čtvrtek 21. srpna 2014

Fantastická zvířata a kde je najít: Hádejte, kdo se ujme režie filmu na motivy další knihy z universa Harryho Pottera

Jméno režiséra vás zřejmě nepřekvapí.

Asi všem bylo jasné, že tématika spojená s Harrym Potterem nezůstane dlouho u ledu. A je to tak, před nějakou dobou bylo oznámeno, že se dočkáme zfilmování další knihy, fiktivní učebnice Fantastická zvířata a kde je najít, kterou používali studenti v Bradavicích.

Filmová verze mapující příběh autora učebnice Mloka Scamandera dorazí do kin v listopadu 2016. Respektive její první díl, plánována je trilogie. Děj bude zasazen zhruba 70 let před události, které jsme viděli v sérii Harry Potter a bude se odehrávat v New Yorku.

To vše už víme, ovšem novinkou je, že se režie prvního dílu neujme nikdo jiný, než David Yates. To je jméno, které nemusíme fanouškům čarodějnického učně s jizvou na čele představovat. Yates dohlédl na čtyři filmy s Harry Potterem, konkrétně Fénixův řád, Prince dvojí krve a oba díly Relikvie smrti.

Je to zřejmě dobrá zpráva, všechny zmíněné filmy byly více než slušné a navíc účast Yatese zajistí, že Fantastická zvířata a kde je najít, budou stylově podobná tomu, co už jsme viděli. To milovníky Harryho Pottera jistě potěší.

Jste rád, že se na režijní křeslo vrátí Yates?

8 komentářů:

  1. Hmm, smůla... Díly 1-4 jsou minimálně o třídu výš než 5-8

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem obrovský fanoušek HP a za mě je to tedy jedno velké NEEEEE!!! Proč zase vybrali jeho?? Ach jo...

    OdpovědětVymazat
  3. Cuarón natočil nejlepší Potterovku, ale hned po ní je Yates... Relikvie smrti jsou naprosto úžasné... Hlavně první část. Byl jsem na ní v kině 4x a vůbec toho nelituju. Takže jsem za tuhle zprávu rád a těším se :-)

    fx

    OdpovědětVymazat
  4. Náhodou já si nemyslím,že by Yates byl horší, jen ty filmy bere s jiného úhlu pohledu.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.