pátek 29. srpna 2014

Prima mění grafiku! Povedla se?


Jak bude vypadat podzimní vizuál Primy?


Televizní grafiku můžete všeho všudy uchopit ze dvou různých směrů. Buď natočíte identy vyjadřující určité téma - mohou se vztahovat k ročnímu období, k vysokoprofilové novince televize či k nějakému tématu. V těchto identech většinou používáte vcelku neznámé tváře, jako to dělá například Česká televize. Pak je tu druhá možnost, v níž k propagaci využíváte tváře televize. Tímto směrem se vydávají zejména komerční televize Nova a Prima. A právě druhá jmenovaná v sobotu večer spustí nový vizuál.

Nové jingly budou stavět především na nových tvářích ve zpravodajství a starých veteránech z různých seriálů a pořadů. My vám teď nabízíme pohled na to, jak bude nová grafika vypadat v tištěné podobě.                                  
Gabriela Kratochvílová přešla z Miss do Zpráv

Na Primu se vrací i největší kuchařská hvězda televize Zdeněk Pohlreich

Václav Postránecký bude hlavní hvězdou seriálu Vinaři
Alois Švehlík se vrátil do Cest domů

Líbí se vám nová grafika Primy?Zdroj: TV Prima

2 komentářů:

  1. Myslím si, že to má docela nápadité slogany. To je dobře. Je to jednoduché, má to zároveň dva smysly - výroky se dají použít jak na život samotný, tak na ty pořady. Mě to příjde fajn. Píšu to teda na základě těch fotek, až to bude v telce, tak uvidím, jaká k tomu bude hudba a tak. Ale zatím dobré.

    Katynka

    OdpovědětVymazat
  2. Hezké, čisté, elegantní, ano, Prima jako jediná u nás vždy uměla grafiku. Ale zase takové terno to není. Je to tradičně celkem obyčejné až unylé a neoriginální. Oproti Nově pochopitelně obrovský náskok v trendech a tak dále, ale oproti západu mnohem slabší. Nevím, jaké jsou přesně trendy pro rok 2014, myslím si, že doba abstraktních barevných pruhů a linií je pryč a prosazuje se právě jednolitá barva (což je západoevropský trend, který si Prima drží od té doby, co spolupracovala na redesignu s Francouzi). Na druhou stranu v grafice vnímám určité změny, hlavně ve fontu, které Prima nedodržuje. A to je bez debat chyba. Tohle je snad Arial. Přitom teď frčí velká ale velmi tenká písma. No, asi by to zase chtělo brnknout Frantíkům. Na české poměry 90%, celkově 65%.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.