úterý 13. května 2014

TRAILERY: Gracepoint, Hieroglyph, Wayward Pines - Pecky FOXu se představují!


Jak vypadají novinky FOXu?
Včera jsme se podívali na pár trailerů od NBC, které mě (mírně řečeno) moc nenadchly. Jediný trailer, který za něco stál, patřil Constantinovi. Na FOXu je ale situace úplně jiná. Těch zajímavých trailerů je tu totiž víc a já osobně v tom vidím pro FOX velký potenciál.

Gotham

Gotham je jeden z nejočekávanějších seriálů nové sezóny. Zatím se mu v očekávání dokáže vyrovnat asi jen Constantine a i ten to má zatraceně těžké. Na druhou stranu, když zohledníte události z minulého roku, vyjde vám jeden zajímavý fakt. Nejočekávanějším seriálem loňska byli Agenti S.H.I.E.L.D.u a všichni dobře víme, jak ti dopadli. Teď mě nechápejte špatně, já neříkám, že se na origin story Batmanova temného domova s mladým Jimem Gordonem (Ben McKenzie) v hlavní roli netěším, ale protože jsem vloni naletěl S.H.I.E.L.D.u, zůstávám raději opatrný. Přeci jenom ta očekávání jsou obrovská a málokdo si zřejmě uvědomuje, že žádný Batman se v seriálu neobjeví. I tak ale i druhý trailer vypadá zatraceně dobře.


Gracepoint

Osobně se Gracepointu tak trochu obávám, protože originální britskou verzi Broadchurch mám hodně rád. A to i přesto, že v americkém remaku si svou roli zopakuje skvělý David Tennant a za parťačku dostane Annu Gunn z Breaking Bad. Už teď si totiž Američané stěžují na to, že je upoutávka nudná. A právě z ní lze poznat, že seriál se ponese ve stejném tempu, což Američané na celoplošné televizi nevydýchají a dají seriálu rychlé KO.




Mulaney

Vůbec poprvé po dlouhé době FOX rozruší své nedělní Animation domination (dominace animace) tím, že do tohoto bloku zařadí komedii Brooklyn Nine-Nine a novinku Mulaney. Kdo ví? Možná to Brooklynu přinese lepší čísla, ale co se týče Mulaneyho, tam si nejsem jistý. Ten přejatý kabelovkový model u FOXu totiž není jen o počtu epizod a způsob koncipování série. Oni totiž rovnou přejali i kabelovkové seriály. Gracepoint je obdobou Killing, Mulaney Louieho. I v tomto seriálu se bude vyprávět příběh stand-up komika. Zatím to tedy nevypadá na převratnou podívanou, ale pořád je to vtipnější než trailery na všechny podzimní komedie NBC dohromady.  




The Last Man On Earth

V roce 2022 je Phil Miller (Will Forte) posledním člověkem na světě. A to je asi tak všechno. Problém s tímhle seriálem je očividný - měl to být film. Jak to chtějí natáhnout na víc jak jeden díl, to netuším. I ten trailer vypadá trochu zvláštně. Ale určitou úsměvnost to má.



Wayward Pines

Televize je dokonalým domovem pro filmaře, kterým se na velkém plátně v současnosti moc nedaří. A to samé pochopil i M. Night Shyamalan, který pro FOX připravil následující desetidílnou minisérii o záhadném městečku Wayward Pines. Do něj se vydává agent prezidentské Tajné služby, aby našel dva ztracené agenty FBI. 

Z traileru dýchá vynikající hutná atmosféra a připomíná to Městečko Twin Peaks, takže já osobně se těším.



Backstrom

Backstrom by se mohl stát nástupcem House, o což se ostatně snažil i právnický Rake, ale ten neměl dostatečně výraznou ústřední postavu. Backstrom ji v podobě Rainna Wilsona má. Půjde o příběh brilantního detektiva, který je ale v mizerné kondici, stres ho zabíjí a s lidmi to moc neumí. Přesto mě baví už ze samotného traileru. Jestli tohle vyjde, tak si šéfové CBS budou trhat vlasy, jelikož ti si Backstroma nechali vloni utéct na FOX.  



Empire

Máte rádi Dallas? A co takhle obnovený Dallas? Pak by se vám mohlo líbit i Impérium (Empire), které se podobně jako Dallas zaměří na impérium zbohatlíků, akorát v tomto případě nepůjde o naftařinu ale o hip-hop. Což znamená Dallas v černém.




Hieroglyph

Ok, tohle je z hlediska vizuálu paráda. Zásadní ale bude obsah. Zatím to vypadá slušně, nasazení v midseason mě trochu děsí. Britské přízvuky ve starověkém Egyptě neřeším, to je zbytečná věc.




Která z ukázek vás nejvíc zaujala? Jakému seriálu dáte šanci?

6 komentářů:

  1. Tak Gotham bude povinnost, ale i Wayward Pines nevypadá špatně.

    OdpovědětVymazat
  2. a 5 z nich FOX zrusi

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale třeba zruší jen ty kvalitní, jak má ve zvyku :)).

      Vymazat
  3. No ale Agents of S.H.I.E.L.D. dopadli více než dobře, tak to nechápu :)) možná trochu pomalej rozjezd, ale posledních tak 5 dílů už dokázalo přesvědčit, že se jedná o více než nadprůměrný seriál ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. S tím souhlasím. Na začátku to bylo takové nemastné neslané, ale poté, co další epizody navázaly na Návrat prvního Avengera, je to úplně jiná káva.

      Vymazat
  4. The Last Man On Earth -
    Jedině jestli tam k němu bude kocour, roboti a hologram mrtvého člena posádky.

    OdpovědětVymazat

Děkujeme za Váš názor.