sobota 30. srpna 2014

Kráska týdne: Rachelle Lefevre - Sluší jí to i pod kupolí

Kanadská herečka má za sebou spoustu rolí, ale nejvíce se proslavila asi díky Twilight sáze a aktuálně boduje v seriálu na motivy knihy Stephena Kinga Under the Dome.


Rachelle se narodila do rodiny učitele angličtiny a psycholožky. Zpočátku ale dívka nekráčela ve stopách rodičů, rozhodla se pro jinou kariéru. Poté, co dokončila studium na soukromé střední škole, zvolila si na vysoké škole obor "kreativní umění", ale přece jen se lehce inspirovala u otce, když začala studovat také obor vzdělávání a literaturu.

Aby si přivydělala, pracovala jako servírka v sushi baru, kde si jí všimnul kanadský televizní producent a sehnal jí první casting. Konkrétně šlo o sitcom Křik studentů. Práci sice nezískala, ale pozornost ano a castingový režisér ji později znovu pozval, tentokrát kvůli roli v zábavném seriálu Vlkodlak Tommy. A to už vyšlo.

A role přibývaly. Rachelle se objevila v režisérském počinu George Clooneyho Milujte svého zabijáka nebo ve filmu Lásce neutečeš a několika dalších projektech. Měla tolik práce, že musela vzdát studium na vysoké škole a vrhnout se naplno na herectví.

Protože se jí opravdu dařilo, rozhodla se, že se přesune do Hollywoodu a zkusí štěstí tam. A nemohla si stěžovat, i tady získávala jednu práci za druhou (Hlava v oblacích, Pod hladinou). Nevyhýbala se ani seriálům, takže jsme ji mohli vidět v Life on a Stick, What About Brian nebo Sběratelích kostí. Získala také hlavní roli v americkém remaku britského seriálu Polda z Marsu, natočila pilot, ale poté bylo rozhodnuto, že se projekt vydá jiným směrem a tak ji nahradila Gretchen Mol.

Rachelle ale nemusela příliš smutni, naskytla se jí jiná příležitost. Zahrála si Victorii ve Stmívání a jeho pokračování Twilight: Nový měsíc. Poctivě se na roli připravovala, například sledovala videa útoků lvů na lidi, protože Victoria je popisována jako "kočkovitá" a také intenzivně cvičila.

Herečka byla příjemně zaskočena tím, jak populární projekt byl a navíc je sama fanynkou upírů (i  když trošku jiných, od 14 let nedá dopustit na knižního Draculu od Brama Stokera). Proto pro ni bylo velkým šokem, že pro další díly byla nahrazena Bryce Dallas Howard.

Důvodem bylo to, že Summit Entertainment, studio, které stojí za Twilight ságou, změnilo datum natáčení. Došlo tak k tomu, že se první klapka Twilight sága: Zatmění a nezávislého projektu Barneyho ženy, kterému se Rachelle upsala, padla ve stejný den. Konkrétně 17. srpna 2009.

Rachelle se vyjádřila v tom stylu, že byla šokovaná a rozesmutnilo ji to. Studio zase prohlásilo: "Twilight sága: Rozbřesk je velkou produkcí, která zahrnuje rozvrhy mnoha herců a současně musí respektovat kreativní vizi filmařů a především příběh." No, o tom "příběhu" by se dalo pochybovat, ale faktem je, že se herečka ve filmu prostě neobjevila.

To zklamalo i fanoušky, kteří začali sepisovat online petici Bring Back Rachelle a herečka jim za to byla moc vděčná. Mimochodem, na premiéře Nového měsíce v Los Angeles se neobjevila, protože to pro ni, podle vlastních slov, bylo moc emocionální a ona by to nezvládla.

Ale na druhou stranu, utěšovat ji mohlo to, že Barneyho ženy se povedly. Herečka se následně objevila v projektech Casino Jack, Muž s posláním, Off the Map nebo v Útoku na Bílý dům. V minulém roce pak získala hlavní ženskou roli v hitovém seriálu Under the Dome, jehož druhá řada aktuálně běží v USA.

Rachelle intenzivně spolupracuje s charitami (například podporuje organizace bojující proti rakovině nebo ty, které pomáhají dětem bez domova, plus pomáhá opuštěným zvířatům najít nový domov). Pokud jde o její osobní život, tak v roce 2009 chodila s hercem z Tudorovců Jamie Kingem, aktuálně randí s Chrisem Crarym, který byl účastníkem reality show Top Chef.

Co říkáte na tuhle pohlednou rusovlásku?







0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.