středa 28. května 2014

The Raid/Zátah - Americký remake indonéské akční lahůdky se pozdrží. Venku jsou ale jména kandidátů na hlavní roli

The Raid je filmem, který mnozí označují za největší akční pecku poslední let a rychle si vytvořil kultovní status. Pokračování, které se objevilo v tomto roce, je také chváleno jako naprosto strhující podívaná, kterou by si žádný fanda akčních filmů neměl nechat ujít. Nebylo tak překvapením, když šanci vytěžit něco z úspěchu The Raid zavětřili i američtí tvůrci a začali pracovat na remaku.

Zatímco indonéskou verzi (i pokračování) režíroval Gareth Evans, americkou podobu dostal na starost Patrick Hughes (Expendables 3). Začátek natáčení byl pak naplánován na toto září. Ale to se teď mění. První klapka padne nejdříve v první čtvrtletí roku 2015. Ale prý by opravdu nemělo jít o to, že je remake poslán k ledu, jen byly trošku podceněny přípravy a tvůrci nestihli vše, co potřebovali.

Proslýchá se, že hlavním důvodem je to, že dosud nebyla obsazena hlavní role. V originále si ji střihnul Iko Uwais. Američtí filmaři by na plakátech rádi viděli nějaké "velké jméno" a v užším výběru jsou prý Anthony Mackie (Captain America: Návrat prvního Avengera), Frank Grillo (Gangster Squad - Lovci mafie), Luke Evans (Hobit: Šmakova dračí poušť) a Ethan Hawke (Sinister).

Některé zdroje uvádějí, že právě hlavní příčinou pozdržení je, že se čeká, až bude mít vybraný představitel (zatím ale nebylo řečeno, zda je to někdo z výše uvedených nebo někdo úplně jiný) čas. Je rozhodně nečekané, že se tvůrci neženou kupředu raketovým tempem, aby se začaly, co nejdříve sypat dolary a do hlavní role neobsadili někoho, o kom skoro nikdo neslyšel.

Samozřejmě, máme velké obavy, co Američané s původní látkou provedou. Ale dle vyjádření Hughese se zdá, že k ní chce opravdu přistupovat k respektem. The Raid  a The Raid 2 označuje za své nejoblíbenější akční filmy a dokonce si už stačil pokecat s Garethem Evansem. Také slíbil, že nepůjde o doslovnou předělávku, ale dočkáme se určitých změn. V centru dění bude jednotka DEA, která odhalí propojení teroristů a drogového obchodu.

Přiznáme se, že moc nevěříme tomu, že americká předělávka bude alespoň z poloviny tak dobrá, jako indonéská. Ale třeba nás Hughes překvapí.

Koho byste si uměli představit v hlavní roli remaku?

5 komentářů:

  1. Mno už vidím velkej nápis PG13 a celej film půjde do kopru :D proste americká klasika :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já doufám, že to uhrají na R. Snad nejsem moc naivní :D. Ostatně, nebudeme si nic nalhávat, jeden "remake" The Raid už jsme viděli, byl to nový (a skvělý) Dredd. A ten byl řádně brutální.

      Vymazat
  2. Scott Adkins a nikdo jiný

    OdpovědětVymazat
  3. Já na druhou stranu zas úplně nechápu tu adoraci Zátahu. Ano, akční scény jsou vynikající, ale to je tak všechno. Ten Dredd, který byl asi natáčený i dřív, byl dle mého názoru o něco lepší.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak on si také The Raid na nic nehrál, prostě čistokrevný akční výplach. Jeho hlavní devizou měly být a jsou akční pasáže. Jinak, Dredda tu máme také moc rádi.

      Vymazat

Děkujeme za Váš názor.