klasika, kterou si asi pamatuje většina z nás. Nebo alespoň většina těch, kterým už je nějaký ten pátek. Ruský seriál o vlkovi, který se marně snaží dostat na kobylku roztomilému zajíci, je prostě kultem. Seriál se natáčel úctyhodných 37 let, až do roku 2006. Není tak divu, že je populární ještě teď. Jednoduché ale zábavné zápletky, příjemná animace i povedená hudba, je toho spousta, proč jsme si Jen počkej, zajíci! zamilovali. A určitě bychom stáli o celovečerní film. Je sice pravda, že by roztáhnutí lineárních zápletek na cca hodinu a půl nemuselo vyjít, ale my jsme ochotni toto riziko podstoupit.

Šance na vznik filmu: 5 %


Rodina Smolíkova (1968 - 1978)

Maďarská rodina Smolíkových byla hrdiny tří seriálů a to Odkaz budoucnosti aneb Podivuhodná dobrodružství rodiny Smolíkovy, Podivuhodná dobrodružství Vladimíra Smolíka a Podivuhodné prázdniny rodiny Smolíkovy. Každá ze sérií měla trochu jinou zápletku, ale ať už byla jakákoliv, členové rodiny Smolíků prostě nešlo nemilovat. Přestože by na ně asi pasovalo označení "praštěná rodinka", je to míněno v dobrém slova smyslu. A navíc, právě tyhle seriály jsou dalším důkazem toho, že dabing není vždy jen zlo. V roce 2006 mimochodem měla vzniknout nová série, ale z toho zatím sešlo. Ale třeba se ještě dočkáme.

Šance na vznik filmu: 5 %

Který seriál by si podle vás zasloužil celovečerní verzi?

2 komentářů:

  1. Jó, jó Smolíci - teda samozřejmě jen první dvě sci-fi série.

    OdpovědětVymazat
  2. Legenda Korry? To jako vážně v Nickelodeonu zbolili takovýhle český název? To teda potěš. Zní to hrozně. (A jako jedinej důvod,proč to nepojmenovat jako "Legenda o..." mě napadá jen to, že by byl asi docela problém to jméno vyskloňovat. Sám si na to netroufnu :))

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.