neděle 10. srpna 2014

Návštěvnost kin: Z Želv Ninja propadák nebude, z dalšího dílu Let´s Dance zřejmě ano

Recenzenti si nemyslí, že Želvy Ninja stojí za zhlédnutí. Diváci jsou opačného názoru. Do kina jich vyrazilo slušné množství.

Svědčí o tom premiérové tržby Želv Ninja, které jsou 65 milionů dolarů, což filmu zajistilo první místo. Při rozpočtu 125 milionů je to slušný začátek, který dává jasně vědět, že producenti se nemusejí obávat toho, že by se film nezaplatil.

Strážci Galaxie v minulém týdnu ovládli kina, tento víkend jim tržby klesly o 56 % na 41,53 milionů dolarů a dosavadní celosvětové tržby se pohybují u částky 313,22 milionů dolarů.

Třetí místo obsadil katastrofický film (jak námětem, tak kvalitativně, alespoň podle recenzí) V oku tornáda, který získal 18,02 milionů dolarů. Nic moc, ale projekt vyšel na nijak astronomických 50 milionů dolarů, takže žádná velká prohra.

Sexy tanečníci tentokrát příliš nezaujali

Novinka režiséra Lance Hallströma, specialisty na melancholické projekty, Láska na kari startuje na čtvrtém místě s 11,12 miliony dolarů. To není špatný výsledek pro titul za 22 milionů dolarů.

Pětka patří akční podívané Luca Bessona Lucy, která si tentokrát odnáší 9,33 milionů dolarů. Celkově zatím projekt posbíral už skoro 102,5 milionů dolarů.

Až na šesté místě začíná další díl nejúspěšnější taneční série Let´s Dance. Novinka s podtitulem All In není hodnocena až tak špatně, ale ani to nepomohlo, aby film získal lepší umístění. 6,58 milionů dolarů je nejhorší otevírací víkend ze všech dílů, ale ještě není důvod panikařit. Rozpočet není znám, ale nebude nikterak vysoký a navíc, sérii v poslední době hodně pomáhá spíše zbytek světa, než Severní Amerika.

Herkules bojuje

5,7 milionů dolarů získal o víkendu svalovec Herkules. Zatím má na kontě necelých 136 milionů dolarů. Náklady byly sto, takže tvůrci nemají důvod slavit.

Biografický hudební snímek Get On Up - Příběh Jamese Browna spadl ze trojky na osmé místo a tržby se snížili o 63,1 % procenta na 5,01 milionů dolarů. Tomu se říká sešup.

Deváté místo a 4,4 miliony dolarů patří Úsvitu Planety opic, který získal už 456 milionů dolarů a na konci je pak druhý díl Letadel s 2,42 miliony dolarů.

Spousta testosteronu

Milovníci akčních filmů z osmdesátých a devadesátých let minulého století asi nedočkavě vyhlížejí další díl Expendables, který do kin dorazí příští víkend. Ale nepůjde o jedinou akčně laděnou podívanou, další je komedie Falešní poldové. Poslední premiérou je sci-fi Dárce, ve kterém uvidíme například Jeffa Bridgese nebo Meryl Streep.

3 komentářů:

  1. Chtěla jsem poprosit celou Gorilu o jednu věc. Vaše stránky mám ráda a ráda si čtu články, a pokud mám chuť, tak diskutuju. Ale občas zapomenete napsat, že článek obsahuje videa, na která má mít člověk žaludek či i žaludek na to, co popisujete a já to pak čtu, protože třeba titulek článku zní zajímavě a nakonec mi z toho vyleze, že je mi špatně a nemůžu tu hrůzu pustit z hlavy.
    Já vím, že jsem asi jediná, ale jsem slabší nátury, na horory se nedívám a od té doby, co jsem maminka, tak je to všechno ještě nějak horší.
    A teď proč jsem to psala - jedná se o konkrétní článek o těch 7 dokumentech, u kterých vás bude mrazit. Sice bych to měla předpokládat, ale to co tam bylo psáno o těch vrazích dětí a těhotných žen bylo hrozné. Kdyby jste napsali do hlavní stránky, kde je přehled článků, že to obsahuje drastické popisy a příklady, tak jsem se tomu vyhla. A píšu o tom sem, protože jsem nechtěla diskutovat pod tím článkem, jelikož už bych stránku s tímto článkem nerada otvírala.
    Jinak obrovská pochvala a jen tak dál s těmi náměty na články. Jste velmi dobří. Různé žebříčky, pohledy na herce po letech a přehled toho, co budou naše televize vysílat, je pro mě perfektní servis. Děkuju.

    Katynka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. "Nic nemůže být tak děsivé jako pravda. Žádný fiktivní příběh nikdy nebude tak působivý jako realita. Člověka prostě bude vždy více mrazit ve chvíli, kdy si uvědomí, že to, co sleduje je autentické."..... "Měsíc, dva devatenáctiletí Ukrajinci Viktor Sayenko a Igor Suprunyuck a 21 extrémně brutálních vražd."... - Udělali přesně to, co po nich chcete. Přesto jste četla dál. Doporučuji nezapínat televizi a internet.

      Vymazat
    2. Ano četla, všechno totiž mě nerozhází, tak jak to vypadá. Jen prostě ty brutální vraždy a ty oběti, co si vybírali, to můj mozek a srdce nedokázalo pobrat, když jsem sama maminka a představa je děsná. Nechci se uzavírat do ideálního světa či do světa, které je obehnáno zdí před realitou, ale můžu si přeci vybírat a tak jako v televizi dají upozornění, že to není vhodné pro děti či mladistvé a nebo že pořad obsahuje drastické záběry, tak by se to mohlo dělat i na internetu v článcích. A člověk si může vybrat a je varován. Takto poutavý název článku a zavede mě do něčeho, co bych si jinak nečetla. A dokud to nepřečtu, tak nevím. Nedokážu předvídat dopředu, co tam bude napsáno. A na základě přečteného jsem ta videa ani nepouštěla.

      Katynka

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.