sobota 24. května 2014

Ant-Man: První komiksovka ze třetí marvelovské fáze má problém, režisér Edgar Wright se vzdal svého postu

Je to docela překvapení, protože režisér filmů jako U Konce světa nebo Soumrak mrtvých hodlal usednout za kameru za každou cenu. Dokonce natočil testovací záběry, které měly Marvelu předvést, jaké plány s Ant-Manem má. Ovšem, nyní bylo oznámeno, že se Wright režie vzdává. Proč?

Oficiální vyjádření je naprosto klasické. Zřejmě mají v Hollywoodu šablonu, kterou používají, pokud některý filmař odstoupí ze své pozice.

Marvel a Edgar Wright dnes společně oznámili, že se cesty studia a režiséra rozcházejí a to z důvodu, že každý má jinou představu o filmu Ant-Man. Rozhodnutí se neslo v přátelském duchu a nebude mít dopad na datum premiéry, která se odehraje 17. července 2015. Jméno nového režiséra bude oznámeno brzy.

Máme tu tedy klasické "kreativní rozdíly". Termín, za který se dá skrýt v podstatě cokoliv. Často je to fakt, že režisér chce určitou přístupnost a studio chce jinou (samozřejmě nižší, aby se do kin nahrnulo, co nejvíce rodin s dětmi). A pravdou je, že Edgarovy filmy obvykle mají přístupnost R (do sedmnácti let v doprovodu dospělé osoby). Pokud příliš tlačit na to, aby byl Ant-Man drsnější podívanou, tak se to nemusela Marvelu líbit. Je sice pravda, že dnes je v módě temnější pojetí, ale Marvel chce, aby jeho filmy byly "family friendly". To, že důvodem mohla být přístupnost, je ale pouze dohad.

SOUVISEJÍCÍ: MARVELOVSKÁ TŘETÍ FÁZE - CO SE O NÍ VÍ? JAKÉ FILMY BYLY POTVRZENY A O KTERÝCH SE SPEKULUJE?

Ovšem jasné je, že Marvel do produkce zasahoval výrazně. Wright se hodně nadřel na tom, aby režii dostal. Dokonce představil své testovací záběry, které zaujaly jak diváky, tak Marvel a je nepředstavitelné, že by se svého postu vzdal, pokud by nešlo o něco vážného. Tentokrát se asi nejedná o peníze, přestože Marvel je znám tím, že finanční zdroje rád "škrtí", ale skutečně asi byla představa Edgara a hlavounů komiksového molocha spadajícího pod Disney výrazně jiná a Wright to nedokázal překousnout. Nebylo by to poprvé (a jistě ne naposledy), co by studio ovlivňovalo podobu film tak, že od ní dal režisér ruce pryč.



Uvidíme, kdo bude Wrightovým náhradníkem. Jsme na to velmi zvědaví.

Mrzí vás, že se Wright vzdal režie? Kdo by měl podle vás nastoupit na jeho místo (ne, Nolan to s největší pravděpodobností nebude)?

0 komentářů:

Okomentovat

Děkujeme za Váš názor.