úterý 10. června 2014

Avatar: Sigourney Weaver se vrátí ve všech třech pokračováních. Ovšem jako jiná postava


Není samozřejmě překvapením, že v pokračování Avatara znovu uvidíme Sigourney Weaver. O tom už si šuškají všichni hollywoodští vrabci na zlatých střechách. James Cameron ale prozradil pár zajímavostí, které se její účasti v dalších Avatarech týkají.


Oficiálně tedy bylo potvrzeno, že Sigourney znovu uvidíme. A to bez ohledu na to, že její postava Grace v prvním dílu zemřela. Ale to nebrání tvůrcům v tom, aby ji znovu přivedli na scénu a to hned třikrát, protože herečka se ukáže ve všech třech plánovaných pokračováních, které se budou natáčet společně.

Původně se hádalo například to, že půjde o klon její hrdinky, ale režisér Cameron nás trošku zmátl, když prohlásil:

"Já a Sigourney máme dlouhou uměleckou historii, která se datuje až do roku 1985, kdy jsme natočili Vetřelce. Jsme báječní přátelé, kteří spolu vždy dobře vycházeli, takže cítím, že je to správné, že se vrátí v pokračováních Avatara. Její postava Grace Augustine, jak fanoušci vědí, zemřela v prvním filmu, takže si v dalších dílech zahraje jiný a v mnoha ohledech náročnější charakter. Nemůžeme se dočkat této kreativní výzvy, zatím poslední kapitoly naší vzájemné spolupráce."

Jistě víte, že Sigourney není jediná představitelka "mrtvé postavy", která se znovu objeví na plátně. Uvidíme i Stephena Langa. Ten si zahrál záporáka Milese. A roli si zopakuje, v jeho případě se žádné čachry machry se změnou identity konat nebudou.

Více detailů zatím prozrazeno nebylo. Netušíme tak, jak bude vysvětlen návrat Stephena a Sigourney, ale přece jen jde o žánr sci-fi, ve kterém není nic nemožné.

Druhý díl Avatara je plánován na prosinec 2016, další o rok později a poslední opět na prosinec roku 2018. Těšíte se nebo patříte do skupiny těch, kteří si myslí, že Avatar je zbytečně "vyhypeovaný"?

3 komentářů:

  1. Hype nehype, podívaná je to pěkná :)

    OdpovědětVymazat
  2. No co, James už jednou dokázal pokračováním překonat sám sebe. A proč by se nemohla vrátit, Arnold se taky vrací v každým Terminátorovi (taky to tam je dobře vymyšlený) :)

    OdpovědětVymazat
  3. Tak návrat Sigourney nemusí být ve formě člověka... Pokud by se vrátila jako nějaká mimozemská rasa, tak nebude tak zvláštní ji znovu obsadit ;-) Jinak doufám, že dvojka bude už mít i nějaký děj... Jednička vsadila jen na vizuál (který byl skutečně úchvatný), dvojka by mohla být aspoň trochu chytřejší... Zkopírovat děj Pocahontas moc náročné nebylo ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.