neděle 13. července 2014

Hellboy 3: Jak je na tom pokračování komiksové série Guillerma del Tora?

První dva díly jsou povedené, ale finančně jen průměrně úspěšné projekty. A tak není překvapením, že se filmové studio nežene do produkování pokračování. Teď se k tomu, zda Hellboye 3 uvidíme, vyjádřil i režisér Guillermo del Toro.


A příliš nadějně to zatím nevypadá. Přestože sám Toro prohlásil, že Hellboy byl zamýšlen jako trilogie, osud závěrečného filmu je nejistý:

"Víte, tenhle film teď nemáme v plánu. Ale měli jsme ten nápad, že se Hellboy konečně smíří se svým osudem, nevyhnutelným osudem a to, že je bestií Apokalypsy a on a Liz se s tím musejí vypořádat, smířit se s tím, že je to součástí jeho přirozenosti. Musí to udělat, paradoxně proto, aby mohl zničit nepřítele, se kterým se ve třetím filmu střetne. Musel by se stát bestií Apokalypsy, aby mohl ochránit lidstvo, ale současně by se stal mnohem temnější bytostí. Je to velmi zajímavé ukončení série, ale nemyslím, že k tomu dojde."

"Myslím, že první film se zaplatil a ještě něco málo vydělal a velmi velmi dobře si vedl na videu a DVD. To samé se opakovalo v případě dvojky, tržby z kin film zaplatily, s tím, že ještě něco málo vydělala a byla velmi velmi úspěšná na DVD a videu. Bohužel, pokud jde o finanční úhel pohledu, všechna studia vědí, že nemůžou s DVD a videotrhem počítat jako se záchrannou sítí, takže vidí, že je projekt riskantní. Z kreativního úhlu pohledu, bych byl nadšený, kdybych to mohl natočit. Ale ukázalo se, že získat finance je téměř nemožné. Ne z mé strany, ale ze strany studia. Kdybych byl multimilionář, zaplatil bych si to sám, ale utratil jsem všechny své peníze za gumová monstra."

První Hellboy (2004) stál 66 milionů dolarů a vydělal v kinech 99,32 milionů dolarů, druhý byl dražší, přišel na 85 milionů a utržil 160,39 milionů dolarů. Není tak divu, že studio se nežene do trojky, protože v kinech se skutečně filmy horce těžce šplhají do plusových čísel.

Stojíte o trojku?

7 komentářů:

  1. By ma zaujímalo, kto by mal byť ten ultimate archenemy v hellboyovi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To bohužel Toro neprozradil, i když bych to také rád věděl :D.

      Vymazat
  2. :'( Guillermo já ti něco málo pošlu.

    OdpovědětVymazat
  3. Tak určitě by mě 3 zajímala, Hellboye mám ráda

    OdpovědětVymazat
  4. Všeobecně je známé, že by zajímala i Rona Perlmana. Tak třeba oba pánové ne nějaké studio trochu zatlačí a dočkáme se. Hodně bych si přál mít Hellboye uzavřeného tak, jak byl původně zamýšlen.

    OdpovědětVymazat
  5. Stojím je to ten nejlepšíííí filmm

    OdpovědětVymazat
  6. stojíííím rozhodně.....trojka musíí být :)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.