úterý 6. května 2014

Komiksová bouře na obrazovkách (část druhá): Výlet do Gothamu, novinka tvůrce Sin City i vlastní série agentky Carterové

V první části našeho článku jsme si představili první pětici adaptací komiksů, které se dočkají vlastní seriálové podoby, tentokrát se budeme bavit o dalších šesti projektech, které našly inspiraci na stránkách kreslených sešitů.


Gotham
Stanice: FOX
Hrají: Ben McKenzie, Sara Paxton, Jada Pinkett-Smith
Datum premiéry: Podzim 2014

Na úspěch filmových Batmanů se pokusí navázat seriál, který se měl původně věnovat mladému detektivu Gordonovi (Ben McKenzie), ale postupem času se tvůrci (nebo možná zástupci FOXu) rozhodli, že nebude od věci dát více prostoru i mladému Wayneovi (David Mazouz). Kromě něj se ale objeví i hromada záporáků, jako je Penguin, Catwoman nebo Riddler. U většiny z nich se dočkáme takzvaných "origin příběhů", tedy dějových zápletek, které vysvětlí, jak se dané postavy "zrodily". Duchovním otcem seriálu je Bruno Heller, který stojí například za historickou hitovkou Řím.

Hourman
Stanice: The CW
Hrají: Zatím neoznámeno
Datum premiéry: Zatím neoznámeno

Hourman u nás nepatří k nejznámějším postavám od DC, ale na stránkách komiksů působí už od roku 1940. A jde prý o dalšího hrdinu, kterého by The CW rádo přivedlo na obrazovky. Hourman disponuje nadlidskou silou, rychlostí a výdrží (tyto talenty má díky užívání látky zvané Miraclo, která se stala inspirací pro tvůrce seriálu Arrow, kde se operuje s Mirakurem) a také má schopnost vidět události, které se stanou za hodinu. O seriálu se zatím příliš neví, prý se čeká, až The CW odsouhlasí natáčení pilotního dílu. Na seriálu by se měl podílet jako scenárista a výkonný producent Michael Caleo (Rodina Sopránů).

Agent Carter
Stanice: ABC
Hrají: Hayley Atwell
Datum premiéry: Pravděpodobně podzim 2015
 

Asi se shodneme na tom, že postava Peggy Carter byla jednou z nejlepších věcí na filmu Captain America: První Avenger. Není tak divu, že se o ni filmaři nepřestali zajímat a tak se dočkala krátkého filmu a o Peggy projevili zájem i televizní tvůrci, konkrétně ti ze stanice ABC, kteří si řekli, že by nebylo vůbec od věci nabídnout seriál v hlavní roli s touto ráznou ženštinou. Scénář pro pilotní epizodu už je hotov, napsali ho Stephen McFeely a Christopher Markus, kteří mají na kontě výtečného Captain America: Návrat prvního Avengera (recenze).

Preacher
Stanice: AMC
Hrají: Zatím neoznámeno
Datum premiéry: Zatím neoznámeno


Komiks společnosti Vertigo, která spadá pod DC, se na obrazovky snaží dostat už dlouho a zatím marně. Nedávno se ale tématika zalíbila stanici AMC (jelikož komiks je drsný a politicky nekorektní, je AMC ideální stanicí pro podobný projekt), která aktuálně boduje s Živými mrtvými. Velkou zásluhu na tom, že seriál nabírá reálnější obrysy má herec Seth Rogen a Evan Goldberg, kteří jsou fandy komiksu a bojují za jeho televizní verzi hodně intenzivně. Oba by v jeho případě měli působit jako výkonní producenti a scenáristé, jako showrunner (člověk, který dohlíží na každodenní natáčení) by měl na Preacherovi působit Sam Catlin, který pro AMC připravoval už Perníkového tátu. Pokud vás zajímá příběh, tak hlavními hrdiny jsou kněz, který byl posednut bytostí jménem Genesis, jeho bývalá přítelkyně a opilecký upír. Tahle zvláštní trojice se vydává napříč Amerikou, aby našla boha.

Scalped
Stanice: WGN America
Hrají: Zatím neoznámeno
Datum premiéry: Zatím neoznámeno


Za Scalped stojí opět Vertigo a opět jde o drsnou záležitost. V té se neprohánějí nadpřirozené bytosti, ale v centru dění jsou obyvatelé indiánské rezervace, která je zmítána kriminalitou, prostitucí, drogrami, politickými hrami a chudobou. Rozhodně žádná veselá podívaná, naopak jde o velmi depresivní záležitost, která se dočkala několika prestižních ocenění. Na seriálové verzi pracuje Doug Jung, který se podílel na tematicky příbuzném seriálu Banshee (recenze).

Ronin
Stanice: SyFy
Hrají: Zatím neoznámeno
Datum premiéry: Zatím neoznámeno

Ronin je dítkem Franka Millera, jehož komiksy už několikrát zamířily na plátno (300: Bitva u Thermopyl, Sin City - město hříchu...). Část příběhu se odehrává ve třináctém století v Japonsku, kdy se samurajovi nepodařilo ochránit svého mistra před démonem. Poté je vzkříšen o osm století později v New Yorku, který je plný zločinu a korupce. Ale nejen zneuctěný bojovník je přiveden zpět na svět, ale také démon, který zavraždil jeho pána. Původně se měl Ronin dočkat filmové podoby a to v roce 1998, kdy ho měl režírovat Daren Aronofsky a poté v roce 2007 v režii Sylvaina Whitea, ale ani jednou to nevyšlo, tak snad tentokrát se dočkáme.

A tím televizní stanice nekončí, nedávno se objevily zprávy, že není nereálná seriálová podoba X-Menů a SyFy pokukuje po Letter 44, které vypráví příběh amerického prezidenta, který zjistí, že NASA objevila známky mimozemského života.

Myslíte, že komiksové seriály mají zářnou budoucnost?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.