středa 4. června 2014

Doctor Strange: Nejznámějších marvelovský kouzelník našel svého režiséra a je to mistr hororu

Doctor Strange, respektive jeho filmové dobrodružství v hrané podobě, už se do kin chystá dlouho. Mluví se o něm slušnou dobu, především se řeší, kdo by si ho mohl zahrát. Teď se objevilo ale jiné info a to, kdo usedne za kameru. A je to hodně zajímavé jméno.

Doctor Strange je zajímavá postava. Není to mutant, ani nespadl do radioaktivního odpadu, je to úspěšný lékař a především mocný čaroděj. Má také titul Sorcerer Supreme, což znamená, že je vyvoleným, který má chránit náš svět před hrozbami magického a mystického charakteru.

Prezident Marvel Studios Kevin Feige na adresu Strangea prohlásil: "Je úplně jiný, než vše, co máme." A v tom se nemýlí. Marvel na filmovém plátně už s magií koketoval, ale snažil se ji maskovat jako jiný druh vědy (Thor). Ale ve filmu Doctor Strange to asi nepůjde vysvětlit podobným způsobem a ani bychom to neviděli rádi. Hlavní hrdina je prostě mág a tím to hasne.

Také to vypadá, že Marvel chce, aby jeho sólovka nebyla ničím příliš rozjuchaným. O tom svědčí angažování Scotta Derricksona, který se zatím specializoval hlavně na horory a šlo mu to. Konkrétně stojí za filmy jako V moci ďábla nebo Sinister a to jsou velmi působivé projekty. Pochybujeme, že Marvel bude chtít, aby byl Doctor Strange čistokrevný horor, ale zřejmě se vsadí na trošku temnější pojetí, než jsme u většiny jeho filmů zvykem a to se k Doctor Strange hodí.

Datum premiéry zatím oznámeno nebylo, ale spekuluje se o tom, že to bude buď 8.června 2017 nebo 5.května 2017, kdy má Marvel naplánované premiéry zatím blíže neurčených filmů. Zatím doporučujeme zkrátit si čekáním povedeným animáčem Doktor Strange.

Co říkáte na výběr režiséra. My jsme spokojeni a vy?

1 komentářů:

  1. Jméno Doctora Strange bylo zmíněno již v druhém Kapitánovi Amerika,byla jen otázka času kdy o něm bude film.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.