sobota 16. srpna 2014

Kráska týdne: Kelly Hu - Tahle slečna se s tím nepáře. Porvala se s Wolverinem i s Arrowem

Exotická kráska si získala pozornost hlavně díky rolím akčního charakteru. Přestože začínala jako modelka, tak se rozhodně nebojí toho, že si zlomí nehet. Tohle je holka od rány.

Kelly se narodila v roce 1968 (nevíme jak vy, ale my bychom jí 46 opravdu nehádali) ve městě Honolulu na Havaji. Její rodiče nemají se showbyznysem příliš společného, matka se zabývá stavebním inženýrstvím a otec prodejem a chovem exotického ptactva. Její bratr pak působí v armádě.

Poté, co Kelly vystudovala universitu v Kalifornii, se nadále věnovala svým koníčkům, které zbožňovala už od dětství a to zpěvu, tanci, ale také bojovým uměním. Neteř Kelly byla úspěšnou modelkou v Japonsku a tak se dívka rozhodla, že to také zkusí. Dařilo se jí, vyhrála titul Miss Hawaii Teen USA a později zvítězila v Miss Teen USA. Stala se první asijsko-americkou držitelkou titulu.

Následovala spousta modelingových zakázek, cestovala po celém světě, od Japonska po Itálii a nadále zkoušela štěstí v soutěžích krásy. Úspěšně. V roce 1993 se stala Miss Hawaii USA.

Ale jelikož jí bylo jasné, že modeling není prací na celý život, tak se rozhodla přesunout do Los Angeles a jako mnoho jejich kolegyň před ní a také po ní, vyzkoušet štěstí jako herečka. A byla jednou z mála, které to vyšlo.

Jednou z prvních šancí byla role v sitcomu Growing Pains, následovaly další seriály jako Melrose Place nebo Jump Street 21. Filmovým debutem byl horor Pátek třináctého 8, ale objevila se také v Harley Davidson a Marlboro Man. V tom si zahrála s Donem Johnsonem, se kterým se znovu setkala během natáčení seriálu Detektiv Nash Bridges.

Své znalosti bojových umění měla šanci uplatnit díky hlavní roli v seriálu Martial Law - Stav ohrožení. Pár zadků nakopala také ve filmech Král Škorpion nebo Od kolébky do hrobu. Ovšem bezpochyby její nejvýraznější rolí byla postava Lady Deathstrike v jedné z nejlépe hodnocených komiksových adaptací X-Men 2.

SOUVISEJÍCÍ: TOP 5: ZAPOMENUTÉ ALE ZÁBAVNÉ SERIÁLY

Následovaly filmy jako To, co dýchám, Šanghajský polibek nebo nezávislá akční záležitost Turnaj zabijáků. A nezapomínala ani na seriály, takže si ji jistě vybavují fanoušci Upířích deníků nebo Havaj 5-0. Samozřejmě nemůžeme zapomenout na Arrowa, kde ztvárnila záporačku Chinu White. Kromě toho se jako první představitelka vedlejší role objevila jak v Námořní vyšetřovací službě, tak spin-offu NCIS: Los Angeles. V minulém roce také získala roli v seriálu Skladiště 13.

Kelly také s přehledem zvládá dabing, takže její hlas zaznívá v animovaných Želvách ninja, případně ve hře Star Wars: Knights of the Old Republic II The Sith Lords.

V roce 2002 a 2005 se pak Kelly objevila v časopise Maxim. Ve volném čase se věnuje pokeru a je v něm velmi úspěšná.

Neopomíná využívat své známé tváře pro charitu, podporuje dětské nemocnice, oběti zemětřesení a tsunami v Japonsku a také bojuje za ochranu havajské přírody.

Ve které roli se vám Kelly líbila nejvíce?








1 komentářů:

  1. Nejvic si ji vybavuju z krale skorpiona. Je to přesně ten typ ženský co dokazuje že věk je jenom číslo.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.