neděle 8. června 2014

Návštěvnost kin: Sci-fi novinka s Tomem Cruisem se na tragikomickou romantiku nechytá

Vědeckotechnická podívaná Na hraně zítřka je velmi dobře hodnocenou epickou záležitostí, u které se věřilo, že zaboduje. Jenže, o tomto víkendu více amerických diváků zamířilo do sálů, kde se promítala netradiční romantika Hvězdy nám nepřály.

Laciný film za dvanáct milionů dolarů zaujal publikum nejvíc a tak byli ochotni nechat v kasách kin velmi pěkných 48,2 milionů dolarů. Tedy více než čtyřnásobek nákladů. Navíc recenze jsou také pochvalné, takže se nám z nenápadné adaptace povedené knižní předlohy vyklubal velký hit.

Tržby projektu Zloba - Královna temné magie klesly o 51,7 procent. Konkrétně to znamená, že si film odnesl 33,52 milionů dolarů a sklouzl o jednu příčku na stříbrnou pozici. Zatím má novinka od společnosti Disney na kontě 335,47 milionů dolarů.

Až na trojce startuje Na hraně zítřka. Sci-fi novince nepomohly ani v drtivé většině pozitivní recenze, ani kvalitní japonská předloha, film začal nepříliš přesvědčivě. Třetí místo a 29,11 milionů dolarů, to není úplně radostné pro projekt, který si vyžádal náklady ve výši 178 milionů dolarů. Celosvětově má na hraně zítřka nějakých 89,41 milionů dolarů.

X-Meni válí

14,7 milionů dolarů získali X-Men: Budoucí minulost od milovníku mutantů a tržby jsou zatím 533,51 milionů dolarů. Singerova novinka prostě nezklamala.

Naopak nový projekt Setha MacFarlanea Všechny cesty vedou do hrobu svým očekáváním nedostál. Profesionálové příliš nadšení nejsou a diváci se také nepřetrhnou, aby mohli usednou v kinosálech. 7,2 milionů z tohoto víkendu naznačuje, že Méďa rozhodně překonán nebude.

Šestá příčka patří Godzille, která tentokrát získala 5,95 milionů dolarů a dosavadní tržby z celého světa jsou 385 milionů dolarů.

Sousedi stále baví

Velmi dobře si vede "eRková" komedie Sousedi, která klesla od minulého týdne o jednu příčku a utržila 5,2 milionů dolarů. Celkem je pak na 217,1 milionech dolarů při rozpočtu 18 milionů dolarů.

Další komedie, tentokrát ne zrovna dobře hodnocená, Blended spadla z pětky na osmičku a získala 4,1 milionů dolarů. Zatím se horce těžce probojovává k hranici čtyřiceti milionů.

2,6 milionů dolarů si odnáší opět komedie a to chválený Chef a na konci se s 1,82 miliony uvelebil sportovní snímek Million Dollar Arm.

Příště samé "dvojky"

Následující víkend se v kinech objeví hned dvě pokračování úspěšných projektů. Tím prvním je akční komedie 22 Jump Street, která hlavní hrdiny vyšle (samozřejmě opět v přestrojení) na vysokou školu. Druhou premiérou je animáč Jak vycvičit draka 2, který sbírá jednu pochvalou recenzi za druhou. Ale velmi dobře hodnocený je i film 22 Jump Street, takže američtí diváci budou mít těžké rozhodování.

Čemu byste dali přednost vy?

1 komentářů:

  1. Kdo by se chtěl po dvěstěpadesáté dívat na ty stejný nablblý počítačový triky, co mají už 15 let totálně stejnej naprosto nepřekvapující a nezajímavej videoherní vzhled, kterej se už nikdo snad ani nesnaží jakkoliv posunout někam dál, dokonce ani tvůrci tak drahejch filmů, jako je "Na hraně zítřka"????! Nemluvím o příběhu, ten vypadá zajímavě, ale ten vzhled už prostě vyloženě odrazuje. Je to fakt pořád dokola do totálního zblbnutí, už se na to fakt nedá čumět ani z letadla.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.